Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

H καθεστώσα (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που έχει καταλύσει τη Δημοκρατία μας και μας κυβερνά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας μας στην αιχμαλωσία του Μνημονίου, κατάφερε (με την επιστημονικά μελετημένη, άκρως εντατική και εξευτελιστικά χυδαία προπαγάνδα της) να αποπροσανατολίσει το διακύβευμα των εκλογών και να αφήσει, έτσι, μετέωρη τη λαϊκή απαίτηση για ένα πατόκορφο ξήλωμα αυτής της εγκληματικής Ολιγαρχίας με μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα έφερνε ένα νέο Σύνταγμα, οξυγονωμένο με μεγάλη δόση Άμεσης Δημοκρατίας.



Έτσι, το περισσότερο που μπορούμε (εμείς οι ανένταχτοι στα κομματικά τσιφλίκια) να ελπίζουμε και να ζητούμε, είναι μία  ανατροπή της προδιαγεγραμμένης πορείας της αιχμαλωσίας μας και της παράδοσής μας στις κατοχικές δυνάμεις και στα εδώ τσιράκια τους, που προελαύνουν και καταλαμβάνουν ένα-ένα τα οχυρά της ζωής μας, ανεμίζοντας το φλάμπουρο του Μνημονίου, μαζί με τα σημαιάκια της Νού Δού και του ΠαΣοΚ.

Κάτι τέτοιο, αν μπορέσει να επιτευχθεί, δεν θα είναι μικρό πράγμα. Τουναντίον, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σκαλί για να μπορέσουμε να πηδήξουμε “μέσα  στη  παράγκα, για να τη γκρεμίσουμε”....

Αλλά, ας δούμε ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα, στη σημερινή συγκυρία, τρεις εβδομάδες προ των εκλογών: 

1.   Ο εκλογικός νόμος χαρίζει στο πρώτο κόμμα (χωρίς άλλη προϋπόθεση) δώρο 50 εδρών . 

2.   Η ΝΔ (κόμμα που έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή ηγεσία για  τη συνέχιση του Μνημονίου) προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 16-19% και δείχνει ότι θα είναι το πρώτο κόμμα, ενώ το Πα.Σο.Κ (ο σημαιοφόρος του Μνημονίου) δείχνει ότι θα παλαίψει για τη δεύτερη θέση με 12-14 % περίπου.

3.   Η στάση της “Αριστεράς”, συνολικά, στο να μη θέλει να συσπειρώσει τις καταγραφόμενες δυνάμεις της (που όλες οι δημοσκοπήσεις τις μετρούν στο πρωτοφανές 35 – 38%) αποδεικνύει  την παντελή ανυπαρξία βούλησής της  να κυβερνήσει ή να ελευθερώσει την Ελληνική κοινωνία από την αιχμαλωσία της στο Μνημόνιο. Η “Αριστερά”, έχοντας  (με τα παραπάνω στοιχεία) ξεπεράσει, στο σύνολό της, κάθε ιστορικό προηγούμενο σε αύξηση φίλων της,  φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα όρια υποδοχής ψηφοφόρων.

4.   Λαμβάνοντας υπ' όψη τα παραπάνω δεδομένα, προβάλλει, σαν βεβαιότητα, πλέον, η συνέχιση της σημερινής (Μνημονιακής) συγκυβέρνησης ΝΔ  με Πα.Σο.Κ, ίσως με τη βοήθεια και της ΔΗΜΑΡ. Αυτό είναι που θέλουν και οι επικυρίαρχοι δυνάστες μας και είναι ήδη συμφωνημένο και υπογεγραμμένο, μεταξύ όλων αυτών. Γι' αυτό, εξ άλλου, οι επικυρίαρχοι επέτρεψαν τις εκλογές ... Η κατάληψη των πρώτων θέσεων από αυτό το εγκληματικό δίδυμο, θα τους δώσει το δικαίωμα να επικαλούνται τη Δημοκρατική Αρχή της “κυρίαρχης πλειοψηφίας” ( την οποία θα καμώνονται και θα παρουσιάζουν ότι έχουν, με τον “πειραγμένο” εκλογικό Νόμο που  δωρίζει 50 κίβδηλες έδρες στο πρώτο κόμμα) και, κρυπτόμενοι πίσω από αυτήν, να εξαπολύσουν πογκρόμ εξαφάνισης κάθε αντίθετης άποψης, φωνής και ανθρώπων.(Ο νόμος της “εχθροπάθειας” - του Καστανίδη - δεν ψηφίσθηκε για να γίνει ταπετσαρία τοίχου, ούτε η πρωτόγνωρη αύξηση του αριθμού και της εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων καταστολής διαδηλώσεων και η, πρωτοφανής και αντισυνταγματική, μετάκληση ξένων τέτοιων δυνάμεων, δεν έγινε για να παρελαύνουν...).

5.   Η δυναμική που εμφανίζει το  κόμμα του Πάνου Καμμένου, (έφθασε ήδη το 11%, μέσα σε ενάμιση  μήνα από την ίδρυσή του) δείχνει ότι αποτελεί μία δύναμη ικανή να στερήσει τη ΝΔ από την πρώτη θέση, αρκεί το 1/3 των σημερινών “ψηφοφόρων” της ΝΔ να μεταπηδήσει στο κόμμα του Καμμένου. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο, δεδομένου ότι ο μέσος οπαδός του κόμματος αυτού βρίσκεται πιό κοντά στην (αντι-Μνημονιακή) θέση του Καμμένου από ότι στη (Μνημονιακή) θέση της ΝΔ, μετά και την  τεράστια και άθλια κωλοτούμπα που έκανε ο Σαμαράς δικαιολογώντας τη στάση του με το ίδιο επιχείρημα του ΓΑΠ (“εθνική ανάγκη”) το οποίο,τότε,  χλεύαζε μαζί με όλους τους Νεοδημοκράτες.... Το 1/3 της (δημοσκοπούμενης) δύναμης της ΝΔ, είναι 6% περίπου. Αν η ΝΔ χάσει 6%, μένει με 12-13%, ενώ οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Καμμένου, πάνε στο 16-17%, ποσοστό που τους δίνει την πρώτη θέση στις εκλογές, άρα και το “δώρο” των 50 βουλευτικών εδρών, (χωρίς να υπολογίσουμε την προσχώρηση ψηφοφόρων και από άλλες πλευρές στο κόμμα αυτό).

Σημείωση: Όλα τα ποσοστά που αναφέρονται παραπάνω, κινούνται στον Μέσο Όρο όλων των δημοσκοπήσεων και εκφράζουν πρόσθεση ψήφου, χωρίς την αναγωγή τους, μετά τον υπολογισμό και των “αναποφάσιστων”.

Αυτή είναι, εν ολίγοις, η ψυχρή πραγματικότητα, αν θέλουμε να τη βλέπουμε χωρίς έγχρωμα γυαλιά, συμπάθειες, αντιπάθειες  και κομματικές προκαταλήψεις.

Με άλλα λόγια, σήμερα, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΈΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΊΑΣ, είτε μας αρέσει, είτε όχι, υπαγορεύει:  “Καμμένος ή Μνημόνιο”.

Αυτή την πραγματικότητα πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους όλοι όσοι διατείνονται ότι το πρώτο που τους μέλλει είναι η απαλλαγή μας από το Μνημόνιο.
Όλα τα άλλα, είναι φληναφήματα και αποπροσανατολιστικές φλυαρίες για να θολώνουν αυτή την απτή, ορατή και απλή πραγματικότητα, από όσους άλλα σκέφτονται και άλλα λένε.

Από τη γενική αυτή αναφορά, εξαιρείται μόνον ο Μίκης Θεοδωράκης που έδωσε, εις μάτην, όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και νοητικές, για τη δημιουργία ενός ευρύτατου και νικηφόρου Μετώπου Αντίστασης ενάντια στις εγκληματικές δυνάμεις που μας έχουν αιχμαλωτίσει στις φυλακές του Μνημονίου.
Και, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι ο μόνος που προσήλθε σ' αυτή την πρόσκληση του ΜΘ με το πνεύμα της παραίτησης από κομματικά ταμπού και συμφέροντα, ήταν ο Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από δημοσιοποιημένα κείμενα του Μίκη.
Ο καθένας μπορεί να φανταστεί ποιά θα ήταν σήμερα η κατάσταση, με ένα αντι-μνημονιακό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ/ΚΑΜΜΕΝΟΥ που θα είχε τις στεντώρειες πατριωτικές φωνές των Μίκη Θεοδωράκη, Μανώλη Γλέζου, Γιώργου Κασσιμάτη, να φωνάζουν γι' αυτό.....

