Λάβαμε ένα μέηλ από  Atsa Satsa με πολλές αναφορές στη διοίκηση του κ. Λάκη Οικονομίδη, πολλές ερωτήσεις αλλά και ενδεχόμενες καταγγελίες για το τρόπο που άσκησε διοίκηση την περασμένη τετραετία.
Χωρίς να συμμεριζόμαστε τις πληροφορίες (άλλωστε θα πρέπει να ελεγχθούν και διασταυρωθούν) δημοσιεύουμε την επιστολή προκειμένου να υπάρξει σχολιασμός αλλά και αντίθετη( φυσικά) άποψη.
Και αυτό το κάνουμε, αφού είναι γνωστή η θέση του Ακτιβιστή: Δεν καλύπτουμε κανέναν - αποκαλύπτουμε τα πάντα.
Παραθέτουμε την επιστολή, χωρίς καμία περικοπή και λογοκρισία:


ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ Κ.ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Το 2006 ο κ. Οικονομίδης κατηγορούσε τον πρώην δήμαρχο Επανομής κ. Γραμμένο ότι έχει αφήσει απλήρωτο το προσωπικό για μήνες. Μ’ αυτό το σλόγκαν ξαναβγήκε δήμαρχος για την επόμενη τετραετία 2007-2010. Πληροφοριακά βέβαια να πούμε ότι το ταμείο του δήμου που παρέλαβε ο Γραμμένος το 2003 ήταν 2000 ευρώ. Και ο τότε Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης έφερε το ταμείο από το σπίτι του! ( Είχε στο σπίτι του 15.000 ευρώ). Ενώ το ταμείο που παρέλαβε ο κ. Οικονομίδης από τη διοίκηση του κ. Γραμμένου ήταν 400.000 ευρώ (βλέπε αντίστοιχο ισολογισμό) το αποτέλεσμα ήταν να αφήσει μηδενικό ταμείο για τον κ. Αλεξανδρή (τέλος 2010) αφήνοντας τους υπαλλήλους απλήρωτους χωρίς να τους δώσει ούτε το δώρο Χριστουγέννων!
- Σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ΔΕΥΑ ,με τι χρέη την παραδίδει και ποιο είναι το προσωπικό (αόρατο); Αφού τους κορόιδεψε όλους και μόλις πήρε τις εκλογές ακύρωσε την προκήρυξη αορίστου χρόνου για να μην μπορούν κι αυτοί οι καημένοι συμβασιούχοι να τακτοποιηθούν μετά από τόσα χρόνια με την δικαιολογία ότι «θα ‘ρθούν ξένοι», πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα, ήρθαν ανιψιές δικές του και των προϊσταμένων της Περιφέρειας για να μπορεί να περνά τις αποφάσεις του. Επίσης γινόταν μετατάξεις «ξένων» που σε ένα χρόνο συνταξιοδοτήθηκαν με απώτερο σκοπό να τον ψηφίσουν ή να μπουν στο ψηφοδέλτιό του.
- Παραδίδει ένα δήμο υπερχρεωμένο όπου τα χρέη προς τους προμηθευτές τριπλασιάστηκαν και με υπέρογκα ποσά ανείσπρακτων εσόδων. Και όταν ο Χαλιάπας κάλεσε το ΣΔΟΕ σαν τρελοί όλοι προσπαθούσαν να μαζέψουν τα έσοδα ή να τα διαγράψουν για να μην φαίνονται πόσα ήταν.
-Μπορεί να μας πληροφορήσει ο κ. Οικονομίδης πόσα έργα και πόσες εργασίες έγιναν επί θητείας του στην Επανομή;
-Τα έξοδα των εκλογών τα έβγαλε όλα απ’ το δήμο (βλέπε τιμολόγια υποψηφίων που παράλληλα ήταν και προμηθευτές).  Πλήρωνε μέχρι το τέλος του χρόνου, έως το βράδυ τους προμηθευτές που (εντελώς τυχαία) ήταν και υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιό του ώστε να πάρουν όσα μπορούν και να τα μοιραστούν εξίσου.
-Τι εξυπηρετήσεις γινόταν από το δήμο και από το ΠΑΚ με τις επιχορηγήσεις στην ομάδα της Αναγέννησης; (Μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ).
-Τι ενοίκια εισπράχθηκαν από τη Δημοτική Αγορά και τις παραλίες; Ποιος πλήρωνε; Μόνο ο σωστός καταστηματάρχης, γιατί ο άλλος  ήταν υποψήφιος, οι άλλοι ήταν φίλοι αντιδημάρχων και δεν πλήρωσαν ποτέ. Όποιος έχει την περιέργεια, ας πάει στο δήμο να ζητήσει τα παραστατικά.
-Ο προϋπολογισμός του ΠΑΚ είχε φουλάρει και γι’ αυτό  πολλά τιμολόγια περνούσαν στο ΚΑΠΗ. Λογιστική τακτοποίηση έλεγε ο δήμαρχος στους υπαλλήλους και τους επέβαλλε να αλλάξουν το ΑΦΜ και την  επωνυμία του τιμολογίου.
-Όλα τα γεύματα τα πλήρωνε από την τσέπη του…Έλεγε στους μαγαζάτορες «Θα τα πατσίσουμε με τα ενοίκια!» -όλα απλήρωτα έμειναν!!!-.
-Την αποκομιδή των σκουπιδιών την είχε αναλάβει ο κ. Διονυσόπουλος. Μετά όμως δεν τους άρεσε και  έγινε δεύτερος διαγωνισμός και ανέλαβε το ΚΕΠΕΛΕΚ. Αλλά στο τέλος τα σκουπίδια τα μάζευε ένα τρίτος από τη Χαλκιδική, ο κ. Κτενίδης. Όλοι αυτοί τιμολογούσαν συνέχεια με  ή χωρίς διαγωνισμό. Τι έκανε ο κ. Οικονομίδης όταν ο πρώτος έβγαλε τον Δήμο στον Τειρεσία: Πέρασε όλα τα τιμολόγια από το δημοτικό συμβούλιο για να έχουν και οι άλλοι την ευθύνη.
-Τα 20.000 ευρώ της Δημοτικής Επιχείρησης που προοριζόταν για πληρωμές υπαλλήλων και τα έψαχναν μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τι έγιναν; Βρέθηκαν; Σε ποιο συρτάρι ήταν ξεχασμένα;
-Ο ενοικιαστής του Ποταμού, δεν έχει καταβάλλει μέχρι τώρα τα συμφωνηθέντα για το ενοίκιο του 2010, παρά μόνο 5000 ευρώ έναντι. Μήπως και εδώ τυχαίνει να είναι συγγενής κάποιου αντιδημάρχου;
Και τέλος, γιατί αυτά που έγιναν είναι πολλά, ας μας πουν τι αναθέσεις, εργασίες – μελέτες  ήταν αυτές που έγιναν και τιμολογήθηκαν μέσα στο 2010 σε  φιλαράκια, άνδρα αντιδημάρχου, τραγουδιστές, μπατζανάκια, κουμπάρους, βαπτιστικούς σε Επανομή και Μεσημέρι.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.