Πιέσεις για αναγκαστούν να προσυπογράψει το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα το αλυσσόδεμα της χώρας και το ξεπούλημα όποιας περιουσίας ενδιαφέρει τους πιστωτές εκδηλώθηκε χθες από τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ.

Δήλωσε ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο.
Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχος της Ευρωζώνης λέει ευθαρσώς ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του χρέους, προς το παρόν αναστρέψιμο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τους στόχους του Μνημονίου και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
Ή δηλαδή υπογράφετε όλοι μαζί την σχεδιασμένη εκποίηση,,,,,ή .... δεν υπάρχει  η δόση του Ιουνίου. Χοντρό πόκερ!
Τόσο ο ίδιος όσο και ο επίτροπος Ολι Ρεν άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας επιμήκυνσης, αφού όμως η Ελλάδα θα έχει εφαρμόσει πολιτικές ελέγχου του χρέους.
Σε αντίθετη περίπτωση, η χρηματοδότησή της τίθεται υπό αμφισβήτηση. Σημειώνεται ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη Fitch.
Εν τω μεταξύ, αμήχανα αντιδρούν κυβέρνηση και Ν.Δ. στην πίεση, από την πλευρά της Κομισιόν, για συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων. Χθες ο Σαμαράς δήλωσε αντίθετος στην συναίνεση. Σήμερα δε τα ίδια περίπου είπε σε τηλεοπτηκή του εμφάνιση ο Θ. Πάγκαλος.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.