Αφού (με ευθύνη της Αριστεράς)δεν μπόρεσε  ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από τις εκλογές αυτές, να δώσει στη χώρα  αντι-μνημονιακή ηγεσία,  αυτό επιχειρείται τώρα , με πολύ μικρότερες δυνάμεις, αλλά με αξιοσημείωτη γενναιότητα, από τον Πάνο Καμμένο.

Αυτή η πραγματικότητα, υποχρεώνει όλες τις γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις που διάσπαρτες παίρνουν μέρος στις εκλογές, (αυτές που έχουν πρώτιστο στόχο τους τη δραπέτευσή μας από την αιχμαλωσία του Μνημονίου), να συνταχθούν με τη μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει την προδιαγεγραμμένη (από τους επικυρίαρχούς μας) πορεία των πραγμάτων προς συνέχιση της συγκυβέρνησης ΝΔ/Πα.Σο.Κ, κάνοντας την ΕΚΠΛΗΞΗ, που θα πλήξει αναπάντεχα την προσχεδιασμένη εξέλιξη των σχεδίων κατάκτησης και υποδούλωσής μας.

Η σύνταξη αυτή, υπαγορεύεται από τους εξής τρείς λόγους:

1.    Για να επιχειρήσουν, συντασσόμενες, (οι  γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις) να σπάσουν το δίδυμο της βέβαιης συγκυβέρνησης ΝΔ/Πα.Σο.Κ, δίνοντας ένα ηχηρό ράπισμα στους επικυρίαρχούς μας και ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο πως, οι Έλληνες δεν είναι διατεθημένοι να χάσουν, έτσι, αμαχητί, την Ελευθερία τους. Η νίκη ενός αντι-Μνημονιακού κόμματος, θα αποτελέσει λαϊκή απάντηση στο ΔΝΤ με παγκόσμια απήχηση και θα πυροδοτήσει πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και διεθνείς.

2.    Προκειμένου να αποτελέσουν, (οι  γνήσια αντι-Μνημονιακές δυνάμεις)μέσα στο κόμμα αυτό στηρίγματα που, αφ' ενός θα αποτρέψουν την (πιθανή)  διολίσθηση του κόμματος σε θέσεις “Μνημονιακές” και συγχωρητικές για τους ενόχους του εγκλήματος της φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και αφ' ετέρου θα δουλέψουν και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της απαιτούμενης  Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης που θα φέρει το ποθούμενο Σύνταγμα, ώστε να ξηλωθεί οριστικά και αμετάκλητα η οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία που μας κυβερνά και  διαιωνίζει την Εξάρτησή μας από έξωθεν επίβουλες δυνάμεις .

3.    Ο τελευταίος λόγος που επιβάλλει τη σύνταξη των γνήσια αντι-Μνημονιακών δυνάμεων με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες” του Πάνου Καμμένου, ώστε να βγουν πρώτο  κόμμα, είναι, ίσως, και ο σπουδαιότερος όλων: Η “επόμενη μέρα” των εκλογών αυτών, δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό, καθώς η αδυναμία του τέρατος (της καταστροφικής και εγκληματικής  κομματοτρεφόμενης  Ολιγαρχίας) να διατηρήσει την κυβέρνηση της χώρας, θα το οδηγήσει (πιθανώς) σε σκοτεινές ατραπούς  για  την παρακράτηση της Εξουσίας, πάσει θυσία και με κάθε τρόπο. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στις εκλογές αυτές, δίνει εξαιρετικά προνόμια αποτελεσματικής παρέμβασης στις οποιεσδήποτε εξελίξεις, θεμιτές ή αθέμιτες, στο πρώτο κόμμα που καθίσταται κυρίαρχος των εξελίξεων. 

Αυτοί οι τρείς σπουδαίοι λόγοι, επιβάλλουν να επιχειρηθεί με κάθε δύναμη η κατάκτηση της πρώτης θέσης από τους διευρυμένους από όλες τις αντι-Μνημονιακές δυνάμεις “Ανεξάρτητους Έλληνες” του Πάνου Καμμένου, του μόνου που έδωσε απτά δείγματα πατριωτισμού,  ανιδιοτέλειας, αποφασιστικότητας και γενναιότητας, για την υπεράσπιση των αδιαπραγμάτευτων που οι άλλοι, όχι μόνο διαπραγματεύτηκαν, αλλά παρέδωσαν, αμαχητί, σε ξένες δυνάμεις. Και του μόνου που πέταξε το κομματικό του καπίστρι, για να υπηρετήσει το πραγματικό του καθήκον.

Και, ας μη μας διαφεύγει ότι,  η κάθε “προηγούμενη μέρα” διαμορφώνει και προδιαγράφει την “επόμενη μέρα” της.

Ας φροντίσουμε, λοιπόν, (σαν ψηφοφόροι) για την “επόμενη μέρα” (των εκλογών) ώστε να μας  φέρει πιό κοντά στην απόδρασή μας από την αιχμαλωσία μας στο Μνημόνιο και στις δυνάμεις που, αρχικά, δημιούργησαν μεθοδικά όλες τις προϋποθέσεις για να το φορτωθούμε και, τελικά, μας το φόρεσαν στο λαιμό, σαν βρόγχο που στραγγαλίζει την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία μας και πνίγει την  Ελευθερία μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

48 comments:

  1. Δηλαδη ρε Οθωνα μας λες να ψηφισουμε καμμενο? αν ειναι δυνατον. Δες λιγο το προγραμα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με άλλα λόγια, σήμερα, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΈΧΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΊΑΣ, είτε μας αρέσει, είτε όχι, υπαγορεύει: “Καμμένος ή Μνημόνιο”

    ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Η ΤΑΝΚΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και τον χριστό τον σταύρωσαν . Τι περιμένεις Οθωνα ν' ακούσεις καλά λόγια από πολύξερους και κομματικοποιημένους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερμή, νόμιζα πως είχες αντιληφθεί πως σ' αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε προγράμματα.
    Ψηφίζουμε δραπέτευση ή συνέχιση της αιχμαλωσίας μας στο Μνημόνιο και στους δεσμοφύλακές μας.
    Όταν ελευθερωθούμε από αυτούς, τότε θα φτιάξουμε (εμείς και όχι άλλοι για εμάς) προγράμματα.
    Εγώ, για τους λόγους που αναλύω στο σημείωμά μου, βλέπω πως η δραπέτευση αυτή είναι εφικτή μόνο με τον Καμμένο, όπως έχουν διαμορφωθέι τα πράγματα, μετά την άρνηση της Αριστεράς να οδηγήσει αυτή προς αυτή την κατεύθυνση.
    Επειδή δεν έχω κανένα κόλλημα με την Αριστερά ή τη Δεξιά, λέω αυτό που βλέπω, χωρίς φόβο και πάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντώντας στον Ανώνυμο που λέει ότι ο τίτλος του σημειώματός μου του θυμίζει το "Καραμανλής ή τάνκς", που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974, κατά τη μετάβαση της χούντας στη Δημοκρατία, τον ευχαριστώ για τον προβιβασμό μου, καθώς υπενθυμίζω ότι, τότε, το δίλημμα αποδείχθηκε ιστορικά τεκμηριωμένο, καθώς κανένας ως σήμερα δεν είπε ποιός άλλος από τον Κων/νο Καραμανλή ήταν ικανός να τιθασσεύσει, τότε, το χουντοκτρατούμενο στράτευμα, κατά την παράδοση της εξουσίας του στη Δημοκρατία.
    Αν ο Ανώνυμος έχει άλλη άποψη, θα χαρώ να δώ την ταπεινή αυτή στήλη να ανατρέπει την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΡΜΗ,,ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ,,ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ,,,,ΘΑ ΔΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ,,,ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΩΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ..,,ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ..(ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ?? ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ? ΑΜΝΗΣΙΑ...?? )ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ Ο ΓΚΛΕΖΟΣ,,, ΕΣΥ ΕΡΜΗ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΟΥ,,ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ? ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΒΗΜΑ? ,,ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΜΜΕΝΟ,,ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ,,ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακουσα για Γλέζο, άκουσα για Γκλέτσο, σήμερα ακούω για...Γκλέζο,
    απομένει μόνο ο...Γλέτσος!
    Αντε ρε παιδιά ας τον πει και κάποιος έτσι να τελειώνουμε!...

