Με στόχο την καλύτερη επιχειρησιακή ικανότητα των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον της αυξημένης παραβατικότητας και την εξοικονόμηση 300.000 € (όπως τίθεται από την εγκύκλιο) το υπουργείο Δημόσιας τάξης καταργεί στο Νομό Θεσσαλονίκης τα 15 από τα 32 αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα στον Θερμαϊκό θα καταργηθούν τα της Επανομής και Κερασιάς και έτσι θεωρούν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου πως θα αστυνομεύεται επαρκέστερα η περιοχή.

Η παρουσίαση του σχεδίου έγινε από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Στρατηγό Βασίλειο Μωϋσίδη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημητρίου Αναγνωστάκη και του Επιτελάρχη Α.Ε.Α. Εμμανουήλ Κατριαδάκη. Στην παρουσίαση μετείχαν κατόπιν σχετικής προσκλήσεως τους, Βουλευτές κομμάτων, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, Τοπικοί φορείς, παράγοντες πολιτικών κομμάτων εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων καθώς επίσης όλοι οι Διευθυντές των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του υπουργείου, πρωταρχικός στόχος της αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η καλύτερη και ουσιαστικότερη αστυνόμευση, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες Πολίτες.

Το ότι οργανώνεται πάρτι από τους παρανόμους δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, αλλά και δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 32 αστυνομικά τμήματα τα οποία μετά από την αναδιάρθρωση θα μειωθούν σε 17! Το πώς θα διαμορφωθούν τα Αστυνομικά Τμήματα παρουσιάζει στην ιστοσελίδα της η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρόταση της Γ.Α.Δ.Θ. θα διαμορφωθούν ως εξής:

1. Τούμπας – Τριανδρίας με έδρα ως έχει
2. Εύοσμου – Κορδελιού, με έδρα ως έχει
3. Αμπελοκήπων – Μενεμένης με έδρα το σημερινό Α.Τ Μενεμένης
4. Πυλαίας – Πανοράματος – Χορτιάτη με έδρα το σημερινό Α.Τ Πυλαίας
5. Δέλτα με έδρα το σημερινό Α.Τ Ιωνίας, όπου θα συνενωθούν η Χαλαστρα, το Ιωνίας – Καλλιθέας και της Σίνδου (σ.σ. αποδέσμευση εδαφικής αρμοδιότητας Καλλιθέας)
6. Θέρμης – Βασιλικών με έδρα το σημερινό Α.Τ. Θέρμης
7. Παύλου Μελά (Σταυρούπολης – Πολίχνης) με έδρα το σημερινό Α.Τ Πολίχνης
8. Ωραιοκάστρου παραμένει ως έχει(σ.σ. επιφορτίζεται με την εδαφική αρμοδιότητα Μυγδονίας και Καλλιθέας!)
9. Λευκού Πύργου στο οποίο θα συνενωθούν Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας και Άνω Πόλης με έδρα εντός της Δ.Ε.Θ.
10. Χαριλάου – Ανάληψης με έδρα το σημερινό Α.Τ. Χαριλάου
11. Νεάπολης – Συκεών με έδρα το σημερινό Α.Τ. Συκεών
12. Χαλκηδόνας με έδρα το σημερινό σημερινό Α.Τ. Κουφαλίων
13. Θερμαϊκού στο οποίο θα συνενωθούν τα τμήματα Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανομής με έδρα το σημερινό Α.Τ. Θερμαϊκού.
14. Λαγκάδα όπου θα συνενωθούν τα τμήματα Λαγκάδα, Ασσήρου και Σοχού με έδρα το σημερινό Α.Τ. Λαγκάδα. (σ.σ. εκφράστηκε επιφύλαξη από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για το Α.Τ. Σοχού)
15. Καλλινδοίων όπου θα συνενωθούν τα τμήματα Καλλινδοίων (Ζαγκλιβέρι) και Απολλωνίας με έδρα το Ζαγκλιβέρι
16. Αγίου Γεωργίου ως έχει (σ.σ. επιφορτίζεται με την εδαφική αρμοδιότητα της Αρέθουσας)
17. Καλαμαριάς ως έχει.


Στη συνεδρίαση του ΔΣ Θερμαϊκού που εξετάστηκε το σχέδιο μετά από εισήγηση του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη δεν φάνηκε να τους ανησυχεί ιδιαίτερα η αναγγελθείσα κατάργηση και ευελπιστούν ότι θα εισακουστεί η πρότασή τους να δημιουργηθεί ένα τμήμα Ασφάλειας στη θέση του ενός καταργηθέντος και ότι θα ήταν καλό να δημιουργηθεί και ένα τμήμα Τουρισμού.

Δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση πως θα ζουν σε πολύ ασφαλείς περιοχές ή θα ξεχνούν πως κάθε τρεις και λίγο έχουμε κλοπές, διαρρήξεις και κακοποιήσεις ηλικιωμένων δημοτών από συμμορίες που έχουν μετατρέψει τον Θερμαϊκό σε Φαρ Ουεστ.


Ακούστε την συζήτηση και τις απόψεις που τέθηκαν και το ψήφισμα που ΟΜΟΦΩΝΑ πέρασε για την δημιουργία του τμήματος Ασφαλείας στη θέση των καταργηθέντων (προσεχώς ...) Αστυνομικών Τμημάτων:
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.