Ksenos300px
Ο κ. Ξένος αναλύοντας τους κινδύνους, στη χθεσινή ημερίδα
Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση " Κεραίες κινητής τηλεφωνίας και επιδράσεις τους στον άνθρωπο" που διοργανώθηκε από τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων του Δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι καθηγητές κκ Θωμάς Ξένος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ και Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής Ανθρώπου στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ.

Οι πολύ σημαντικές τοποθετήσεις τους ανέδειξαν όλες τις πτυχές του θέματος, προσδιορίζοντας το μέγεθος του προβλήματος. οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας είναι επιβαρυντικές και οι συνέπειες από την παραμονή των φονικών εκπομπών των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ κεραιών θα μπορούσαν να αποβούν ολέθριες. Οποιεσδήποτε μετρήσεις δεν λύνουν το πρόβλημα και φυσικά δεν πρέπει να εφησυχάζουν τους γονείς.

TriantafillidisDNA300px
Ο κ. Τριανταφυλλίδης ενημερώνοντας για το "σπάσιμο" του DNA από την συχνή και μακροχρόνια έκθεση σε Η/Μ ακτινοβολία
Σύμφωνα με τους διακεκριμένους επιστήμονες η επιστήμη (λόγω και των συμφερόντων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας) προσεγγίζει το ζήτημα της ακτινοβολίας μόνο βάσει των θερμικών επιδράσεών της. Και οι επιτρεπόμενες τιμές που αποτελούν τα όρια για την Ελλάδα είναι 270 φορές υψηλότερες από τις αντίστοιχες της Γαλλίας, Ελβετίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Χαρακτηριστικά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι επιτρέπονται τιμές από 50 - 100 w/m2,τέτοιες που είναι αδύνατο να δώσουν θερμικά δυσάρεστα αποτελέσματα. Εκτός όμως από τις θερμικές υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις που σχετίζονται με σοβαρότατες βλάβες στους ιστούς και που είναι άγνωστο σε ποιες  παθήσεις θα οδηγήσουν λόγω της συνεχούς και μακροχρόνιας έκθεσης (και ειδικά νεαρών ατόμων, εμβρύων και εγκύων γυναικών) σε αυτές. 

Έκδηλη ήταν η ανησυχία των παρισταμένων από την ενημερωτική αυτή ημερίδα. Και αυτό φάνηκε και από το πλήθος των ερωτήσεων που απηύθηναν στους ομιλητές. Αγωνία και προβληματισμός επικρατεί στους γονείς, οι οποίοι φοβούνται ότι η εκδίκαση που προκάλεσε με την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμαρχος μπορεί να μην οδηγήσει στην κατάργηση της λειτουργίας των παράνομων κεραιών. Και ίσως να απαιτηθούν δραστικότερες μορφές παρέμβασης για την μόνιμη επίλυση του προβλήματος.
Της σημαντικότατης αυτής παρουσίασης των δύο Καθηγητών προηγήθηκαν παρεμβάσεις από μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συνέταξαν ψήφισμα με το οποίο ζητούσαν την αποξήλωση των σταθμών βάσης (κεραιών) που εντελώς παράνομα λειτουργούν σε απόσταση 100 μέτρων από το σχολείο. Όλη τη διαδικασία, που κατέληξε στο προαναφερθέν ψήφισμα, και στην ενδιαφέρουσα παρουσίαση των μαθητών επιμελήθηκε η καθηγήτρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κ. Μάγδα   Μαδεμλή.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Βασιλειάδης και Λαζαρίδης, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον τους για την επίλυση του προβλήματος.
ΥΓ.
Ο Ακτιβιστής θα ανεβάσει, σε προσεχή ανάρτηση, την ενδιαφέρουσα εργασία των δύο επιστημόνων (αφού εξασφάλισε τη συγκατάθεσή τους), καθώς και την έκθεση επιστημονικών πορισμάτων από τις πειραματικές μελέτες του κ. Ι.Ν. Μάγρα που έγινε σε συνεργασία με τον κ. Ξένο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.