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, αναγκάζομαι να πληροφορήσω τον Γιώργο Καριώτη ότι:
    1) Η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη, τιτλοφορείται Κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Πολιτών (ΚΑΠ) και (σύμφωνα με την ιδρυτική της Διακήρυξη) δεν αποτελεί Κίνημα ή κάποια συνιστώσα της Αριστεράς, αλλά αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες πολίτες, αδιακρίτως κομματικής ιδεολογίας τους.
    2) Για τις επικείμενες εκλογές, η απόφαση του ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ είναι “Δεν συμμετέχουμε, αλλά ψηφίζουμε αντι-Μνημονιακά κόμματα”, άρα το άρθρο είναι απολύτως μέσα στη γραμμή αυτή.
    3) Διαπιστώνεται (από τα γραφόμενά του) ότι η σχέση του ΓΚ με το ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ αλλά και με την Αριστερά, (για τα οποία δείχνει να ενδιαφέρεται, ενώ δεν γνωρίζει τη σχέση τους) είναι τόσο ολοκληρωμένη και σωστή, όσο και η γνώση του ονόματος του πασίγνωστου ήρωα Μανώλη Γλέζου, που τον γράφει “Γκλέζο”. Με αυτά τα “προσόντα” (της ημιμάθειας για την πραγματικότητα σε συνδυασμό με την έμμονη ιδέα τού “είμαι κάποιος”) εξηγείται και η πλήρης ακατανοησία του περιεχομένου του άρθρου, από τον ΓΚ.
    4) Σχετικά με τον αλεξιπτωτισμό, ο ΓΚ είχε μία πολύ ανώμαλη πτώση με το αλεξίπτωτο της ασχετοσύνης του, καθώς επιχειρεί να δείξει τι πρέπει να κάνει και τι να μή κάνει η ΣΠΙΘΑ, από της οποίας την πόρτα ούτε απ' έξω δεν έχει περάσει, ποτέ.
    Ιδού, λοιπόν, ο αλεξιπτωτιστής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΘΩΝΑ ΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ?ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΠΟΙΟΥ? (ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?) ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΛΕΖΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΗΓΟΡΑΔΑ ΤΟΥ ΓΡΑΨΙΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ? ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΓΙΞΕ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΔΕΞΙΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ?? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΙΣΟΔΟΥ , ΕΞΟΔΟΥ ,Η ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ?? 4 0ΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ? ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΒΚΑΚΩΔΕΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΑΛΕΙ (ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ?)ΟΘΩΝΑ ΤΑ ΚΟΜΠΕΞ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΗΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ,,,ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΛΟΓΩ ,,ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΥΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ...ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ.. ΗΡΕΜΗΣΕ...ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ? ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ..ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΜΕΝΟ....ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε λιγο θα ακουσουμε να μας προτρεπουν να ψηφισουμε και χρυση αυγη...............
    και αυτη αντιμνημονιακη ειναι....

    ευτυχως δεν εκφραζουν την πρωτοβουλια τετοια σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κύριε Καριώτη , ενώ είσαι ο μεγαλύτερος κολοτούμπας του Θερμαικού προσπαθείς να παραδόσεις μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς . Διαχωρίζεις τους Έλληνες σε Αθηναίους και Θεσσαλονικής . Τους αφαιρείς το δικαίωμα της έκφρασης λόγου και το κρατάς αποκλειστικά για τον εαυτό σου . Μήπως πιστεύεις πως είσαι το κέντρο της γης ή του Θερμαικού και πρέπει όλοι να παίρνουν την έγκριση σου ; ή να δέχονται την λογοκρισία σου ;
    Ενοχλείσαι όταν κάποιος παίρνει πρωτοβουλίες και του επιτίθεσαι κρατόντας το δικαίωμα του αλάνθαστου για τον εαυτό σου .
    Τις απόψεις μας δεν τις επιβάλουμε αλλά τις εκφράζουμε όπως ακριβώς κάνεις ό Όθωνας τις οποίες και αναλύει . Όποιος τις αποδέχεται καλώς όποιος όχι δικαίωμα του . Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι την συμπεριφορά σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Με αυτά και με άλλα, είμαστε καταδικασμένοι να παρακολουθούμε ανίσχυροι τη συνέχεια του ίδιου έργου, αυτού που ήδη παίζεται, που μετά τις εκλογές θα συνεχίσει να διαδραματίζεται στο ίδιο τοπίο, την καμμένη γη, με το θίασο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος να συνεχίζει να καίει το όνειρο της καημένης (αφού δεν μπορεί να αντιδράσει) κοινωνίας για πρόοδο, δικαιοσύνη και αξιοκρατία, με έναν νέο (πολλά υποσχόμενο) “ζεν-πρεμιέ”, τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος το μόνο που υπόσχεται (και ίσως είναι ικανός να κάνει) είναι να ταράξει την επιφάνεια του τέλματος.
    Ή, μήπως, υπάρχει κάποιος που δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα που βοά;;;"

    Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα από άρθρο του Όθωνα Ιακωβίδη στον "ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ" στις 1 Απριλίου 2012 με τίτλο "Ο Καμμένος (ο Πάνος), η καμμένη (Γή) και το καμένο (όνειρο) της καημένης Ελληνικής κοινωνίας".
    Τι είναι αυτό κ.Ιακωβίδη που μέσα σε λίγες μέρες σας μετέτρεψε σε φανατικό υπέρμαχο ενός "ζεν-πρεμιέ" (όπως εσείς ο ίδιος αποκαλείτε τον Π. Καμμένο στο παραπάνω άρθρο σας);;; Διότι άν δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο (βλέπε ημερ/νία δημοσίευσης)τότε μάλον μεταφράζεται ώς κωλοτούμπα. Θα σας παρακαλέσω επίσης να μας διευκρινήσετε αν οι απόψεις σας αντανακλούν τις απόψεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας. Σε αυτό επάνω καλώ και την επιτροπή της Πρωτοβουλίας να πάρει θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η (πολύ σωστή) παρατήρηση του Τάσου Σταμάτη, μου δίνει την ευκαιρία να πώ κι εγώ (το αυτονόητο) ότι οι απόψεις που γράφονται στο άρθρο μου, δεν εκφράζουν κανέναν άλλο πλήν εμού. Όσο για το τί μπορεί να ακούσουμε, Δημοκρατία έχουμε και μπορούμε να τα ακούμε όλα, καθώς βασικό πρόταγμα της Δημοκρατίας είναι το "μπορεί να διαφωνώ με την άποψή σου, αλλά θα προστατέψω με κάθε δύναμη το δικαίωμά σου να το λές".
    Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως,όσοι δεν έχουν καταλάβει το νόημα αυτού του προτάγματος, ή δεν μπορούν να το εφαρμόσουν στην καθημερινή ζωή τους, η Δημοκρατία τους εύχεται "καληνύχτα", χωρίς άλλα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργο Καριώτη, οι χωροφυλακίστικες ερωτήσεις σου για το πώς έκανα την εμφάνισή μου στην Περαία και σε ποιανού το πλευρό έπεσα με το αλεξίπτωτο, πέραν της αποφοράς μίας χυδαίας εαυτολαγνείας και άρρωστου τοπικισμού που αναδύει, σε καθιστά και υπόλογο απέναντι σε κάθε Δημοκρατική συνείδηση.
    Όμως, διαπιστώνω ότι στερείσαι και της γνώσης της Ελληνικής γλώσσας, καθώς δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά εννοιών, όπως “Πολιτική Οργάνωση” και “μέλος Πολιτικής Οργάνωσης”. Δηλαδή, άλλο πράγμα είναι ο Όθων Ιακωβίδης και άλλο η ΣΠΙΘΑ ΠΕΡΑΙΑΣ. Και (αναγκαστικά) επεξηγώ: Μετά την (όπως σου ξαναέγραψα) ανακοίνωση του ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ περί μη συμμετοχής του στις εκλογές και παρώτρυνση των μελών του να υποστηρίξουν αντι-Μνημονιακά κόμματα, καμία ΣΠΙΘΑ δεν μπορεί να δηλώσει κομματική σύμπραξη (όπως έκαναν οι ΣΠΙΘΕΣ που αναφέρεις και, πολύ σωστά, διαγράφηκαν), ενώ ο κάθε Σπιθιστής (άρα και ο Όθων Ιακωβίδης) μπορεί να δηλώσει ότι θέλει. Κατάλαβες τη διαφορά και το γιατί δεν διαγράφτηκα και εγώ;;;
    Όπως αναφέρω και στο άρθρο μου, ο Πάνος Καμμένος προσκλήθηκε από τον ίδιο τον Μίκη Θεοδωράκη για να συμμετάσχει στο “Μέτωπο ΕΛΑΔΑ”, γεγονός που σε αφήνει εκτεθημένο ώς “βασιλικότερο του βασιλέως”, παρουσιαζόμενος ως προστάτης του Μίκη Θεοδωράκη και της ΣΠΙΘΑΣ, από την “κακομεταχείρηση” που της κάνω εγώ, αναφερόμενος θετικά στον Καμμένο. Είναι δε καταχωρημένο ως αξίωμα ότι, οι συμπεριφερόμενοι σαν “βασιλικότεροι του βασιλέως”, κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες: Ή στους σφουγγοκωλάριους, ή τους βλάκες. Επειδή δεν σε γνωρίζω, δεν μπορώ να σε κατατάξω κάπου. Θα το κάνουν αυτοί που σε ξέρουν (και είδα, στο προηγούμενο σχόλιο, μία τέτοια ανάρτηση για το άτομό σου). Πάντως η απορία σου για το αν καταλαβαίνω τί γράφω, αιωρείται ως άκρως βλακώδης, μετά από την παραπάνω αποκάλυψη ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις τα αυτονόητα!!
    Άλλη μία απόδειξη (μέσα σε πέντε, μόλις, αράδες) της αδυναμίας επικοινωνίας της σκέψης σου με τη γλώσσα σου, είναι αυτή που αναφέρεσαι σε εμένα (που πάντοτε υπογράφω τα άρθρα μου, άρα δεν κρύβομαι πίσω από κάποια ανωνυμία) λέγοντας ότι κρύβομαι “μεσα απο μια σελιδα που με προβαλει”. Και, προβαίνεις και σε μία (και πάλι βλακώδη) συμβουλή: “ΟΘΩΝΑ ΤΑ ΚΟΜΠΕΞ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΗΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ”. Η συμβουλή σου είναι βλάκώδης διότι, αφού δεν με ξέρεις, πώς λές ότι είμαι Αθηναίος και μάλιστα με όλα τα κόμπλεξ των Αθηναίων;;
    Επ' αυτού, θα σου απαντήσω, ικανοποιώντας και τη χωροφυλακίστικη νοοτροπία σου: Είμαι τόσο Αθηναίος όσο είσαι εσύ Εσκιμώος. Είμαι βέρος Θεσσαλονικιός, μεγαλωμένος στα λεμονάδικα. Και σαν έφηβος, ήμουν από τα καμάρια της Θεσσαλονίκης, με αθλητικές διακρίσεις πρώτου μεγέθους.
    Λυπάμαι, αλλά δεν θα ξαναασχοληθώ μαζί σου, γιατί η άγνοια της γλώσσας, με κουράζει να επεξηγώ τα αυτονόητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και μόνο το γεγονός, πως είσαι ο μοναδικός σχολιαστής που χρησιμοποιεί κεφαλαία, φανερώνει το επίπεδό σου. Η δε επίθεσή σου στον Όθωνα, πραγματικά χυδαία. Ένα σάπιο γρανάζι είσαι κ εσύ, κοίτα να κρυφτείς καλύτερα, γιατί η ώρα δεν αργεί... Ξεφτίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΘΩΝΑ ΕΙΠΙΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΑΖΙ,,ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΦΟΡΤΩΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΩΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ.... ΜΕ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΕΣ ΗΜΙΜΑΘΗ ,ΑΣΧΕΤΟ,,,ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΘΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ,,ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ,,(ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ??.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ Η ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙΣ,,,ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,,(ΡΩΤΑ ΜΑΘΕ) ΚΑΙ ΑΝ Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΘΩΝΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΟΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ,,ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ?ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ? ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ? ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΑΓΓΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ? ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΓΚΑ? ΟΘΩΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,,,ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ..ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ. ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ,,,ΕΣΥ ΣΤΙΣ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 12 ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕΣ<< για την αριστερα δεν θα υπαρξει μεγαλυτερη ευκαιρια,για ενα λυτρωτικο γι αυτη ραντεβου με την ιστορια.>>...(τοτε η σπιθα ηταν αριστερα,,τωρα?) και μαλιστα σννεχιζες.<> ΟΘΩΝΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ,,,ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ Η ΜΑΣ ΑΠΕΡΙΨΑΝ...ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ..ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,,ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ..ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΦΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,,,ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ντροπη σας.
    πεσατε ολοι να τον φατε τον αρχαιολογο απο τον ΜΠΑΞΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νάταν ένα το λάθος σου Καριώτη...το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η βλακεία σου...αήτητη φίλε μου.Όσο για το ποιός είναι ποιός,δεν ξεχνώ την στάση σου τότε με το χαράτσι μόλις τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια κότα έ κότα...ξέρουμε με ποιόν είσαι,μόνο που δεν καταλαβαίνεις τι είσαι για αυτούς...ένα σκαλί που θα σε πατάνε όποτε το επιθυμουν....δές και διάλεξε....επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ?...Η ΑΠΕΙΛΗ <> ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ?? ΠΟΙΑ ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ? ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ.? ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ?? ΚΡΙΜΑ ΧΡΗΣΤΟ...ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ,,ΕΓΩ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΚΑΘΕ << ΚΟΚΚΟΡΑΚΙΑ>> ΤΗΣ ΑΚΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ..ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ?? ΑΣ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ 2 ΑΤΟΜΑ,,Ο ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ...ΚΑΛΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΩΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓ ΤΡΙΑΔΑ,, ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ,ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ 9 ΑΤΟΜΑ (ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕ) ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΑΟΥΣΙΔΗΣ ΔΕΝΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΟΦΕΛΟΣ,,ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ,, ΒΓΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ,,ΤΥΠΩΣΑΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΟΡΓΑΝΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.. ΦΕΡΑΜΕ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ,,,ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ,,,Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,,,ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ,,ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΗΛΩΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ,,ΟΠΩΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ,,.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΝΟΜΙΣΜΑ,,,Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΠΑΖΩΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ...ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΟ. ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΛΟΓΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ,,ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ (ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ) ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ .. ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ,ΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΝΕΙ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ,, ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βρε κομπλεξικοι με την αριστερά σας και την δεξιά σας ξεκολλήστε επιτέλους. Εδώ χανόμαστε και σει ασχολείστε με παρωχημένους χαρακτηρισμούς που απλα βολεύουν το σύστημα...διαίρει και βασίλευε δηλαδή. Και γω αριστερός θεωρούμε σύμφωνα με αυτα που ψηφίζω μέχρι σήμερα αλλά βλέπω με πολυ συμπάθεια την κίνηση Καμμένου αν και μέχρι πριν λίγο καιρο τον θεωρούσα γραφικό! Είναι ο μόνος που θέλει πραγματικά να βγει πρώτος και βγαίνει μπροστά και με τσαμπουκ, γιατι στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε είναι απαραίτητος και ο τσαμπιυκας για να πας κόντρα στους γερμανούς και σε όλο αυτο το τι σάπιο σύστημα που μας ρουφάει το αίμα.. Όλη η υπόλοιπη αριστερά πλην Τσίπρα - που προσπαθεί ακόμα να το πιστέψει κ ο ίδιος ότι αποτελεί κυβερνητική επιλογή είναι για τα πανυγήρια και πλήρως ξεπουλημενη. Εγω βρίσκω εξαιρετικό το άρθρο χωρίς δογματισμό αλλα αυστηρά ακατάλληλο για κλειστά μυαλά όπως κάποια απο αυτα που γράφουν εδώ μέσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απάντηση στην (σωστή) κριτική παρατήρηση του/της “Thita Kei”.
    Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον/την “Thita Kei”για την παρακολούθηση των άρθρων μου και την εμβριθή ανάγνωσή τους. Η διαπίστωση αυτή, αλλά και η απαίτησή του/της να διευκρινήσω τις απόψεις μου, με αναγκάζει να απαντήσω διεξοδικά στις παρατηρήσεις του/της.

    1. Ήδη διευκρίνησα (απαντώντας σε σχόλιο του Τάσου Σταμάτη) ότι οι απόψεις μου είναι εντελώς προσωπικές και δεν έχουν καμία σχέση με απόψεις της Πρωτοβουλίας.

    2. Εισαγωγικά, πρέπει να πώ ότι υπάρχουν δύο τρόποι που καταλήγει, κάποιος, σε ένα συμπέρασμα: Ο ένας είναι να βάζει κάτω όλα τα δεδομένα του προβλήματος και να οδηγείται από αυτά σε ένα συμπέρασμα και ο άλλος είναι να οδηγεί τη σκέψη προς μία λύση/συμπέρασμα, προκαθορισμένη εκ των προτέρων στο μυαλό του, ώστε να δικαιολογήσει τη λύση αυτή.
    ΟΙ μή έχοντες μία μονόπλευρη, μονοσήμαντη και εδραιωμένη δογματικά άποψη, σκέφτονται με τον πρώτο τρόπο, οι δε άλλοι, οδηγούν τη σκέψη τους σε συμπεράσματα, με τον δεύτερο τρόπο. Εγώ, καλώς ή κακώς, ανήκω στους ελευθερόφρονες που έχουν φανατικό “κόλλημα” με την ελευθερία της σκέψης και του λόγου, δηλαδή με τη Δημοκρατία. Και επειδή, δεν υπάρχει “Δεξιά” και “Αριστερά” Δημοκρατία, παρεξηγούνται (πολλές φορές) από τους δογματικούς “Αριστερούς” ή “Δεξιούς” στους οποίους η Δημοκρατία αποτελεί απλώς περίβλημα του κομματικο/ιδεολογικού προσανατολισμού τους.

