Κατασχετήριο αποκάλεσε το μεσοπρόθεσμο ο Αλέξης Τσίπρας χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης (Οι 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα υπερψήφισαν την κυβέρνηση της Τρόικας και του ξεπουλήματος).
«Δεν πρόκειται για νομοσχέδιο, αλλά για έκθεση κατασχετηρίου και έκθεση δικαστικού επιμελητή. Όπως ο δικαστικός επιμελητής καταγράφει τα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη έτσι και η τρόικα και η κυβέρνηση καταγράφουν και μαζεύουν τα περιουσιακά στοιχεία για να τα εκποιήσουν.
Δεν πρόκειται για πρόγραμμα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας αλλά για πρόγραμμα λεηλασίας πριν την χρεοκοπία» είπε.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε εξάλλου ότι κλιμακώνονται οι επιθέσεις στον κόσμο που διαδηλώνει ειρηνικά και ζητά δικαιοσύνη με όλα τα μέσα και οι συκοφαντικές επιθέσεις στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως ενώ τον εξοργίζει το γεγονός ότι γίνονται επιθέσεις σε μια παράταξη που έδωσε αγώνες για τη Δημοκρατία, πιο πολύ τον εξοργίζει που ότι την ίδια στιγμή που αποκαλεί η κυβέρνηση τους αριστερούς πολίτες «γκοτζαμάνηδες» και «κουτσαβάκηδες» ανοίγει την αγκαλιά της στην ακροδεξιά και τον κ. Καρατζαφέρη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την εικόνα, για αυτό χρησιμοποιεί με επιλεκτικό τρόπο αντίστροφα επιχειρήματα «όπως έκανε όλο αυτό το διάστημα με την παραφιλολογία περί αποστασίας και Ιουλιανών, όπου συνειδητά προσπάθησε να διαστρεβλώσει την ιστορική αλήθεια. Ε, ναι λοιπόν και το 1965 και σήμερα ο κόσμος ήταν στο δρόμο και τότε και τώρα ο λαός και οι πολίτες ζητούν δημοκρατία, για να προστατεύσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα και την λαϊκή κυριαρχία. Επίσης η ομοιότητα και τότε και τώρα είναι η διαπλοκή, οι τραπεζίτες οι ιδιοκτήτες των Μίντια, οι μεγαλοεργολάβοι, ο κ. Μητσοτάκης ζητούσαν να μην τεθούν οι κυρίαρχες επιλογές στην κρίση του λαού. Η διαφορά είναι ότι όλοι αυτοί επεδίωκαν για λογαριασμό του Παλατιού να ρίξουν την κυβέρνηση ενώ τώρα προσπαθούν για λογαριασμό της Τρόικα να κρατήσουν την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι στερείται της λαϊκής αποδοχής».
Τέλος ανέφερε πως όταν ολοκληρωθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση «ούτε και εσείς δεν θα είστε χρήσιμοι».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.