" Για μένα η ζωή δεν είναι ένα κεράκι που τρεμοσβήνει.
Είναι ένας δυνατός προβολέας που ήρθε η σειρά μου να τον κρατήσω και θέλω να τον κάνω να λάμπει όσο περισσότερο γίνεται πριν τον παραδώσω στις επόμενες γενιές "
Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω

Το "γενναίο" αυτό ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Τριάδας γι' άλλη μια φορά βρέθηκε στο "ύψος" των περιστάσεων και τίμησε τα μέλη του, κάνοντας περήφανους τους γονείς, για την εκπροσώπησή τους από ένα τόσο ΔΥΝΑΜΙΚΟ και "ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ" όργανο.Έτσι μια γεύση δυναμισμού είχαμε την τύχη να πάρουμε από την τελευταία "τολμηρή" απόφαση της συνεδρίασής του. Σύμφωνα λοιπόν και με το πνεύμα ....

της καθ' ολοκληρία οσφυοκαμψίας που τους διακατέχει, αποφάσισαν ( με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά ) να μην καταθέσουν στο δικαστήριο που έγινε σήμερα από τον Δήμο, κατά του ιδιώτη και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, για την τοποθέτηση παράνομων κεραιών δίπλα στο σχολείο. Μια θέση που δικαίως τους κατατάσσει στους "συνετούς" εκπροσώπους, οι οποίοι προστατεύουν το Σύλλογο από "ενδεχόμενο κίνδυνο να εμπλακεί το ΔΣ σε δικαστική διαμάχη για ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ κέρδη με τον εν λόγω επιχειρηματία", όπως χαρακτηριστικά έκλεισαν την επιστολή τους σε μια από τις ανακοινώσεις που έστειλαν στους γονείς.

Μια ανακοίνωση - ενημέρωση για τις κινήσεις που έκαναν όλον αυτό τον καιρό για το πρόβλημα των παράνομων κεραιών.
Πρώτη φορά το "τίποτα" κομματιάστηκε, απαριθμήθηκε και σερβιρίστηκε ως κάτι.
Μπροστά στην επιλογή να πάρουν την αυτονόητη απόφαση να υπερασπιστούν και να προστατεύσουν την υγεία των παιδιών τους, κυριάρχησε ο ΦΟΒΟΣ για δικαστικές εμπλοκές και χρήματα.
Έτσι ξαναενημέρωσαν τους γονείς όχι για την απόφαση που πήραν (εξάλλου την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ουσιαστικήενημέρωση) αλλά για το τετελεσμένο γεγονός της δίκης, παραπέμποντας κατά την προσφιλή τακτική τους για "περισσότερη" ενημέρωση σ' ένα από τα μέλη του ΔΣ.
Και ερωτώ: Γιατί δεν γράψανε στην ανακοίνωση αυτά που αποφάσισαν στη συνεδρίαση (αν έγινε) ;
Η ΝΤΡΟΠΗ δεν τους το επέτρεψε; Ή μήπως ξέρουν ότι για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως αυτό της υγείας των παιδιών μας, δε νομιμοποιούνται ν' αποφασίσουν πέντε (5) άτομα, αλλά η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που είναι το ανώτατο όργανο.
Και αν οι ίδιοι διαφωνούσαν με οποιαδήποτε θέση δράσης θα μπορούσαν να παραιτηθούν και ν' αναλάβουν άλλοι με προτεραιότητες και αξίες που πραγματικά τιμούν ανάλογους τίτλους.
Γιατί οι τίτλοι και οι θέσεις δεν είναι για να τις περιφέρουν σε γραφεία, επιτροπές, γιορτές, εκδηλώσεις και πανηγύρια, αλλά για να λειτουργούν ως σημαίες όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.
Και στο γενικότερο αποπροσανατολιστικό πνεύμα αποφασίζουν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, λειτουργώντας ανθοέκθεση (κλείσιμο της επιστολή ενημέρωσης)  για να προμηθευτούμε τα φυτά και τα λουλούδια μας (είναι ο κατάλληλος χρόνος εξάλλου!!).
Ησυχάζουν τον κόσμο, καθησυχάζουν τη συνείδησή τους, βλέποντας αυτά που περιμένουνε να δούνε, ακούγοντας αυτά που περιμένουνε να ακούσουν, σκεπτόμενοι αυτά που περιμένουν να σκεφτούν.
Από την άλλη αναρωτιέμαι το σκοπό της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν με το Σύλλογο Διδασκόντων υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού για τις επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση και η μοναδική ουσιαστική ενέργεια που έγινε μετά την απαρίθμηση του τίποτα).
Σ' αυτή λοιπόν την εκδήλωση ακούστηκαν από τους σημαντικούς προσκεκλημένους απόψεις για μελλοντική επιβάρυνση στην υγεία των κατοίκων, που μόνο καθησυχαστικές δεν ήταν. Επίσης συγκεντρώθηκαν και υπογραφές στο Ψήφισμα Διαμαρτυρίας που διακινήθηκε. Στο "οπλοστάσιο" δε της επιχειρηματολογίας - υποστήριξης μιας ακλόνητης θέσης για την απομάκρυνση των κεραιών, προστίθεται και το γεγονός ότι η τοποθέτησή τους είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, κάτι που βεβαιώνεται από επίσημες πηγές κι αυτό υποστήριξε - δυστυχώς χωρίς συμπαραστάτες τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους γονείς - η πλευρά του Δήμου, σήμερα στο Δικαστήριο.
Θλιβερή διαπίστωση για άλλη μια φορά ότι αυτό που αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο ΔΣ είναι η θεώρηση: ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.
Όσο όμως κι αν ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ για να "μην σπάσουν τ' αυγά", θα πρέπει να θυμούνται ότι αλλιώς δε γίνεται η ομελέττα. Δεν ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ σε κανέναν τίποτα αν δεν αποφασίσει να το ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ. Και η απόφαση πρέπει να ενώνει, να συσπειρώνει και να κινητοποιεί, όχι μόνο τους γονείς του σχολείου αλλά και όλους τους κατοίκους του διαμερίσματος σε μια ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ κι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ πρακτική επειδή ξέρουμε ότι "μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα, ΜΑΖΙ όμως μπορούμε να πετύχουμε τόσα πολλά"
Κλείνοντας κρατήστε τα λόγια της Mary Waldrop:
"ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.
ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ"
Και να θυμάστε ότι: "Αυτός που δε ρισκάρει τίποτα, δεν κάνει τίποτα, δεν έχει τίποτα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ"
"Ο φίλος απ' τα παλιά ή παλιόφιλος"
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.