....Ένα εκατομμύριο περίπου ευρώ εισόδημα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως δήλωσε στην εφορία για το 2010 ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Θερμαϊκού Ιωάννης Βογιατζής. Το ποσό που δήλωσε ο εργολάβος και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ιωάννη Αλεξανδρή προκαλεί έκπληξη στους δημότες της περιοχής καθώς έρχεται να προστεθεί στο παζλ των ικανότατων και άξιων στελεχών της διοίκησης που αποδεικνύουν ότι «όταν θέλουν μπορούν να τα καταφέρουν....

Αναρτήθηκαν οι δηλώσεις των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των αιρετών του Δήμου Θερμαϊκού και πρωταθλητής μέχρι τώρα αναδεικνύεται ο κ. Γ. Βογιατζής με περίπου 1.000.000 ευρώ και με διάφορα ακίνητα στην Περαία, Επανομή και Χαλκιδική.


Ανέλαβε αντιδήμαρχος έργων (Τεχνικής Υπηρεσίας) το 2007 και το 2008. Το 2009 ήταν αντιπρόεδρος στη ύδρευση, το 2010 έγινε αντιδήμαρχος καθαριότητας και σήμερα το 2011 είναι και πάλι αντιδήμαρχος έργων (Τεχνικής Υπηρεσίας). Μπράβο Γιάννη!


Δείτε τη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων εδώ, γιατί είναι δύσκολο να κατεβεί από το site του Δήμου Θερμαϊκού (το link δουλεύει αν και καθυστερεί λίγο).


ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2007 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ


Ένα εκατομμύριο περίπου ευρώ εισόδημα σε περίοδο οικονομικής κρίσεως δήλωσε στην εφορία για το 2010 ο αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Θερμαϊκού Ιωάννης Βογιατζής. Το ποσό που δήλωσε ο εργολάβος και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Ιωάννη Αλεξανδρή προκαλεί έκπληξη στους δημότες της περιοχής καθώς έρχεται να προστεθεί στο παζλ των ικανότατων και άξιων στελεχών της διοίκησης που αποδεικνύουν ότι «όταν θέλουν μπορούν να τα καταφέρουν».


Το παράδειγμα της ανιδιοτελούς δημιουργίας και εντατικής εργασίας ξεκίνησε από το δήμαρχο Θερμαϊκού που κατάφερε μέσα από προσπάθεια πολλών χρόνων ως γιατρός, να αποκτήσει μια καλή οικονομική επιφάνεια. Τη σκυτάλη παίρνουν τώρα οι συνεργάτες του που με τις φορολογικές τους δηλώσεις καταδεικνύουν ουσιαστικά ότι έχουν ευρηματικό μυαλό.


Όλα αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία και σημασία αφού διαδραματίζονται σε μια περίοδο δυσμενών συγκυριών για την Ελλάδα, τη στιγμή που δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται, οι συντάξεις περικόπτονται, η υγεία καταρρέει, οι φτωχοί και άνεργοι αυξάνονται και ορισμένα λαμόγια καταχραστές του δημόσιου χρήματος οδεύουν επιτέλους προς τον δρόμο των φυλακών.
Ορισμένοι σχολιάζουν τώρα στα καφενεία «Κροίσοι διοικούν το Δήμο σε περίοδο κρίσης». Αυτό όμως είναι λάθος. «Άξιοι και ικανοί διοικούν το Δήμο σε περίοδο κρίσης» είναι το σωστό!!! και δεν πρέπει να παραξενεύει κανέναν το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος έργων του δήμου Θερμαϊκού και εργολάβος στο επάγγελμα κύριος Ιωάννης Βογιατζής μπορεί να δηλώνει στην εφορία ότι έχει κάθε μήνα έσοδα 80.000 ευρώ!!!


Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στα πλαίσια του Καλλικράτη η μεγάλη ακίνητη περιουσία του συγκεκριμένου αντιδημάρχου περιλαμβάνει επίσης διαμερίσματα, οικόπεδα στη Χαλκιδική και την Επανομή και 4 αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Ο κύριος Ιωάννης Βογιατζής που σημειωτέον είναι εργολάβος, καταδεικνύει ξεκάθαρα μέσα από τις φορολογικές του δηλώσεις ότι από το 2007 έως σήμερα τριπλασίασε τα εισοδήματά του πλησιάζοντας το 1.000.000 ευρώ. Τα αυξημένα καθήκοντα του ως αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Θερμαϊκού από το 2007 και οι υποχρεώσεις στη διοίκηση Αλεξανδρή, φαίνεται ότι δεν στάθηκαν εμπόδιο για να παραμελήσει τις δουλειές του. Αντιθέτως διαφαίνεται ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την εργατικότητά του, αφού το 2007 δήλωσε μόνο (375.271,67) ευρώ φορολογητέο εισόδημα και για το 2010 συνολικό (934.279), φορολογητέο (898.674,22). Ο τριπλασιασμός των εσόδων του σε περίοδο οικονομικής κρίσεως και καθών χρόνο ήταν και είναι αντιδήμαρχος του Δήμου Θερμαϊκού τον κατατάσσουν στα ξεχωριστά φαινόμενα πανελλαδικά. Βέβαια η σωστή διαχείριση της προσωπικής του περιουσίας και η εξαιρετική δεξιότητα που επέδειξε, δεν διαφάνηκαν το 2008 όταν επί αντιδημαρχίας του στο Δήμο Θερμαϊκού χάθηκε ένα έργο αξίας 1.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ που αφορούσε αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Θερμαϊκού. Το έργο βέβαια που αφορούσε την οδό Θερμαϊκού έγινε τα επόμενα χρόνια με χρήματα των δημοτών.


Η φορολογική δήλωση του κυρίου Βογιατζή έχει αναρτηθεί όπως υποχρεωτικά προβλέπεται από το νόμο, στο διαδίκτυο ώστε να γνωρίζουν όλοι οι δημότες τα περιουσιακά στοιχεία των ατόμων που διαχειρίζονται θέματα δημόσιας διοίκησης και αποφασίζουν για την τύχη των κατοίκων της περιοχής.
Αναλυτικότερα σύμφωνα πάντα με το site του Δήμου Θερμαϊκού ο Αντιδήμαρχος έργων του Δήμου Θερμαϊκού επίσημα δήλωσε στην εφορία τα παρακάτω ποσά.
Για το 2007: 375.271,67 ευρώ συν 4.200 ευρώ της συζύγου του
Για το 2008 : 441.736,97 ευρώ
Για το 2009: 281.668,77 ευρώ
Για το 2010 : 898.674,22 ευρώ, συν 4.800 ευρώ της συζύγου, συν 1.250 ευρώ, συν 29.545.08 αφορολόγητα εισοδήματα. Σύνολο (934.279 ευρώ)
Επίσης δήλωσε, πέντε οικόπεδα στον Άγιο Παντελεήμονα Χαλκιδικής συνολικού εμβαδού 45.000 τμ. Οικόπεδα στην Επανομή εμβαδού 38,946 τμ, στην Περαία, οικόπεδο 6.888τμ, τρία διαμερίσματα στο Δήμο Θερμαϊκού και ένα στην Καβάλα. Επίσης μαζί με τη σύζυγο του δηλώνουν κάτοχοι 4 αυτοκίνητων, από το 2001 έως σήμερα εκ των οποίων μιας μερσεντές η οποία αποκτήθηκε το 2010 έναντι του ποσού των 26.500 ευρώ. Ο Αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Θερμαϊκού συμμετέχει επίσης σε μια εταιρία η έναρξη της οποία έγινε το 2010 και έβαλε κεφάλαιο 2.026,23 ευρώ.


Οι δημοσιεύσεις των περιουσιακών στοιχείων των ανθρώπων που αποφασίζουν για τις τύχες των δημοτών έχουν πολύ ενδιαφέρον, καθώς σε πολλές περιπτώσεις μπορεί και να ανατρέψουν την εικόνα τους και κατ’ επέκταση τη γνώμη των ψηφοφόρων. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Διότι θεωρείται δεδομένο ότι άλλοι θα διαψευστούν και άλλοι θα δικαιωθούν και δεν αποκλείεται να δούμε φαινόμενα αγανακτισμένων και στο Δήμο Θερμαϊκού. 


 Ο παρατηρητής.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

7 comments:

