Την Δευτέρα 22 Αυγούστου θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Μηχανιώνα, με επίκεντρο την «θαυματουργή» εικόνα που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τις «χαμένες πατρίδες» μετά τη  Μικρασιατική  καταστροφή.

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσέρχονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν με κατάνυξη την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, στα εννιάμερα της Θεοτόκου.

Η εικόνα, που η λαϊκή παράδοση τη θέλει "θαυματουργή", συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου. Έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή συνταξιδεύοντας με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής Χερσονήσου .
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τη Δευτέρα στις 18.30, θα τελεστεί μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα και στις 20.30 θα ακολουθήσει,  η περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους της πόλης.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού
και το Τοπικό Συμβούλιο
της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας
σας προσκαλούν
να τιμήσετε με την παρουσία σας
την τέλεση του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού
& τη Σεπτή Περιφορά της Ιερής Εικόνας
της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας,
που θα πραγματοποιηθούν
την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011.

Γιάννης Νακόπουλος                                               Γιάννης Αλεξανδρής
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας                       Δήμαρχος Θερμαϊκού
Ν. Μηχανιώνας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.