Τουλάχιστον 130 είναι οι νεκροί και δεκάδες οι τραυματίες από την εισβολή του στρατού στη Χάμα, στη Συρία, όπου έγιναν οι μεγαλύτερες αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. 

Η πόλη βρισκόταν υπό πολιορκία για ένα τουλάχιστον μήνα. 

«Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στη Χάμα, άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων, σκοτώνοντας 45 και τραυματίζοντας δεκάδες», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, επικαλούμενος ιατρικές πηγές. 

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βροχή πυρών από βαρέα όπλα στο βόρειο τμήμα της πόλης, ενώ το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν κοπεί στις κύριες συνοικίες της πόλης -μία τακτική που ακολουθεί συνήθως ο στρατός της Συρίας όταν εισβάλει σε μία πόλη. 

Είναι ενδιαφέρον πως ο Ασσαντ, που βαρύνεται με μαζικές σφαγές και βασανισμούς παιδιών, δεν έχει ως τώρα καμμιά συνέπεια. ΗΒ και ΗΠΑ έχουν εκδόσει καταδικαστικές ανακοινώσεις μόνο.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.