Ενα βιολί Στραντιβάριους πωλήθηκε στην τιμή των 11 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Τα έσοδα από την πώληση αυτή θα διατεθούν στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία. Η τιμή αυτή είναι τετραπλάσια από την προηγούμενη τιμή ρεκόρ πώλησης ενός βιολιού Στραντιβάριους. Ενας ανώνυμος αγοραστής απέκτησε το πολύτιμο αυτό βιολί από τον ειδικευμένο στα μουσικά όργανα οίκο Tarisio.

Το συγκεκριμένο Στραντιβάριους κατασκευάστηκε το 1721 και φέρει την ονομασία "Lady Blunt", επειδή ανήκε στη λαίδη Ανν Μπλαντ, εγγονή του ποιητή λόρδου Μπάιρον.

Σύμφωνα με τον ειδικό Ο.Ε. Χιλλ, το βιολί είναι σήμερα σχεδόν στην ίδια κατάσταση με εκείνη που βρισκόταν όταν έφυγε από τα χέρια του κατασκευαστή του, του διάσημου Αντόνιο Στραντιβάρι, ο οποίος γεννήθηκε στην Κρεμόνα της Ιταλίας το 1644.

Το βιολί αποκτήθηκε το 2008 από το ιαπωνικό Ιδρυμα για τη μουσική, το οποίο αποφάσισε να το πωλήσει για να διαθέσει τα χρήματα στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία. Τό Ιδρυμα έχει στην κατοχή του 21 έγχορδα, τα οποία δανείζει σε μεγάλα διεθνή μουσικά γεγονότα.

Σήμερα υπάρχουν ακόμα περίπου 600 βιολιά που κατασκευάστηκαν στο ατελιέ του Στραντιβάρι.

πηγή



Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.