    Το άρθρο μου “Καμμένος ή Μνημόνιο”, είναι μία συνεισφορά στον προβληματισμό “Τί θα ψηφίσω;” που τον κάνω φωναχτά και δημόσια. Και, στο σημείο αυτό, πρέπει να παρατηρήσω ότι, σε κανένα σχόλιο δεν είδα να καταρρίπτεται ή να αμφισβητείται κάτι από την συλλογιστική που προηγείται του συμπεράσματος, στο άρθρο αυτό.
    Η κριτική γίνεται στο πρόσωπο του γράφοντος, επειδή τολμά να δημοσιοποιήσει ένα σκεπτικό του που, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει, δεν συμφωνεί με κάποιους αναγνώστες που έχουν μία δογματική άποψη επάνω στο συμπέρασμα του ίδιου προβλήματος.

    Με τον Πάνο Καμμένο, δεν με συνδέει κανενός είδους γνωριμία ή ταύτιση πολιτικών απόψεων, ούτε και έγινα “φανατικός υπέρμαχός” του καθώς είμαι φανατικός υπέρμαχος μίας Άμεσης Δημοκρατίας που (θα) λειτουργεί χωρίς κόμματα μέσα στη Βουλή, αλλά με πολίτες κληρωτούς. Αν ο Καμμένος προσχωρήσει σε αυτή την άποψη, δεν αποκλείεται να γίνω, τότε, φανατικός υπέρμαχός του.
    (συνέχεια στο επόμενο, λόγω χωρητικότητας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. (η συνέχεια του προηγούμενου)
    Προφανώς, η παρεξήγηση των γραφομένων μου έγκειται στο ότι ο/η Thita Kei δεν έδωσε τη δέουσα σημασία (και δεν τον/την κατηγορώ γι' αυτό) στην εισαγωγή του άρθρου μου “Καμμένος ή Μνημόνιο” η οποία αποτελεί πλήρη ταύτιση και σύνδεση με το προηγούμενο άρθρο μου "Ο Καμμένος (ο Πάνος), η καμμένη (Γή) και το καμένο (όνειρο) της καημένης Ελληνικής κοινωνίας". Αναγκαστικά την παραθέτω:
    “H καθεστώσα (πολιτική και οικονομική) Ολιγαρχία που έχει καταλύσει τη Δημοκρατία μας και μας κυβερνά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας μας στην αιχμαλωσία του Μνημονίου, κατάφερε (με την επιστημονικά μελετημένη, άκρως εντατική και εξευτελιστικά χυδαία προπαγάνδα της) να αποπροσανατολίσει το διακύβευμα των εκλογών και να αφήσει, έτσι, μετέωρη τη λαϊκή απαίτηση για ένα πατόκορφο ξήλωμα αυτής της εγκληματικής Ολιγαρχίας με μία Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα έφερνε ένα νέο Σύνταγμα, οξυγονωμένο με μεγάλη δόση Άμεσης Δημοκρατίας.
    Έτσι, το περισσότερο που μπορούμε (εμείς οι ανένταχτοι στα κομματικά τσιφλίκια) να ελπίζουμε και να ζητούμε, είναι μία ανατροπή της προδιαγεγραμμένης πορείας της αιχμαλωσίας μας και της παράδοσής μας στις κατοχικές δυνάμεις και στα εδώ τσιράκια τους, που προελαύνουν και καταλαμβάνουν ένα-ένα τα οχυρά της ζωής μας, ανεμίζοντας το φλάμπουρο του Μνημονίου, μαζί με τα σημαιάκια της Νού Δού και του ΠαΣοΚ.

    Κάτι τέτοιο, αν μπορέσει να επιτευχθεί, δεν θα είναι μικρό πράγμα. Τουναντίον, μπορεί να αποτελέσει το πρώτο σκαλί για να μπορέσουμε να πηδήξουμε “μέσα στη παράγκα, για να τη γκρεμίσουμε”....

    Αλλά, ας δούμε ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την πραγματικότητα, στη σημερινή συγκυρία, τρεις εβδομάδες προ των εκλογών:.................”

    Στο παραπάνω κείμενο, καταγράφεται πεντακάθαρα αυτό που λέω.

    Η εισαγωγή αυτή, συνδέει άψογα το περιεχόμενο αμφοτέρων αυτών των άρθρων, που είναι απόλυτα και συνεπέστατα ταυτισμένο με την άποψη ότι, το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών (Μνημονιακή ή αντι-Μνημονιακή συνέχεια) είναι επιφανειακό, αλλά και μή αμελητέο. Επ' αυτού (του μή αμελητέου), αναφερόμενος στον Καμμένο, γράφω: ....“ ο νέος (πολλά υποσχόμενος) “ζεν-πρεμιέ”, Πάνος Καμμένος, ο οποίος το μόνο που υπόσχεται (και ίσως είναι ικανός να κάνει) είναι να ταράξει την επιφάνεια του τέλματος.
    Σ' αυτή, ακριβώς, την άποψη, ότι “είναι (ίσως) ικανός να ταράξει την επιφάνεια του τέλματος (που είναι η αντι-Μνημονιακή συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας), αναφέρεται ολόκληρο το άρθρο “Καμμένος ή Μνημόνιο”.
    Αυτή η καταγεγραμμένη σκέψη μου, αναιρεί κάθε κατηγορία περί κωλοτούμπας ή πρωταπριλιάτικου αστείου.

    Ευχαριστώ τον/την Thita Kei που, με την κριτική της ματιά στα άρθρα μου, μού έδωσε την ευκαιρία να πώ μερικά πράγματα για τον τρόπο που σκέφτομαι και γράφω που, ίσως, να ενδιαφέρουν και κάποιον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ 10- 28 ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ...Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΦΑΝΗΣ ,,ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ,,, ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ,,,,ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ,,,,ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ....ΣΤΙΣ 23 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2006,,ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ Θ ΕΙΝΑΙ ΖΟΦΕΡΕΣ..ΚΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ(ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Η ΑΓΩΝΙΑ, ΚΑΙΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ.,,ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΜΑΤΖΑΡΗ) ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ..ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 11-Ο ΠΕΡΑΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ..ΑΦΟΥ ΑΠΟΩΡΗΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡ ΚΑΠΛΑΝΗ,,(ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ,ΞΟΥΡΗΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ , ΧΑΙΝΗΣ...ΥΠΕΡ ΤΗΣΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΑΝ...ΜΠΑΛΑΦΑΣ. ΠΕΝΤΟΥΣΗΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ.ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ. ΚΟΚΟΖΗΣ. ΜΗΛΙΟΣ .ΚΑΡΙΩΤΗΣ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΤΡΟΚΑΝΑΣ ,Τ. ΧΟΧΛΑΚΑΣ............ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007 Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π ΠΕΝΤΟΥΣΗΣ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΩΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ 12-8 ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΜΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡ, ΕΝΩΣΗΣ ..ΔΙΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ..Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ..ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ,,ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΩΣ ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΙΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΟΙ ΑΡΧΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.....ΥΠΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ..ΠΕΝΤΟΥΣΗΣ ,ΖΑΡΙΦΕ.ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΤΡΟΚΑΝΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ,ΜΠΑΡΜΠΑΣ,ΨΑΡΑΔΕΛΗΣ, ΖΗΦΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΤΙΑΝΟΣ ΑΣΘΕΝΙΔΗΣ .ΚΑΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ,,,ΕΡΜΕΙΔΗΣ ΣΟΥΓΙΟΥΛΤΖΗΣ,ΚΑΡΙΩΤΗΣ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,ΚΟΚΟΖΗΣ ΜΗΛΙΟΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ...

