Εντείνεται η αβεβαιότητα για χιλιάδες εργαζομένους του δημοσίου καθώς στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων, χωρίς να αναφερθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες του προγράμματος, προτού πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς.
Εργασιακή εφεδρεία, μετατάξεις, και συνταξιοδοτήσεις περιμένουν 7.000 υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Στους οργανισμούς του Δημοσίου που αναμένεται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν περιλαμβάνονται:
- ΕΡΤ
- Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)
- Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ)
- Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ)
- Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ)
- ΕΟΜΜΕΧ
- Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ)
- Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ)
- Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσοκομείων (ΔΕΠΑΝΟΜ)
- Θέμις Κατασκευαστική
- ΕΘΙΑΓΕ

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν υπήρξαν τελικές αποφάσεις αλλά επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις.

Για το θέμα πραγματοποίησαν εισήγηση και οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, κ.κ. Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος. Ωστόσο, το θέμα ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών που πήρε τη σχετική αρμοδιότητα του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Πάντως, όπως έχει πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των πρώτων φορέων θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να ψηφιστεί έως τις 5 Αυγούστου.

Παράλληλα, οι ανακοινώσεις για την ΕΡΤ αναμένεται να γίνουν έως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό. Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες αναδιοργανώσεις χωρίς να θίγεται το μόνιμο προσωπικό.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν άμεσα. Επιπλέον, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών για τις συνθήκες των ιδιωτικοποιήσεων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.