Δε θα με κάνεις εσύ απόψε σιορ Διονύσιε να ντρέπομαι για τα τραγούδια σου που αγάπησα. Άλλος πρέπει να ντρέπεται, αλλά άστο αυτό, και μεταξύ μας σιγά μην το καταλάβει ο “άλλος”…
Έχω μάλιστα την εντύπωση αυτά τα τραγούδια περισσότερο ανήκουν στον κόσμο που τ’ αγάπησε Διονυσάκη παιδί μου

Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.
Σήμερα βγήκες στα ερτζιανά να καταθέσεις πάλι άποψη, ω Πάνσοφε, για την κατάσταση στην Αθήνα…
Και μας ξεφούρνισες τη μεγαλόστομη παπάρα περί μεταφοράς αλλοδαπών και τοξικο εξαρτημένων σε αραιοκατοικημένα νησιά (προσοχή όχι στη Μύκονο π.χ. σε όσα στην άγονη γραμμή ευρίσκονται).
Μετά μας είπες για κήρυξη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πρωτεύουσα (αλήθεια που ακριβώς κατοικείς μπαρμπα Νιόνιο ;) και έκλεισες την τάχα μου ιδιοφυή παρέμβασή σου παραφράζοντας τους στίχους σου «ήρθε η στιγμή για ν’ αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις». Έριξες δηλαδή κι άλλο λίπασμα στο φυτό του τρόμου, έδειξες και τη μεγαλοφυή λύση, άξιος!
Κάποιοι είπαν «ξεμωράματα»…
Μπα δεν είναι έτσι!
Παμπόνηρος όπως πάντα νομίζεις ότι εκφράζεις τη γενιά και τους φαν σου, ότι η δηλωσάρα θα κάνει γκελ στον κατατρομοκρατημένο πληθυσμό, θα σε καταξιώσει εκ νέου στα μάτια των θαυμαστών σου.
Μ’ αυτό το «τα λέω χύμα κι όπως τα σκέφτομαι» επιτηδευμένο στιλάκι. Που είναι δασκαλίστικο και ψεύτικο εντελώς…
Το έχεις ξανακάνει.
Με τα κουρέματα και τα μητσοτακ, με τους κωλοέλληνες και τη δήθεν απελευθέρωση, με τις ιερεμιάδες «ο γιος μου πάει στο στρατό», με τις περιοδείες σε στρατόπεδα επί υπουργίας Βαρβιτσιώτη κλπ κλπ.
Το μακρινό 1992 προτίμησα να κάτσω θαλαμοφύλακας, αγαπητέ Διονυσάκη, παρά να σε δω να συναγελάζεσαι με τιράντα και υφάκι με τον αμήχανο Συνταγματάρχη…
 Διότι είσαι πάντα σωστός Αφέντη Τσουτσουλομύτη!
Έτσι κι αλλιώς τραγούδια έχεις καμιά εικοσαριά χρόνια να γράψεις, ας είναι καλά τα «έτοιμα» από τα οποία ψωμίζεσαι, όπως είπε ένας φίλος.
Δεν ήταν έκπληξη το σημερινό, έχεις κι άλλα πολλά να κάνεις.
Κι άλλα να προτείνεις.
Μετατρεπόμενος σε ιερό τοτέμ της φυλής που θα δίνει χρησμούς και οδηγίες.
Την επόμενη φορά να προτείνεις και τα νησιά που θα πάνε οι ανεπιθύμητοι.
Α… και τι τύπου άρματα θέλεις στην κήρυξη εκτάκτου ανάγκης.
Μην κάνουμε μισές δουλειές.
Μπορεί να έχεις και υπηρεσία χερ Διονύσιε στο watchtower απόψε…
Ολαρία Ολαρά!
Ημιανάς! Προυσχή! η επόμενη καραβιά με τους αλλοδαπούς και τα πρεζόνια πότε θα φύγει για “διακοπές”,  Χερ Ντιονίζιος;
Από  το  red cangaroo
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.