    αυτη ειναι η σημερινη σας αναρτηση κυριε ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ του ΜΠΑΞΕ.
    απο οτι καταλαβενει καποιος ,ειναι οτι η σημερινη διοικηση γραφει στα παλια της τα παπουτσια το προβλημα που δημιουργηθηκε στις ακτες με την επεκταση του αεροδιαδρομου.σωστα?
    αρα την επομενη φορα δεν χρειαζεται να τους στηριξεις την δευτερη κυριακη αλλα να εισαι μαζι τους στο ψηφοδελτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πολύ καλή ανάλυση Οθωνα, θεωρώ πολύ καλό και ακομμάτιστο το σκεπτικό σου όπως θεωρώ και πολύ λογική την αντίδραση ατόμων που ανήκουν σε συγκεκριμένους κομματικούς χώρους.
    [:)]

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ(Ντροπη για την ανωνυμια του)η προσπαθεια μας και οι τοποθετησεις μας σαν δημοτικοι συμβουλοι ειναι καταγεγραμενες.και ο καθε ενας μας εχει την υπογραφη του,,με ονοματεπωνυμο. εχω στην διαθεση σας ολα τα πρακτικα,,για το θεμα,,,ακομα συγκροτησαμε τοτε την οικολογικη ομαδα πρωτοβουλιας και αντισταθηκαμε στο εργο,,,και εκει μονο επωνυμους ειδα οχι ανωνυμους...ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΛΑΣΠΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,,ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ??,,ΑΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ,ΕΒΑΛΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΚΟΜΜΑΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,,(ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΞΙΟ ΚΑΠΛΑΝΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ.)..ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ 7 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 1 ΤΟΥ ΚΚΕ,,,ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ,,,ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ...ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙς ΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,,ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ (ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ) ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ Ο ΖΑΒΕΡΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΜΗ.. ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,,,ΛΕΓΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΣΟΜΠΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ,,,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΞΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ,,ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΕΔΕΙΞΑ ΣΤΟ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙ.ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ..ΤΕΛΙΚΑ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ,,,ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ...ΑΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΧΙ ΚΥΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΦΟΥΣΤΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ,,,ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΚΟ,,,,ΡΑΚΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. λοιπον αρχαιολογε ,ΑΝΔΡΟΝΙΚΕ του ΜΠΑΞΕ,οπως βλεπεις εβρεξε πολυ και το χωμα ειναι μαλακο για να συνεχισεις τις ανασκαφες μαζι με την ομαδα που σε τοποθετησε ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ που δεν τον στηριξες.
    συνεχισε το πολιτιστικο σου εργο .
    μετα τις γαστριμαργικες ανακαλυψεις στις χαμενες πατριδες,ηρθε ο καιρος να αναδειξουμε και την ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΝΕΙΑ.
    αντε με το καλο να βρεις και τον ταφο του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ κυριε ΚΑΡΥΩΤΗ εεε συγνωμη ΑΝΔΡΟΝΙΚΕ του ΜΠΑΞΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΘΕΕ ΜΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ....ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ,,,, ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΟΡΟΦΥΛΑΚΗΣ...ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ.ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ..ΒΛΑΚΑ. ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΟ .Ο ΟΘΩΝΑΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΣΑΣ? ..ΚΑΥΜΕΝΟΙ,,ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. πολλά λόγια (συνολικά) χωρίς ουσιαστικό πολιτικό υπόβαθρο, με διάθεση αποπροσανατολισμού, εσκεμμένου και όχι! Προς τον κύριο όθωνα μόνο μια επισήμανση: αν ανταποκρίνονταν στην έκκλησή του ο Μανώλης Γλέζος κατά την προσφώνησή του (στη συγκέντρωση στο ΚΑΠΠΑ) «οδηγείστε μας» ελπίζω να μην θεωρεί ότι θα τον οδηγούσε προς τον καμμένο !

    ααα… και για να σας βοηθήσω και γω με τη σειρά μου στη δύσκολη κατάσταση που είστε ,γιατί είστε ο απλός λαός , αυτοί που δεν έχετε τη φώτιση όσο κάποιοι ιθύνοντες της πολιτικής «αρθρογράφοι και σχολιαστές» σας προτείνω να ψηφίστε...απλά,με καθαρό μυαλό και μην μοιράσετε συγχωροχάρτια !
    σ.π.
    μηχανιώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απαντώντας στον Σ.Π - Μηχανιώνα, του θυμίζω ότι ο Μανώλης Γλέζος, παρουσία όλων των παρισταμένων, τελικώς, παρά την αρχική του άρνηση, μας καθοδήγησε, ορθά/κοφτά, χωρίς υπονοούμενα, να αποτελέσουμε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ (!!!) μην αφήνοντας περιθώρια θεωριών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. σε τι ακριβως απαντάτε δεν κατάλαβα.(!;) οσο για τον συριζα πιστευω οτιειναι μια δυναμη της αριστερας (με καταγεγραμμενα τα λαθη της) και κατα τη δικη μου γνωμη ,αυτη που ο λογος και η προταση της ειναι ο ρεαλιστικοτερος και με τη μεγαλυτερη δυναμικη εφαρμογης για να αντισταθουμε σε οτι ζουμε σημερα.
    Δεν μου προξενει λοιπον καμια απορια η προταση του κ.Γλεζου για αριστερη κατευθυνση !Φανταζομαι αυτο θα περιμεναν ολοι απο εναν αριστερο!
    Οσο για τον καμμένο,το παρελθον του,η ψευτοεπαναστικοτητα του η "ξενοφοβια του(για να μην το θεσω σκληροτερα),ή η πατριδοκαπηλια
    του οδηγουν καποιους στην ενθερμη προταση επιλογης του;(!!!!)
    ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΛΑ :
    ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠ ΤΟ ....ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
    ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ "ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ"!
    σ.π.
    μηχανιωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αν θέλουμε ναλλάξουμε τον κόσμο μήπως καλύτερα ναρχίσουμε απτον εαυτό μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Όλοι οι πολιτικοί αναλυτές , οι έξυπνοι και οι ειδήμονες επί παντός επιστητού στην αριστερά μαζεύτηκαν , γιαυτό και είναι χίλια κομμάτια . Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μόνοι τους , τους άλλους , προσπαθούν να νουθετήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φίλε και συναγωνιστή Όθωνα,

    Σε άρθρο που φτιάξαμε και στείλαμε προς ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κ.Α.Π. συμπεριλαμβάνονται οι «Ανεξ.Ελληνες» στον αντιμνημονιακό χώρο.

    Είχαν αναφαίρετη θέση -όπως και όλοι οι αντιμνημονιακοί- στη δημιουργία ενός Μετώπου για την Ε.ΛΑ. Δ.Α. όταν τους λέγαμε:

    «Αυτό που προέχει σήμερα δεν είναι η επιδίωξη των επί μέρους ατομικών, κομματικών ή άλλων εγωιστικών επιδιώξεων αλλά η συστράτευση όλων μας -μέσα σε κλίμα συλλογικότητας και ισότητας- στο δικό μας «Χρέος», που είναι το Χρέος προς τον Λαό μας και την Πατρίδα μας»

    Και όταν προσπαθούσαμε να τους πείσουμε πως «Η σημερινή αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας μας ενώνει γύρω από ένα Μέτωπο. Απ' τη μια μεριά βρίσκεται η ελληνική ολιγαρχία που υπηρετεί τα ξένα συμφέροντα, οι πολιτικοί της σύμμαχοι που τους υποστηρίζουν, ενώ απ' την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας που αποτελεί το μεγάλο θύμα της σημερινής κατάστασης. Και γι' αυτό το λόγο το εγχείρημά μας για την λαϊκή ενότητα θα κινηθεί γύρω από στόχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες. Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα Ενιαίο Μέτωπο που μας ενώνει, ένα κοινό στόχο που μας χαλυβδώνει, ένα βασικό στόχο που απαιτεί ενότητα και πάλη για να κατακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμά που μας καταδικάζουν και εμποδίζουν την ελεύθερή μας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.»

    Όμως, η προσπάθεια αυτή απέτυχε και τώρα που δεν έχεις ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, αλλά μεμονωμένα τα κόμματα, τα κινήματα και τους συνασπισμούς του, τι κάνεις;
    Εμείς αποφασίσαμε: πας και ψηφίζεις

    Και… τι ψηφίζεις;
    -Κάποιο μεταξύ αυτών των αντιμνημονιακών κομμάτων και κινημάτων, στα οποία απευθύνθηκε πολλάκις τόσο η οργανωτική όσο και η φυσική ηγεσία του Κινήματός μας. (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. (από συνέχεια)
    Με μόνο αυτό το κριτήριο;
    -Όχι βέβαια. Δυστυχώς δεν έχουμε μπροστά μας ένα έστω προσωρινό «για τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες» Μέτωπο που (όπως καλούσαμε σε τμήμα της Πολιτικής Απόφασης του Συνεδρίου μας ) να ανταποκρίθηκε στο «Πανεθνικό Δημοκρατικό Αντιμνημονιακό και αντικαθεστωτικό Προσκλητήριο προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για: Την Εθνική μας Ανεξαρτησία με την Απαλλαγή μας από την παρουσία της Τρόικα και του ΔΝΤ, που παράνομα έχουν καθίσει στο σβέρκο μας και μας εξευτελίζουν. Την οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, ώστε να έχουν ασφάλεια αλλά και προοπτική οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι. Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη όλων των υπευθύνων για την εξαθλίωση της χώρας. Την αντικατάσταση του σημερινού σάπιου συστήματος εξουσίας με την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής Δημοκρατίας».

