Σε αντιπαράθεση τείνουν να βρεθούν δήμος Θερμαϊκού και Δέλτα με αφορμή το θέμα της μετεγκατάστασης του καταυλισμού των Ρομά από τον πρώτο δήμο στο δεύτερο, μιας και στην περιοχή Κεραίες του δήμου Θερμαϊκού αναμένεται να ανεγερθεί κτήριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Οι εν λόγω Ρομά που αποτελούνται από 70 περίπου οικογένειες έχουν καταλάβει αυθαίρετα το χώρο όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις και έχουν κληθεί να εκκενώσουν άμεσα το χώρο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες ανέγερσης του πανεπιστημιακού κτηρίου.
«Δε θέλουμε άλλο Γκέτο»
Ο δήμαρχος του Δέλτα, Νίκος Γιουτίκας επεσήμανε σε δηλώσεις τους στο SPNews την πληρότητα που έχει ο δήμος του σε Ρομά και ότι είναι αδύνατο να εγκατασταθούν και άλλοι.
«Για μας δεν υπάρχει  θέμα Ρομά. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για το δήμο Δέλτα. Αυτοί που έχουν πρόβλημα να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα τους. Εγώ στο δήμο Δέλτα άλλη ομάδα Ρομά δε δέχομαι. Φτάνει.
Ας τους πάρει σπίτι του τους Ρομά ο κ. Αλεξανδρής, εγώ στο σπίτι μου έχω Ρομά. Γιατί είμαι υποχρεωμένος να πάρω και άλλο Ρομά δηλαδή; Δεν το καταλαβαίνω.
Αυτή τη στιγμή στο δήμο Δέλτα υπάρχουν 5.000 Ρομά στις περιοχές των Διαβατών, του Αξιού και των Κυμίνων, έχουν τα σχολεία τους έχουν τα πάντα».
  • Δεν μπορείτε δηλαδή να εξυπηρετήσετε επιπλέον ομάδα Ρομά;
«Δεν είναι θέμα εξυπηρέτησης, στο δήμο κάνει κουμάντο ο δήμος Δέλτα, τους δικούς μας τους Ρομά τους έχουμε εδώ και προσπαθούμε να τους αφομοιώσουμε, δε θέλουμε άλλο γκέτο».

«Η τοποθεσία υποδεικνύεται από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου»
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής διέψευσε τα όσα λέγονται περί αντιπαράθεσης για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, ενώ μιλώντας στο SPNews, επισήμανε ότι την τοποθεσία στο δήμο Δέλτα δεν την υπέδειξε ο ίδιος αλλά η Κτηματική Εταιρία του Ελληνικού Δημοσίου, με τοπογραφικό σχέδιο.
«Επιθυμώ και επιλέγω ότι θα πρέπει η κτηματική εταιρία του δημοσίου και γενικά η κρατική μέριμνα να αναλάβει τις ευθύνες της υπέρ αυτών των ανθρώπων. Μην πετάτε το μπαλάκι στους δημάρχους», τόνισε ο κ. Αλεξανδρής.
«Πρέπει η κτηματική εταιρία του δημοσίου να τους καλέσει να τους πει ποια μέρη είναι διαθέσιμα για να εγκαταστήσουν τον καταυλισμό τους. Έτσι κοινή συναινέσει να αποχωρήσουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά πρέπει να βρεθεί ένας χώρος. Δεν έχω εγώ καμία σχέση ούτε με τον κ. Γιουτίκα, ούτε με κάποιον άλλο δήμαρχο, δεν υπάρχει αντιπαράθεση και κακώς το θέτετε έτσι».
του Λευτέρη Ζαβλιάρη  από spnews.gr
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Η υποκρισία περισεύει. Πρίν δύο μήνες με τυμπανοκρουσίες εμβολίασαν τα παιδιά των Ρομά και καλά έκαναν. Τώρα με πρόσχημα την κτηματική εταιρία του δημοσίου θέλουν να τους στείλουν στον Δήμο Δέλτα. Μπράβο τους. Πάντως εαν θέλουν κάποιον στο σπίτι τους είναι εμβολιασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.