Οι επαναλαμβανόμενες αεροπορικές νατοϊκές επιδρομές κατά του καθεστώτος Καντάφι φαίνεται να απέδωσαν καρπούς στους εμπνευστές και εκτελεστές τους. Αφού χθες απέτυχαν να σκοτώσουν τον ίδιο βομβαρδίζοντας το κτίριο που εκείνη την ώρα έκανε διάγγελμα στο λαό της Λιβύης, σήμερα "κατάφεραν" να δολοφονήσουν τον νεαρότερο γιο του Σαΐφ Αλ Αράμπ (29 ετών)  και τα τρία εγγόνια του, χτυπώντας την οικία που διέμεναν στο Bad al-Aziziya.  
Και το ΝΑΤΟ επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση επικαλέστηκε ότι στόχος ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Αντιπρόσωποι της  Κίνας και της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας εξέφρασαν ανησυχίες λέγοντας ότι η συμμαχία έχει ξεπεράσει την εντολή του ψηφίσματος του ΟΗΕ που επιτρέπει "όλα τα αναγκαία μέτρα" για την προστασία των αμάχων. 
Ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την επίθεση κάλεσε ξένους δημοσιογράφους και έδειξε τη βομβαρδισμένη διόρωφη κατοικία:  " Νομίζουμε ότι τώρα είναι σαφές σε όλους ότι αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των αμάχων. Το ΝΑΤΟ δεν ενδιαφέρεται να κρίνει τις υποσχέσεις μας. Η Δύση δεν δεν επιθυμεί  να ελέγξει την αλήθεια των  δηλώσεών μας, μόνο φροντίζει   να   στερήσει την ελευθερία μας.." 

Η οικία που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή της Λιβύης έχει πληγεί από τουλάχιστον τρεις πυραύλους. Η οροφή της είχε εντελώς υποχωρήσει αφήνοντας παραμορφωμένες ράβδους χαλύβδινου οπλισμού να κρέμονται ανάμεσα στα θρυμματισμένα κομμάτια σκυροδέματος. 

«Αυτό που έχουμε τώρα είναι ο νόμος της ζούγκλας",  δήλωσε 
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Moussa Ibrahim, σε συνέντευξη Τύπου. "Πιστεύουμε ότι τώρα είναι σαφές σε όλους ότι αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με την προστασία των αμάχων."

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.