    Τώρα πια έχουμε μπροστά μας μεμονωμένα κόμματα, κινήματα και συνασπισμούς και το κριτήριο δεν μπορεί πλέον να είναι μόνον η αντιμνημονιακότητα, διότι

    Στο Συνέδριο αποφασίσαμε ότι αποδεχόμαστε μεταξύ άλλων:
    «« ΤΜΗΜΑ: ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ:
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

    …Ξαναφέρανε τον Γεώργιο Β΄ -υπηρέτη των Άγγλων- δύο φορές: Την πρώτη στα 1935, που με τον Μεταξά μας επιβάλανε Δικτατορία. Τη δεύτερη στα 1946 για να ηγηθεί του μετώπου της εθνικοφροσύνης δηλαδή των αντικομουνιστών, για να διαλύσουν το ΕΑΜ που είχε τότε μαζί του τα 70% του ελληνικού λαού, να μας οδηγήσουν στον Εμφύλιο Πόλεμο και να επιβάλουν την αμερικανοκρατία. Δηλαδή ο φανατισμός των αγγλόφιλων, γερμανόφιλων και αμερικανόφιλων μελών της ελληνικής ολιγαρχίας ήταν ανώτερες από την αγάπη των ίδιων των Άγγλων, των Γερμανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών για τη χώρα τους! Σε βαθμό που να μην χρειάζεται η άμεση παρουσία (στρατιωτική, διοικητική κλπ.) των ξένων στη χώρα μας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο ακέραιο τα κάθε είδους συμφέροντά τους.... ...Η σημερινή παράδοση της εθνικής μας αυτοτέλειας από την κυβέρνηση στους ξένους αποτελεί την φυσική κατάληξη της ουσιαστικής παράδοσης της χώρας από το 1950 από το θρόνο και τους αστούς πολιτικούς στον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τελικά αφού μας κυβέρνησαν επί 60 χρόνια από το παρασκήνιο, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.»»

    ////Με βάση θέσεις μας όπως οι παραπάνω, αποφασίσαμε να μη ψηφίσουμε προσωπικότητες και συλλογικότητας προερχόμενες από αυτό τον χώρο. Ποιόν; Αυτόν που είναι υπογραμμισμένος παραπάνω.////

    (συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. (από συνέχεια)

    Επίσης αποφασίσαμε στο Συνέδριο ότι αποδεχόμαστε μεταξύ άλλων:

    ««ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
    ...Δεύτερο, να αποκτήσουμε ως λαός, την οικονομική και κοινωνική μας χειραφέτηση:
    Ποτέ πριν η ανθρωπότητα δεν παρήγαγε περισσότερη ευημερία αλλά ούτε και τόση φτώχεια. Και είναι η εργασία του καθενός, η παραγωγική μας δραστηριότητα, η δημιουργική ικανότητα, και όχι το Κεφάλαιο -νοούμενο ως κοινωνική σχέση και ιδιοκτησιακό καθεστώς και όχι φυσικά, ως τεχνολογικό επίπεδο ή μέσα παραγωγής-, που παράγει την ευημερία. Είναι λοιπόν, στοιχειώδης λογική το να απαιτήσει κανείς, η συλλογικά παραγμένη ευημερία να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων των ανθρώπων. Αυτό είναι αδύνατο σε μια οικονομία, που λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας και οδηγεί αναπόφευκτα σε κρίση. Γι αυτό πρέπει, ως απαραίτητη προϋπόθεση χειραφέτησης, τα σημαντικά μαζικά μέσα παραγωγής όπως και οι Φορείς δημιουργίας και διαχείρισης του χρήματος, να έρθουν στα χέρια της κοινωνίας. »»

    Επίσης ότι

    ««ΤΜΗΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 1.1 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    Αυτό που γίνεται σήμερα, η απαξίωση κεφαλαίων σε οποιαδήποτε μορφή (εμπορευματική, χρηματική) και η απαξίωση της εργασίας (ως εμπόρευμα και ως μια από τις κατεξοχήν ανθρώπινες ιδιότητες), έγινε κατ' επανάληψη στο παρελθόν, με τυπική έναρξη στις αρχές του 19ου αιώνα, θα γίνεται και στο μέλλον όσο θα υπάρχει καπιταλισμός. Το αναπόφευκτο των κρίσεων βρίσκεται στη φύση του… …Πρόκειται για ένα σύστημα «ανισότητας σαν κι αυτή που συναντάμε στη Φύση και που τις περισσότερες φορές όπως στο ζωικό βασίλειο οδηγεί σε αγριότητες. Ένα κοινωνικό σύστημα που διέπεται από τους νόμους της Ζούγκλας» όπως λέει ο Μίκης Θεοδωράκης. Στα θεμέλιά του υπάρχει μια βασική αντίθεση: τα μέσα παραγωγής (εργοστάσια, πρώτες ύλες κτλ) είναι ιδιόκτητα ενώ η ίδια η παραγωγή ολοένα και κοινωνικοποιείται.
    Η πηγή της κρίσης μπορεί να στερέψει μόνο με την κατάργηση αυτής της μορφής ιδιοκτησίας.
    Ο δρόμος για να βγούμε από την κατάσταση αυτή ξεκινάει από το πρόταγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της «δίκαιης ανισότητας» που μεταξύ άλλων, λέει ότι «Δεν μπορεί σε μία Δημοκρατία να υπάρχουν πλούσιοι, όταν υπάρχουν φτωχοί». Και που -όπως λέει ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης- αποτελεί το καταστάλαγμα των απόψεών του για την οργάνωση μιας δίκαιης κοινωνίας μέσα από την ενεργό συμμετοχή του στο ελληνικό και το διεθνές αριστερό κίνημα. »»

    ////Με βάση θέσεις μας όπως οι παραπάνω, αποφασίσαμε να ψηφίσουμε προσωπικότητες και συλλογικότητας προερχόμενες από τον αντικαπιταλιστικό χώρο.////

