του ακτιβιστή

Είναι να απορεί κανείς με την λειτουργία του Δήμου Θερμαϊκού ...

Ενώ καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι διοικούντες να μας πείσουν "επικοινωνιακά" ότι κάνουν ταχύτατα άλματα σε όλους τους τομείς ευθύνης τους, με συχνές - πυκνές μεγαλοστομίες του στυλ " ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στα θέματα .... δεν είναι δυνατόν να γίνει η παραμικρή έκπτωση μπλα, μπλα, μπλα" ή "προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς ..." κλπ διαπιστώνουμε ολιγωρίες και καθυστερήσεις που δεν συνάδουν με τις επικοινωνιακές προθέσεις.

Το θέμα για παράδειγμα της προικοδότησης της ΤΕΘ με τα αναψυκτήρια του Ποταμού (βλέπε "Βεβιασμένη και μεθοδευμένη η παραχώρηση του "Ποταμού" στην ΤΕΘ ;") ήρθε ως κατεπείγον, με διαδικασίες express και χωρίς να κριθεί απαραίτητο να ενημερωθεί η αντιπολίτευση με τα απαραίτητα έγγραφα και η δικαιολογία που προβλήθηκε από τον κ. Μαυρομάτη ήταν ότι αυτό γίνεται για να προλάβουμε την θερινή σεζόν (διαγωνισμοί, δημοπράτηση κλπ).

Μάλιστα εξαιτίας του τρόπου εισαγωγής του θέματος είχαμε αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της Συμπολιτείας Θερμαϊκού από την συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας "μεθοδεύσεις για τον τρόπο παραχώρησης". (Μάλιστα κατατέθηκε και  
Προσφυγή «Συμπολιτείας» στην Περιφέρεια για τον Ποταμό)

Θα περίμενε κανείς πως μετά από αυτή την βεβιασμένη απόφαση "προικοδότησης" θα "έτρεχαν" οι διαδικασίες και οι ενέργειες της διοίκησης για να μην χαθεί η προσεχής θερινή περίοδος.

Αλοίμονο, σύμφωνα με πληροφορίες του ακτιβιστή μετά ήδη από ένα μήνα από την απόφαση, το έγγραφο με την απόφασης δεν έχει φθάσει (και προφανώς δεν έχει παραληφθεί) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της οποία η έγκριση απαιτείται για να ισχύσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με τις 275.000 της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού.

Ποιος θα είναι άραγε υπεύθυνος αν χαθεί ακόμα μια περίοδος. Τι νόημα είχε η κατεπείγουσα εκτός ημερησίας διάταξης υπερψήφιση από τις παρατάξεις Μαυρομάτη και Τσαμασλή του θέματος αν παραμείνουν τα καταστήματα ανοίκιαστα και το '15;

Κάποιοι νομίζουμε πως θα πρέπει να απαντήσουν, χωρίς υπεκφυγές και επικοινωνιακές φιοριτούρες.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Η απόφαση στάλθηκε στην Περιφέρεια με χελώνα Λιβύης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντιφατικο το σχολιο σας απο τη μια λεγατε οτι ειναι λαθος η αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου της ΤΕΘ ΑΕ με την παραχωρηση του ακινητου απο την αλλη αναρωτιεστε γιατι δεν εσταλη απο τον δημο στην αποκεντρωμενη διοικηση η αποφαση του δημοτικου συμβουλιου την στιγμη που εχει γινει προσφυγη της Συμπολιτειας για την διαδικασια που ακολουθηθηκε. μηπως τελικα ολη η φασαρια εγινε για να δημιουργηθει θορυβος και οχι για την ουσια που ειναι το ξεπουλημα μεσα απο την ΤΕΘ ΑΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράβαση καθήκοντος ,είτε στείλουν την απόφαση,είτε δεν την στείλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ουσία είναι τα χαμένα έσοδα για τον Δήμο ,αφού τα μπαρακια θα μείνουν ανοίκιαστα .Η απόφαση ήταν από χέρι χαμένη υπόθεση.Παράβαση καθήκοντος ,είτε στείλουν την απόφαση ,είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.