GiannisMavromatis300pxΔιαπιστώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να έχουν επιδοθεί διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, Αντιδήμαρχοι - συνεπικουρούμενοι και από διάφορα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα και blogs της περιοχής  - σε μια οργανωμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και λασπολόγησης του ηττημένου των εκλογών και επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Θερμαϊκό.
Και μπορεί να φαίνεται ότι εκκινούν το "δημιουργικό έργο τους" από συγκεκριμένα γεγονότα (πόρισμα για την κατάχρηση, απορριπτική απόφαση για την ένσταση κατά του κύρους των εκλογών) που και υπαρκτά είναι και που ευθύνες πολιτικές ή άλλες υπέχουν, αλλά θα πρέπει ίσως αυτοί οι καλοί άνθρωποι να καταλάβουν ότι όσο κι αν τους εξυπηρετεί ....
να βρίσκουν ένα εύκολο, αυτή τη στιγμή, στόχο για να εξασκηθούν στη σκοποβολή δεν προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον τόπο - και μάλλον ούτε στον εαυτό τους.

Το είχαμε προβλέψει πως έτσι θα κινηθεί η πρώτη περίοδος της νέας δημοτικής αρχής. Ελλείψει των δυνατοτήτων να εφαρμοστεί μια, έστω και μετρημένη αναπτυξιακή και δημιουργική προσπάθεια από τη διοίκηση,  θα παιζότανε  το θεάρεστο και πλήρως αποπροσανατολιστικό το έργο "αντιπολίτευση και χτύπημα στην αντιπολίτευση".
Βέβαια πιστεύουμε ότι δεν έχουν κατανοήσει οι κύριοι ότι έχουν εκλεγεί όχι για να μετατραπούν σε Μαυροματοδιώκτες, αλλά για βελτιώσουν την καθημερινότητα (τουλάχιστον των δημοτών) και όχι μόνο σε έναν, αλλά και στους τρεις πρώην δήμους που συνενώθηκαν. Ήδη για αύριο έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες των Επαγγελματιοβιοτεχνών της Επανομής για την αθλιότητα των δρόμων της πόλης τους. Τι θα τους πούνε ότι για όλα φταίει ο Μαυρομάτης; Ή μήπως σκοπεύουν να μας εντυπωσιάσουν με τις κακόγουστες πινακίδες και τις ανούσιες αλλαγές ονομασίας οδών;
Και μέχρι πόσο νομίζετε πως θα κρατήσει το παιχνίδι (που και εκείνος από την πλευρά του το συντηρεί με τις θολές, άτολμες και ατελέσφορες προσπάθειες για ακύρωση των εκλογών) κρυφτούλι με τα προβλήματα;
Σε λίγο κλείνουν οι πρώτοι δύο μήνες και εκτός από τέτοιου είδους επικοινωνιακά τερτίπια δεν είδαμε να πέφτει κάποια πρόταση - πολύ περισσότερο απόφαση και ενέργεια - για κάποια έστω και αμυδρή αλλαγή της μίζερης καθημερινότητάς μας.
Και μας πιπιλίζει  ο  μεν για τα 8 εκατομμύρια έλλειμμα της Μηχανιώνας χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκρύψει - έστω και μέχρι την ανακοίνωση της επίσημης απογραφής - ότι άλλα τόσα είναι του Θερμαϊκού και περίπου τόσα και της Επανομής. Δεν μπορεί να αποσιωποιήσει πως οι κατασχέσεις πέφτουν βροχή στην Επανομή και ότι ο Δήμος Θερμαϊκού δεν έχει δυνατότητες ούτε δάνειο να πάρει από Τράπεζες (όντως αφερέγγυος). Και μας κλαίγεται πως δεν έλαβαν την "προίκα" που τους είχε υποσχεθεί ο Μαυρομάτης. Σάμπως πήρανε από πουθενά αλλού προίκα και δεν το ξέρουμε. Μόνο τρύπες πήρανε από παντού. 
Και φυσικά υπάρχουν ευθύνες που αποδόθηκαν με το πόρισμα για την κατάχρηση στο ταμείο της Μηχανιώνας. Και καλείται ο πρώην Δήμαρχος να επιστρέψει το ποσόν των 890.000 ευρώ «αλληλεγγύως και εις ολόκληρο» με τη δόλια την προϊσταμένη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του τέως Δήμου.  Και βέβαια υπάρχει συνέχεια διοικητική αλλά και δικαστική που μαθαίνουμε πως θα είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και επίπονη (και κυρίως για την υπάλληλο - προϊσταμένη).
Και πιστεύουμε όσο ενδιαφέρον και να έχει για το φιλοθεάμον κοινό "το αίμα, το έγκλημα και η τιμωρία" είναι λάθος κάποιοι να αποκτούν την ειδικότητα του Μαυροματολόγου.
Ας προσπαθήσουμε οι ενεργοί πολίτες του διαδικτύου - τουλάχιστον - να βάλουμε τη σωστή ατζέντα στα δρώμενα της περιοχής και να μην πέφτουμε στις παγίδες που φαίνεται ότι μας βάζουν και κατά κόρο χρησιμοποιούν επικοινωνιακά κάποιοι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.