Γήπεδο Κερασιάς: Το γήπεδο κόσμημα έγινε λιβάδι
Μια μεγάλη συζήτηση είναι σε εξέλιξη, τις τελευταίες μέρες, μέσα από τον Ακτιβιστή, με κατάθεση απόψεων και προτάσεων αλλά και οξείς μερικές φορές χαρακτηρισμούς μεταξύ των επώνυμων και ανώνυμων φίλων.
Για την ιστοσελίδα, το έχω ξαναπεί, είναι χρήσιμες όλες οι φωνές, αρκεί να μη συκοφαντούν και να μην προσβάλλουν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Και πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο το καταφέραμε, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Η συζήτηση αυτή άνοιξε με την ανάρτηση Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο " Προϋπολογισμός να σε πάρω να φύγουμε " όπου σχολιάσαμε την απόφαση για την επιχορήγηση ή βλέπε εξόφληση πιθανών προεκλογικών γραμματίων της Διοίκησης προς παράγοντες (τοπικούς ή αθλητικούς) της περιοχής. Βαφτίσανε βέβαια, ως πρόγραμμα συντήρησης  των γηπέδων, το κονδύλι των 75.000 ευρώ που δόθηκε. Ένα χρηματικό ποσό που είναι πολύ μεγάλο, αν αναλογισθεί κανείς τα άθλια οικονομικά του Δήμου, που τον οδήγησαν στην επιτήρηση (βλέπε: ΜΕΤΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ: Στην "πορτοκαλί" κατηγορία επιτήρησης ο Δήμος Θερμαϊκού).
Η αντίθεσή μας όμως δεν ξεκινάει από την τωρινή συγκυριακή οικονομική κατάσταση, ούτε υπαγορεύεται από μια αντιπαλότητα προς τους πολίτες που αναλαμβάνουν τις διοικήσεις στα αθλητικά σωματεία, προσπαθώντας να καλύψουν ανάγκες αθλητικής δραστηριότητας των νέων, να αναδείξουν τις ομάδες της πόλης τους και ενδεχόμενα να φροντίσουν - κάποιοι απ' αυτούς - και για τη δική τους προβολή.
Χωρίς  βέβαια να παραβλέπουμε το γεγονός ότι πολλές φορές γίνονται κανονικοί αιμοδότες, τσοντάροντας χρήματα από την τσέπη τους, δεν πρέπει να μας ξεφεύγει το γεγονός ότι  συχνότατα - και λόγω της ενασχόλησής τους αυτής - ξεκινάει το αλισβερίσι με άλλους μεγάλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες για τον αναγκαίο προσεταιρισμό τους και την αναπόφευκτη  ψηφοθηρική στόχευση, μια κατάσταση που παραπέμπει σε τοπικούς Γκόρτσους και Μαυρογιαλούρους. Αλλά  ούτε κι αυτό αποτελεί άμεσο στόχο αυτού του σημειώματός μας.
Προσανατολίζουμε τη σκέψη μας στους γονείς, απλούς δημότες, και τα παιδιά τους. Γνωρίζοντας, εξ ιδίων, πόσο δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, και έχοντας ως βεβαιότητα την αυριανή πύκνωση δυσοίωνων σύννεφων  (βλέπε κούρεμα, ξύρισμα και έξοδο από ευρώ....) επιδείνωσης με την αναπόφευκτη μείωση των εσόδων τους, επιδιώκουμε να προβάλλουμε λύσεις που θα βοηθήσουν.
Αδυνατούμε λοιπόν να αντιληφθούμε, πως είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιούνται οι εγκαταστάσεις των γηπέδων και των αθλητικών κέντρων από αυτούς που τους ανήκουν, αλλά να δίνονται σε μεσάζοντες να τις εκμεταλλεύονται. Και αυτό εξ αιτίας τεμπελιάς και ανικανότητας των διοικούντων των Δήμων.