  1. Ο έρωτας και τα λεφτά ....δεν κρύβονται!!! Εγώ αν μου επιτρέπεις θα συμπληρώσω και την βλακεία !!! Το παραπάνω άρθρο (ο Θεός να το κάνει άρθρο), δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα παραλήρημα εμπάθειας ενός περιορισμένης ευθύνης μπλόγκερ ..... Αλλά προσωπικά εμένα δεν με ενοχλεί γιατί από την στιγμή που κάποιος εκλέγεται όλα μπορούν να συμβούν.
    Εκείνο όμως που πραγματικά ενοχλεί είναι ότι ο αρθρογράφος (ας με συγχωρέσουν οι αρθρογράφοι), στην τελευταία παράγραφο λέει : Οι δημοσιεύσεις των περιουσιακών στοιχείων των ανθρώπων που αποφασίζουν για τις τύχες των δημοτών έχουν πολύ ενδιαφέρον,....... και δεν αποκλείεται να δούμε φαινόμενα αγανακτισμένων και στο Δήμο Θερμαϊκού. Ας πληροφορήσει λοιπόν κάποιος τον κύριο αυτό, ότι το κίνημα των αγανακτισμένων έχει συγκεκριμένα αιτήματα. Οι αγανακτισμένοι δεν είναι όχλος αναρχικών που έβαλαν στο μάτι συμπολίτες μας της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομίζω ότι είναι κατακριτέο για κάποιον να βγάζει νόμιμα χρήματα από τη δουλειά του και να τα δηλώνει, ώστε να φορολογείται κιόλας... Και θα συμφωνήσω με τον σχολιαστή παραπάνω για τα περί αγανακτισμένων: δεν πρέπει να παροτρύνει κανένας τους πολίτες σε ενέργειες οι οποίες είναι βίαιες και στρέφονται εναντίον συνανθρώπων μας, οι οποίοι απλώς δηλώνουν στην εφορία όσα βγάζουν. Αν έχει ο συγγραφέας του άρθρου στοιχεία για τυχόν ανάρμοστη δραστηριότητα του κ. Βογιατζή ή υπονοεί ότι έκανε κάτι μεμπτό κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιδημάρχου, να το καταθέσει και όχι να γράφει ότι θέλει. Νομίζω ότι το άρθρο παραβιάζει τα όρια της ελευθερίας, με αφορμή τη φορολογική δήλωση συμβούλου του Δήμου μας και παροτρύνει πολίτες να προβούν σε έκνομες πράξεις. Δεν είναι δημοκρατικές απόψεις και δυσφημούν τη δημοκρατική ελευθερία που θα πρέπει να απολαμβάνουν τα blogs, ως κριτές καταστάσεων: όχι όμως να φθάσουμε σε βίαιες συμπεριφορές επειδή κάποιος βγάζει χρήματα από τη δουλειά του και φορολογείται γι' αυτά. Χάρης Αμμανατίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και ο στόχος δεν είναι αυτοί που έχουν πολλά χρήματα, αλλά ο τρόπος που αυτά αποκτήθηκαν. Γιατί τα πολλά λεφτά δε βγαίνουν (δυστυχώς) με το σπαθί στο χέρι, ούτε με τον ιδρώτα στη φανέλα. Όποιος διαβάσει καλά το άρθρο εύκολα συμπεραίνει ότι κάτι δεν πάει καλά (ως προς το πως αποκτήθηκαν όλα αυτά). Μόνο με πόθεν έσχες θα βγει άκρη. Αλλά οι πολιτικοί της χώρας μας δεν πρόκειται να τα βάλουν με τον εαυτό τους. Μάλλον κάτι μας κρύβουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν εξετάζω το πόθεν εσχες του Βογιατζη. την στιγμή που τα έχει δηλωμένα να τα έχει να τα χαίρεται.
    Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι αυτά που θα βγάλω εγώ σε 35 χρονιά δουλειάς ο Βογιατζής τα βγάζει σε 7 μήνες.
    Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
    Οσο για την βλακεία του συγκεκριμένου μλποκερ για τις παροτρύνσεις εναντίον του Βογιατζή ένα έχω να πω (Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΜΠΛΟΚΕΡ -ΑΣΠΙΛΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΟΥ-ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΥΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΓΛΥΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΓΚΛΙΤΣΑ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ12 Ιουλίου 2011 στις 7:56 μ.μ.

    ΠΑΛΙ ΧΑΜΗΛΑ ,,,,Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΤΗΣ(ΤΑΤΙΑΝΟΣ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΑΝΕΡΑ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ,,,ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΕΣΟΔΑ?..ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,,,ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ? ΣΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΕ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,,ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ?ΟΡΙΣΤΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.....
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΘΘΕΣΗ ΣΟΥ ΣΑΝ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ,,,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ
    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕΜΠΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΟΥ..ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ?....ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ,,,ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ,,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΗΧΗΘΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ?ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΣΑΙ ΘΕΣΕΙΣ,,,,ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΛΕΞ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ)...ΚΥΡΙΟΙ,,,Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ..ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΑΒΟΥΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΙ...(ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ) ΑΣ ΜΗ ΚΙΤΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΟΖΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ..ΟΥΤΕ Ν ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΙΧΜΕΣ...
    ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ..ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΚΑΠΛΑΝΗ. ΟΤΑΝ ΤΟ 2006 ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ. ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ (ΚΑΡΙΩΤΗΣ) ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ 2007 ΕΓΙΝΕ ΛΑΤΡΗΣ (ΓΛΥΦΤΗΣ) ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.