του ακτιβιστή

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης η απόφαση  έκδοσης ενημερωτικού προπαγανδιστικού εντύπου προβολής του Δημάρχου Θερμαϊκού. Ο ελεγκτικός φορέας βάζει φραγμό στην κατασπατάληση 50.000 ευρώ για λεζάντα του Δημάρχου και της Διοίκησής του.
Το έντυπο "ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ" ή όπως έχει ονομασθεί από τους δημότες "εφημερίδα Μαυρομάτη" σταματά την έκδοσή του μετά την σημερινή απόφαση ακύρωσης της Περιφέρειας.
Ως λόγοι ακύρωσης της απόφασης που έλαβε η μονοπαραταξιακή σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής της Διοίκησης Θερμαϊκού (είναι γνωστό πως παραιτήθηκε το μέλος της Συμπολιτείας και απέχουν τα μέλη της παράταξης Τσαμασλή) αναφέρεται:


"Η προβολή του έργου και των δράσεων της δημοτικής αρχής με έντυπο υλικό, δεν προβλέπεται από διάταξη νόμου ούτε εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες του Δήμου ούτε, τέλος, 3 συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών και της αποστολής του, όπως αυτή προσδιορίζεται στο άρθρο 75 του ν. 3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων»".


Στοπ λοιπόν θέτει η Αποκεντρωμένη στις φιλόδοξες προθέσεις του δημάρχου να μας "φλομώσει" στα "... ο δήμαρχος δήλωσε ...", "...ο δήμαρχος διαπίστωσε..."  ή "... ο δήμαρχος έδωσε εντολή ..." βαφτίζοντάς τα ενημέρωση των δημοτών.

Φυσικά ως παράπλευρες απώλειες θα πρέπει να σημειωθούν οι αμοιβές που ήδη έχουν καταβληθεί ως τώρα. Ήδη έχουν εκδοθεί περισσότερα από 6 τεύχη της Πράβντας Θερμαϊκού ( συγνώμη ... της εφημερίδας Θερμαϊκός). Πως θα δικαιολογηθούν; Πως θα εξοφληθούν πιθανές υποχρεώσεις του εντύπου;
Η φυλλάδα είναι πλήρης διαφημιστικών καταχωρήσεων και από εκεί προέρχονται και τα έσοδα εκτός από τα 50.000 για 11 τεύχη που επεδίωκε να αρμέξει ο Δήμαρχος από τους δημότες.
Ίσως θα πρέπει να ζητηθεί ένας ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων της εφημερίδας Μαυρομάτη από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περιμένουμε με ειλικρινές ενδιαφέρον την συμπεριφορά των παρατάξεων αλλά και τις ενέργειες που θα ακολουθήσει η διοίκηση μετά την σημερινή ακύρωση ....

Η πλήρης απόφαση 'οπως αναρτήθηκε στη διαύγεια:



* Στη φωτο ο δήμαρχος σε ιδιόχειρη διάθεση της εφημερίδας Θερμαϊκός (αυτής της προεκλογικής του καμπάνιας). Τώρα τη νέα εφημερίδα Θερμαϊκός την μοιράζουν συνεργεία ....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Τόπε και τόκανε ο Γιάννης
    εφημερίδα να εκδώσει,
    χωρίς τον ξενοδόχο πίστεψε
    λογαριασμό να δώσει.

    Γιατί βρε Γιάννη μου εσύ
    τέτοια φυλλάδα βγάζεις,
    αφού πολλά από παντού
    νερά και λάσπες μπάζεις;

    Είναι καιρός για σπάταλη
    φυλλάδα για να τρέφεις,
    τα μαύρα μάτια σου μόν΄να δεις
    σταλιά φιλότιμο δεν έχεις;

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα νέα του Θερμαϊκού
    ο Γιάννης μας ήθελε πολύ,
    ο κόσμος εντύπως να μαθαίνει
    μα ποτέ εκείνα που παθαίνει.

    Εφημερίδα στήθηκε κοντολογίς
    δουλεμένη στα γραφεία,
    για να βλέπουμε ολημερίς
    του Γιάννη την φωτογραφία.

    Την τύπωσε άμεσα κι΄ευθύς
    φυλλάδα ένδοξη θαρρείς,
    ο γιάννης έργα θα κερνούσε
    μα ο κόσμος τούτα καρτερούσε.

    Αχ βρε Γιάννη μας καλέ
    δεν είναι για εκδόσεις,
    ο κόσμος δεν έχει πια λεφτά
    το νερό ξοφλά σε δόσεις !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O καλός μας κύριος Μαυρομάτης, θα μείνει στην ιστορία του δήμου Θερμαϊκού ως ο δήμαρχος της μαύρης προπαγάνδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στη σύντομη προεκλογική ομίλία του ο Δήμαρχος κ. Μαυρομάτης, την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων στην Μηχανιώνα είπε την φράση "ταιζουμε δύο χιλιάδες άτομα". Αραγε γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος τη σημαίνει η λέξη "ταίζω",
    αν όχι ας διαβάσει το λεξικό του Καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.