Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη
Τελευταία διαπιστώνω κατά κόρον πως πολλοί μπερδεύουν τις έννοιες των λέξεων κατηγόρια  και δυσφήμηση με την κριτική .
Σύμφωνα λοιπόν με το λεξικό κατηγορώ σημαίνει κακολογώ , δυσφήμηση σημαίνει δόλια ενέργεια (διασπορά φημών , αναλήθειες ) με την οποία προσβάλλεται η καλή φήμη ενός ανθρώπου και κριτική σημαίνει η υποκειμενική άποψη ενός ατόμου για οποιοδήποτε θέμα .
Αναγκάζομαι να προβώ σ’ αυτή τη διευκρίνιση διότι , μετά το άρθρο μου με τίτλο ΄΄ Το κεφάλι του κασίδη και οι εύκολες βουρδουλιές ΄΄ , δέχθηκα  ,  παρουσία κόσμου , φραστική επίθεση και απειλές από την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου και τον σύζυγο της . Επίθεση με εκφράσεις που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο δημοσίευμα και απειλές του τύπου ΄΄ θα φύγεις  απ’ το χωριό ΄΄ .
Προφανώς θεώρησαν το δημοσίευμα ως κατηγόρια και δυσφήμηση . Αυτό τουλάχιστον επικαλέσθηκε η πρόεδρος .
Εξ αυτού του γεγονότος θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως εγώ θα ασκώ την κριτική μου και θα εκφράζω ελεύθερα τη γνώμη μου , για τα πεπραγμένα και τα κακώς κείμενα , ακόμη κι αν πρόκειται για συγγενή μου .
Γνωρίζω πως στεναχωρώ , πως αποκτώ εχθρούς και αντιπάλους όμως θεωρώ υπέρτατη υποχρέωση μου την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των συνδημοτών μου . Όσο για την απειλή του συζύγου της προέδρου και πρώτου εξάδελφου της μητέρας μου ότι , θα με διώξουν από το χωριό θεωρώντας το τσιφλίκι τους , το μόνο που έχω να του πω είναι : ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Διερευνιση των πεπραγμενων του κ Μαυροματη,δεν εκανες πριν αποδεχτεις την προταση του?Μπορουμε να σου κανουμε κριτικη για την επιλογη σου?Πως δικαιολογεις την υπεξαιρεση,τα 3.000.000 προστιμων στην εφορια,το 1.000.000 της αγωγης της ΕΥΑΘ,την παραβαση καθικοντως,τα χρηματα του θησεα του εκαναν φτερα,τα 8 ή 7 ή 6 εκ. ευρω χρεος της Μηχανιωνας,τις φιεστας,τα τραπεζωματα ,τα πανηγυρια κ.α. πολλα?Κανε κριτικη σε αυτους που προσπαθουν φιλοτιμα να διαχειριστουν την φτωχια που δημιουργησε ο κ.Μαυροματης,τον οποιο στηριξες και στηριζεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε, μηπως εκανες εσυ διερευνηση αυτων που σου πασαρουν τα καλοπαιδα της Διοικησης?? Δεν αναρωτηθηκες γιατι δεν αφησαν το Μαυροματη να αποδειξει με στοιχεια τα παραμυθια του αντιδημαρχου, αλλα εβαλαν τον προεδρο του Δ.Σ. να μη του επιτρεψει να απολογηθει για τα πεπραγμενα του Δημου του.Αν πιστευεις οτι το μορφωμα αυτο που λανσαρετε για Διοικηση του Δημου σε καλυπει τοτε ειμαστε ολοι αξιοι της μοιρας μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε που φτάσαμε, κάποιοι απολογητές του Μαυρομάτη να θέλουν να τον κάνουμε και... εικόνισμα για όλα όσα έκανε στη Μηχανιώνα. Αλλά ας περιμένουν λίγο μέχρι που να τελειώσει η προανάκριση στην εισαγγελία για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και τις βαρύτατες ευθύνες που του προσάπτει το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών. Μήπως τελικά η υπόθεση θα έχει ίδια κατάληξη με αυτή του Παπαγεωργόπουλου; Για να περιμένουμε λίγο. Και ίσως τότε βρεθούμε προ εκπλήξεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Τεκίδης6 Ιουλίου 2011 στις 6:36 μ.μ.

    Κατ' αρχάς θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής αν συνομιλούσα με κάποιον , ο οποίος δεν θα κριβόταν αλλά θα είχε το θάρος να εκφράζει τη γνώμη του επώνυμα . Παρά ταύτα δεν διστάζω να σου απαντήσω σε όλα .
    1. Διερεύνιση , κριτική επιλογής υπεξαίρεση . Πριν αποδεχτώ την πρόταση Μαυρομάτη του ζήτησα εξηγήσεις για την υπεξαίρεση . Μου έδωσε γραπτές εξηγήσεις για όλες τις ενέργειες που έκανε (πλήρη στοιχεία με ημερομηνίες , αριθ. πρωτοκόλλου , επιστολές , Δημ. Συμβούλια κ.λ.π) αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση τις οποίες και θεώρησα πως ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση . Άλλωστε ο οικονομικός επιθεωρητής στο πόρισμα του , δεν κατηγορεί τον κ. Μαυρομάτη για συμμετοχή στην υπεξαίρεση αλλά γιατί δεν άσκησε τον απαιτούμενο έλεγχο . Και δεν θα τον καλούσε να πληρώσει αυτός και η προισταμένη οικομικού το ποσό της υπεξαίρεσης εάν ζούσε ο ταμίας . Από τη στιγμή όμως που πέθανε και οι κληρονόμοι αποποιήθηκα την κληρονομιά , του ζητά , ως προιστάμενο όλων των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Δήμου , να επιστρέψει τα χρήματα. Επίσης δεν πρέπει να λησμονείς πως εκρεμούν δικαστήρια και ενστάσεις και τότε και μόνον τότε (όταν τελεσιδικήσουν)μπορεί ο καθένας να τον κατηγορεί επ' αυτού.
