του ακτιβιστή

Πάντοτε κάποιοι αναγκάζονται (;) να λάβουν τις αποφάσεις και πάντα χρεώνονται ή πιστώνονται τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών τους.

Στην περίπτωση της δημιουργίας του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στα τσαΐρια της Περαίας τη νύφη φαίνεται ότι χρεώνεται και θα πληρώσει ο φέρελπις ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Θεσσαλονίκης κ. Σωκράτης Φάμελλος.

Έτσι διατείνονται όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, οι οποίοι πνέουν μένεα με την π@@@τιά (όπως στις κατ' ιδίαν συζητήσεις χαρακτηρίζουν την πισώπλατη μαχαιριά) του Συριζαίου βουλευτή.

Και δεν αρκούνται εκεί ....

Τα social media έχουν ανάψει με την έναρξη διαδικτυακών εχθροπραξιών, αφού όπως μαθαίνουμε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συνεχίζει να κάνει κοινώς την πάπια.....

Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού (με ή χωρίς την παραίνεση Μαυρομάτη) δημοσίευσε στον τοίχου του Φάμελλου κοινοποιώντας ποστάρισμα του Σάκη Γιαμουστάρη που αναφέρεται στην ανάρτηση του "ακτιβιστή" (σχετικά με το Hotspot στα Τσαΐρια) προειδοποιώντας τον πως:
κ. Famellos Socratis την ανταμοιβή για τα "έργα" σας θα την λάβετε από τους κατοίκους του Θερμαϊκού λίαν συντόμως ....
Υπεροχο το δωρο του Σωκρατη στην περιοχη μας......( δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης,..... ό,τι έκταση δίπλα στις κεραίες της ΕΡΤ και το Πολιτιστικό Κέντρο «ΚΑΠΠΑ 2000», στην Περαία, προορίζεται για τη δημιουργία μεγάλης δυναμικότητας «Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων»)....οι κατοικοι θα στο ανταποδώσουν δεοντως .....οποτε γινουν οι εκλογες......με μεγαλη χαρα.
Από την άλλη βλέποντας την απάθεια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού τελείωσε την "εκδούλευση" προς τον πρώην συνεργάτη του (από τον καιρό της αγαστής συνεργασίας στις μέρες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) δήμαρχο Θέρμης κ. Θόδωρο Παπαδόπουλο δεν επιθυμεί προφανώς να απαντήσει στο δελτίο τύπου του, ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης σχεδιάζει το εναλλακτικό σχέδιο εγκατάστασης των προσφύγων.

Κατά πληροφορίες μας πρόκειται για το "τριεθνές". Μια περιοχή που αποτελεί σύνορο Περαία, Επανομής και Κερασιάς, στην θέση που υπήρχε από παλιά σχέδιο για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων. Και φυσικά είναι μια κακή επιλογή, για πολλούς λόγους.
Θα περιμέναμε πιο ανθρώπινες λύσεις για το προσφυγικό,που να απαντούν στις πιέσεις της κεντρικής εξουσίας, όπως τουλάχιστον εκφράζονται από τις προθέσεις της για τα "Τσαΐρια".

Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι έχει κορυφωθεί η φημολογία για σκέψεις χρησιμοποίησης εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων στην Αγία Τριάδα. Μια εξέλιξη που δημιουργεί ανησυχία στους κατοίκους, που βλέπουν με κατανόηση και συμπόνοια τους πρόσφυγες (όπως το έχουν αποδείξει με τις πολλές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας) αλλά φοβούνται πως ενδεχόμενη εγκατάστασή τους   θα οδηγήσει σε πλήρη μαρασμό  και υποβάθμιση την περιοχή που ήδη έχει μειωμένη προσέλευση τουριστών.

Κλείνοντας να σημειώσουν την σιωπή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Θερμαϊκού για το θέμα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Τι έγινε αλληλέγγυε ακτιβιστή; Δεν θέλουμε πρόσφυγες στην αυλή μας; Μόνο από απόσταση ασφαλείας εκφράζουμε τον ανθρωπισμό μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε ντε κουζινόπουλε...Που είσαι τώρα; Καμιά καμπάνια πάλι για συγκέντρωση βοήθειας δεν θα κάνεις; Μήπως υπερισχύει τώρα το "μακριά απ΄τον κώλο μας κι όπου θέλει ας είναι"; Τέρμα τα μεγάλα λόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι θα κάνεις κουζινόπουλε; Θα ηγηθείς διαμαρτυρίας ως "σοβαρή αντιπολίτευση" για την απόφαση του φάμελλου που δεν έχει δουλέψει μισή ώρα στη ζωή του και του δήμαρχου, ή θα πας να υποδεχθείς τους πρόσφυγες με λουλούδια όταν θα (κατα)φθάνουν στον δήμο μας; Δική σου η επιλογή, δικιά σου και η κωλοτούμπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν το αυγό φτάσει στον κ**ο μας τότε αντιδρούμε! Και βέβαια "εκλεπτυσμένα"! Μη μας χαρακτηρίσουν και ρατσιστές!
    "Υγειονομική βόμβα" η περιοχή λόγω έλους, "δεν μας ενημερώσατε" και άλλα ευτράπελα!
    Γιατί δεν λέμε την αλήθεια;
    Αρκετά υποβαθμίστηκε η περιοχή μας!
    Συμμορίες Ρωσοπόντιων (που μόνο Πόντιοι δεν είναι!), Αλβανών, Ρομά (μας ενοχλεί το "γύφτοι", Ελλήνων (αναγκαστικά "ακραίων" λόγω των συνθηκών)...
    Κλειστά μαγαζιά, ανεργία, εγκατελειμένες εγκαταστάσεις που κάποτε έσφιζαν από ζωή...
    Να γίνει και το περίφημο Κέντρο Προσφύγων και να διαλυθεί και ότι έμεινε...
    Μετά έχουν σειρά οι "Ομάδες Πολιτοφυλακής" κατά τα πρότυπα του εξωτερικού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετά τις αποκαλύψεις για τα Τσαϊρια, όσοι έπιασαν στο στόμα τους το όνομα του κ.Κουζινόπουλου, μπορούν να πάνε για γαργάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.