Δεν εκλεγήκατε κύριοι στο Διοικητικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσετε τις αντιμισθίες σας  χωρίς να προσφέρετε τίποτα στους δημότες.
Η διαχείριση με την οποία δείχνετε να καταγίνεστε δεν αποτελεί ικανοποιητική απασχόληση για να δικαιολογήσει τις αποδοχές σας και πολύ περισσότερο την προβολή και καταξίωση που επιδιώκετε να έχετε.
Χρειάζεται να "ιδρώσετε τη φανέλα".
Χρειάζεται να σχεδιάσετε και να αλλάξετε - προς όφελος των δημοτών - την επόμενη μέρα.
Χρειάζεται να κάνετε τις αναγκαίες ρήξεις.
Δημιούργησε  πράγματι αλγεινή εντύπωση η στάση όλων σας - πλην ελαχίστων - στην τελευταία συνεδρίαση, όπου πλειοδοτήσατε σε γενναιοδωρία προς τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της περιοχής. Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι σας εκλιπαρούσαν να τους καταβάλλετε δεδουλευμένα μηνών, για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Φυσικά είναι αδιανόητο να πλειοδοτεί και η αντιπολίτευση σ' αυτό το κουβαρνταλίκι (με ξένα κόλλυβα) της διασπάθισης δημοτικού χρήματος προσπαθώντας να το δικαιολογήσει επικαλούμενη και εμμέσως υποστηρίζοντας τη "μαύρη εργασία", ισχυριζόμενη πως θα μας κοστίσει λιγότερο η συντήρηση των γηπέδων μέσω της επιχορήγησης των σωματείων, γιατί αυτά θα διαπραγματευτούν με τους συντηρητές.
Και ρωτάμε: 
Γιατί δεν μπορεί, στα πλαίσια της Υπηρεσία Πρασίνου και Κήπων του Δήμου να συσταθεί μια ομάδα εργασίας που με βάση ένα  πρόγραμμα να αναλάβει τη συντήρηση των γηπέδων;
Γιατί να μη μπορεί ο Δήμος να φροντίσει να καλύψει με το ελάχιστο κόστος την ανάγκη για άθληση των δημοτών του;
Γιατί πρέπει να ασκούνται τα παιδιά μας μόνο σε Ακαδημίες (τι έκφραση κι αυτή; :))) με τριακοσάρια και βάλε ευρώ;
Είναι άραγε πολλοί οι γονείς που στοχεύουν στην ανάδειξη των παιδιών τους σε νέο Κούδα ή Χατζηπαναγή;
Ας δημιουργηθούν αθλητικά προγράμματα από γυμναστές που έτσι κι αλλιώς χρηματοδοτούνται από το κονδύλι του Μαζικού Αθλητισμού  της Γ.Γ. Αθλητισμού.
Οι δε Σύλλογοι ας υποδεχτούν τις φιλοδοξίες των γονιών για περισσότερη και πιο επαγγελματική άθληση με υψηλότερους στόχους.
Και φυσικά τα σωματεία, εφ' όσον χρησιμοποιούν δημοτικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να συμμετέχουν στο κόστος συντήρησής τους, καταβάλλοντας ενοίκιο για την χρήση τους.
Επίσης να οργανωθεί το πρόγραμμα γηπέδων και γυμναστηρίων κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρξουν και να διατίθενται ώρες για να χρησιμοποιηθούν από το κοινό.

ΥΓ. Ένα θέμα που εξακολουθεί να βρίσκεται σε τελματώδη αδράνεια είναι η διεκδίκηση της χρήσης των κάμπινγκ. Αυτά θα μπορούσαν να αναγορευτούν σε θαυμάσια αθλητικά και πολιτιστικά σημεία αναφοράς και να χρησιμοποιηθούν για την ανοιχτή άθληση και τον λαϊκό αθλητισμό. Τι γίνεται;
Προεκλογικά είπατε, είπατε, είπατε.... Τώρα τί;

Ο καιρός περνά δυστυχώς γρήγορα. Ο ενθουσιασμός μειώνεται και η μιζέρια δείχνει να επιστρέφει.

Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.