    Γιαυτό λοιπόν πριν εκστομίσουμε κατηγορώ να είμαστε καλά ενημερωμένοι επί του θέματος εάν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί
    και να μη παρασυρόμαστε από δημοσιεύματα που τονίζουν τα σημεία που τους βολεύουν .
    2. Τα 3.000.000 πρόστιμα . Φαντάζομαι θα εννοείς τα τσαρδάκια και την πολεοδομία.
    Πρέπει να γνωρίζεις πως κάτι παρόμοιο έγινε και στην Επανομή . Στο ποταμό (παραλία Επανομής ) για την εξυπηρέτηση των λουομένων χτίστηκαν βόθροι χωρίς άδεια από την πολεοδομία. Εάν εμείς ως Δημοτικοί Σύμβουλοι αντιπολίτευσης καταγγέλαμε το γεγονός στην πολεοδομία θα επιβάλλονταν πρόστιμα ναι ή όχι ;
    Ποιόν θα επιβάρυναν αυτά τα πρόστιμα ; Θα επιβάρυναν το Δήμο Επανομής και κατ' επέκταση τους Δημότες του ναι ή όχι ; Αυτός που ήταν υπευθυνος για την κατασκευή των βόθρων είχε κανένα προσωπικό όφελος ; φυσικά όχι . Εάν δεν γίνονταν θα γέμιζε η παραλία με περιττώματα (κόπρανα,κατρουλιά) με συνέπεια τη δισοσμία και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς ;
    Γιατί λοιπόν αυτή η πρεμούρα απο κάποιους στη Μηχανιώνα ; Ποιοί ζημίωσαν ; Ποιοί καλούντε να πληρώσουν το μάρμαρο ; Μήπως θα τα πληρώσει ο Μαυρομάτης ; Κέρδισε τίποτε απ' όλα αυτά ο Μαυρομάτης ;
    Όποιος έχει στοιχεία ας τα βγάλει.
    Σου υπενθυμίζω δε πως και εδώ εκρεμεί δικαστήριο . Εάν λοιπόν τα 3.000.000 γίνουν 1.000.000 ή 500.000 τότε τι θα πείτε ; θα ζητήσετε συγνώμη για τη ρετσινιά των 3.000.000 ;
    3. Θησέας . Πρέπει να γνωρίζεις καλέ μου φίλε πως λεφτά από το Θησέα δεν μπορείς να εκταμιεύσεις εάν δεν υπάρχει μελέτη , δεν προχωρίσει ή ολοκληροθεί το έργο και δεν προσκομίσεις τα ανάλογα παραστατικά (τιμολόγια κλπ).
    Μη πετάτε λοιπόν λάσπη και μην έχετε τόση εμπάθεια . Τα προσωπικά σας δεν μας αφορούν . Σας διαβάζει και κόσμος που γνωρίζει και βγάζει συμπεράσματα .
    Τα υπόλοιπα σε λίγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης Τεκίδης6 Ιουλίου 2011 στις 7:13 μ.μ.

    Συνεχίζω την απάντηση που άφησα στη μέση λόγω επίγουσας εργασίας .
    4. 1.000.000 αγωγή της ΕΥΑΘ. Απ' όσο γνωρίζω η διοίκηση Μαυρομάτη θώρησε υπερβολικό το ποσό της απαίτησης από την ΕΥΑΘ και ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση του . Που είναι το μεμπτό ; Το ότι ένας Δήμαρχος διεκδηκεί χρήματα για τον Δήμο του είναι κακό ; Κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω . Εκτός και αν εσείς γνωρίζετε λεπτομέρειες που δεν γνωρίζω εγώ .
    5. Χρέη Μηχανιώνας . Κατ΄αρχάς εγώ δεν συμφωνώ με τα ποσά που αναφέρεις για εντυπωσιασμό . Παρά ταύτα για να σου κάνω το κέφι θα δεχθώ τα 6.000.000 . Μέχρι τα 20.000.000 ποιοί ευθύνονται ; Μήπως ο Μαυρομάτης ; Αυτοί που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες όπως λες δεν έχουν καμία ευθύνη ; Αυτοί δεν είχαν δάνεια ; δεν είχαν χρέη;
    Εκτός και αν δεν τα γνωρίζεις ή δεν σε συμφέρει να ακούγονται .
    6. Φιέστες πανηγύρια . Αλήθεια αυτά μόνο στον Μαυρομάτη τα είδες;
    Οι άλλοι δεν είχαν τέτοια ;
    Απ' όλα όσα γράφεις αγαπητέ φίλε γίνεται πασιφανές πως έχεις πολύ μεγάλο μίσος προς τον Μαυρομάτη . Γιαυτό και δεν θα μπορέσεις ποτέ να είσαι αντικειμενικός και δίκαιος . Θα είσαι πάντα μονόπλευρος και άδικος . Κάνε λοιπόν την αυτοκριτική σου μήπως και αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.