    Είχαν λοιπόν, οι «Ανεξ.Ελληνες» αναφαίρετη θέση -όπως και όλοι οι αντιμνημονιακοί- στο κοινό Μέτωπο, αλλά δεν έχουν θέση (και όχι μόνο αυτοί αλλά και πολλοί άλλοι), στις μεμονωμένες και διλληματικές πλέον επιλογές μας, αν θέλουμε να είμαστε σύμφωνοι με τις ιδεολογικοπολιτικές θέσεις του Συνεδρίου μας. Θέσεις τις οποίες όλοι στη Σπίθα μας, δεν ακολουθούμε απλώς υπακούοντας στην πλειοψηφία, αλλά επειδή μας εκφράζουν.
    Υ.Γ. Τα αποσπάσματα από την Ε.ΛΑ.Δ.Α. και το Συνέδριο, δεν αναφέρθηκαν για δική σου ενημέρωση.
    Για την αναγκαία τεκμηρίωση της θέσης μας ως Σπίθα Πειραιά και την αποφυγή παρερμηνείας παρατέθηκαν.
    Αρης Τσιούνης, Σπίθα Πειραιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε παλληκάρι μου (Αρης) εσύ βγάζεις νόημα από αυτά που γράφεις ; Τι μπούρδες είναι αυτές ; Τα έχεις θαλασσώσει , τα έχεις κάνει σούπα . Αν κάποιος κατάλαβε κάτι ας μας ενημερώσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμε των 4.49 μ.μ. ο Όθων είναι από τα εξέχοντα μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών-Σπίθα και του παρέθεσα απόσπάσματα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας τις οποίες και ο ίδιος υπερψήφισε και σε πολλές από τις οποίες είχε ενεργό ρόλο καθώς και αποσπάσματα από ομιλίες του Μίκη, προκειμένου να αιτιολογήσω την άποψή μου που είναι και θέση της Σπίθας που ανήκω στον Πειραιά. Δηλαδή ότι δεν είναι σύμφωνη με την ιδεολογία του Κ.Α.Π. η υπερψήφιση συλλογικοτήτων ή προσώπων που ανήκουν στον χώρο της "εθνικοφροσύνης" και της "ελεύθερης αγοράς - καπιταλισμού". Αν τα λόγια του Μίκη και τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Κινήματος που εκείνος ίδρυσε, τα θεωρείς μπούρδες τότε σε ενδεχόμενη επιμονή σου θα παρακαλούσα τον ίδιο τον Όθωνα να παρέμβει προς υπεράσπισή τους. Τέλος, θα ήθελα να ξέρεις πως ο Όθων είναι κ ύ ρ ι ο ς και καθόλου δεν συμφωνεί πιστεύω, με τον χυδαίο τρόπο που αντιμετώπισες το σχόλιό μου προκειμένου -κατά τη γνώμη σου- να τον υποστηρίξεις. ΑΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Προς ΑΡΗ .Τα σχόλια μας τα βλέπουν και τα διαβάζουν πολλοί , γιαυτό θα πρέπει να είναι λιτά και κατανοητά , πρωτίστως κατανοητά . Δεν είμαστε όλοι Αϊνστάιν ούτε έχουμε τη δική σου μόρφωση για να κατανοούμε τη δική σου ορολογία . Όταν έχεις μία διαφορά με κάποιον δεν εμπλέκεις τρίτο πρόσωπο (Όθωνα) εκτός και αν το επιθυμεί ο ίδιος να επέμβει . Ο καθένας είναι υπεύθυνος των λεγομένων του και των πράξεων του . Και μία συμβουλή : Μην έχεις τόσο μίσος για τους πολιτικούς σου αντιπάλους γιατί θα μείνεις μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο ή στην καλύτερη των περιπτώσεων άντε νάστε δυο-τρεις όμοιοι που θα τρώγεστε μεταξύ σας για την πολύ εξυπνάδα και το αλάνθαστο που σας διακατέχει . Αφήστε ένα περιθώριο στον εαυτό σας μήπως τυχών κάνετε εσείς κάποιο λάθος . Το μίσος τυφλώνει και σε οδηγεί σε ακραίες ενέργειες για τις οποίες μετανιώνεις αργότερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΡΗ, διάβασα με προσοχή το σχόλιό σου αλλά νομίζω πως ο χώρος δεν είναι ο κατάλληλος για ανταλλαγή απόψεων επί των ιδεολογικο-πολιτικών θέσεων του Κινήματος "ΣΠΙΘΑ", μεταξύ μελών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμε, πρώτο, αν με κάποιες εκφράσεις μου ή οτιδήποτε άλλο, έδωσα την εντύπωση ότι διακατέχομαι από μίσος για τους πολιτικούς μου αντιπάλους (αν και δεν διακατέχομαι από μίσος για κανένα συνάνθρωπό μου) είμαι πρόθυμος να ζητήσω συγνώμη. Αρκεί προηγουμένως να μου αναφέρεις τί βρήκες στα κείμενά μου και σε έκαναν να καταλήξεις σε αυτό. Δεύτερο, ούτε το παίζω ούτε είμαι αυθεντία. Αυτά που ανέφερα δεν ήταν δικά μου, ήταν λεγόμενα του Μίκη και αποφάσεις του Συνεδρίου μας.Τρίτο, οι αναγνώστες του blog που έχουν διαβάσει την συνομιλία μας θα έχουν διαπιστώσει ότι οι εκφράσεις μου είναι κόσμιες σε αντίθεση με τις δικιές σου που αποπνέουν χλεύη και ειρωνία(ιδίως του πρώτου μηνύματός σου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προς ΑΡΗ. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να χλευάζω και να ειρωνεύομαι τους συνανθρώπους μου . Οι χαρακτηρισμοί αφορούν καθαρά την ορολογία του κειμένου(απ’ όπου κι αν προέρχεται) η οποία είναι δυσνόητη για τον μέσο Έλληνα όπως είμαι εγώ . Όσο για το μίσος , διαπιστώνω με λύπη μου πως κάθε νέα προσπάθεια που προέρχεται από δεξιό ,κατακεραυνώνεται από κάθε νεόκοπο και άκαπνο αριστεριστή με διάφορους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς , ωσάν να μην είναι δημοκρατική ενέργεια , διατηρώντας γιαυτόν το δικαίωμα του δημοκράτη ,του πατριώτη , του αλάνθαστου κλπ……κλπ…..κλπ…… .
    Δημοκρατία δεν είναι να επιβάλουμε τις απόψεις μας δια της βίας (λεκτική και σωματική) . Δημοκράτης είναι αυτός που με λόγια και έργα σέβεται , ακούει και προβληματίζεται από τις απόψεις του άλλου ανεξάρτητα αν δεν τις ασπάζεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμε, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω "αν με κάποιες εκφράσεις μου ή οτιδήποτε άλλο, έδωσα την εντύπωση ότι διακατέχομαι από μίσος για τους πολιτικούς μου αντιπάλους (αν και δεν διακατέχομαι από μίσος για κανένα συνάνθρωπό μου) είμαι πρόθυμος να ζητήσω συγνώμη. Αρκεί προηγουμένως να μου αναφέρεις τί βρήκες στα κείμενά μου και σε έκαναν να καταλήξεις σε αυτό". Και θα το επαναλαμβάνω μέχρι να συμβούν δύο τινά: Ή να μου αναφέρεις τί βρήκες στα κείμενά μου και θεώρησες ότι διακατέχομαι από μίσος για τους πολιτικούς μου αντιπάλους ή να αποδειχτεί πως μου ασκείς εμπαθή κριτική. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους πλην των συνειδητών εκμεταλευτών και δεν κατατάσσω τους δεξιούς πολίτες σε αυτή την κατηγορία. Είναι συνάνθρωποί μου κι αν θες να ξέρεις, χαίρομαι από τις υγιείς αντιδράσεις τους (μιλάμε πάντα για το πολιτικό επίπεδο).

    Την υποστήριξη στο κόμμα των ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΩΝ την θεωρώ ως την πλέον υγιή και θεμιτή θέση που μπορεί να πάρει ένας δεξιός αν θέλει να αντιδράσει απέναντι στην κατάντια που οδήγησαν τον τόπο και το λαό όλες οι δεξιές αλλά και οι κεντρώες και προσφάτως οι πασοκοληστικές κυβερνήσεις. Δηλαδή, από τότε που οι Αγγλόφιλοι και οι Αμερικανόδουλοι "εθνικόφρονες" νίκησαν με τις αμερικάνικες ναπάλμ και τα βρετανικά τανκς τον λαό και έβαλαν την αριστερά (όποια απέμεινε απ τα ξερονήσια και τα εκτελεστικά αποσπάσματα) στη γωνία. Μη με κατηγορήσεις για πολιτική εμπάθεια, λόγια του Μίκη επανέλαβα.

    Αλλά την θεωρώ αντίθετη στην ιδεολογία του Κινήματος στο οποίο ανήκω (ο Μίκης ξεκαθάρισε πως είμαστε η Αριστερά της ρήξης) και αυτό το απλό γεγονός υποστήριξα στο αρχικό μου σχόλιο -με τα απαραίτητα επιχειρήματα φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Προς ΑΡΗ. Θεωρώ το θέμα λήξαν γιατί διαπιστώνω πως πράγματι η δυσνόητη ορολογία δεν είναι δική σου, όπως σωστά ισχυρίζεσαι αλλά του Μίκη , την οποία ,ίσως λάθος μου , εξέλαβα ως δική σου . Η αναφορά μου στο μίσος προήλθε από όλα τα σχόλια που προέκυψαν στο ανωτέρω άρθρο ,συν το δυσνόητο κείμενο που το εξέλαβα ως δικό σου και επειδή ήσουν ο τελευταίος σε πήραν τα σκάγια . Οι παράπλευρες απώλειες που λένε .
    Εν πάση περιπτώσει , μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις το θέμα θεωρείται λήξαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΑΛΑΣ,,,(ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ)ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ,,,ΤΖΟΓΑΔΟΔΟΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΙΣ,,,ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΔΙΣ(ΔΕΝ ΔΙΕΨΕΥΣΕ)ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΙΤΛΟ ΘΕΛΕΙΣ...ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ...ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ..ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ...ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΤΟΥΣ... ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΧΑΛΑΝΕ ΟΤΙ ΟΜΟΡΦΟ ΑΡΧΙΖΕΙ?..ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΣΙΩΠΗ.ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΟΘΩΝΑ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ... ....ΚΑΙ...>...ΟΘΩΝ ΝΟΜΙΖΩ,,ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΘΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΑΛΙ ΤΑ ΕΚΟΨΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΦΟΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Ο ΟΘΩΝΑΣ,,ΓΙΑΤΙ?? ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ,,ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.....ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΕΓΩ ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ Σ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ..ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κατ' επανάληψη σου έχω πει ότι είναι αδύνατο στον blogger να κάνεις παρέμβαση σε σχόλια (να τα κοντύνεις ή να τα μακρύνεις, δηλ. να τα αλλοιώσεις) Πρόσφατα σου έγραψα σε διάλογο που είχαμε στο fb:

    ,,Στα σχόλια δεν μπορώ και δεν κάνω ποτέ κανενός είδους παρέμβαση. Και μπορώ να στο αποδείξω εύκολα στέλνοντάς σου και το μεηλ που ταυτόχρονα παίρνω. Άρα δεν μπορώ να καταλάβω σε τι ακριβώς αναφέρεσαι.,,

    Ή ένα σχόλιο το ανεβάζω (σχεδόν πάντα) ή δεν ανεβαίνει όταν είναι υβριστικό και ανώνυμο.

    Τα ανώνυμα τα αφήνω εφόσον δεν θίγουν υπολήψεις και δεν είναι συκοφαντικά (σύμφωνα με τη γνώμη του admin)

    Δεν θα επανέλθω στο θέμα γιατί δεν χρειάζεται να επεξηγούνται τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.