Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης
Αγαπητέ αναγνώστη ,
Είθισται στις νέες διοικήσεις – πάσης φύσεως – να δίδεται πίστωση χρόνου , η λεγόμενη περίοδος χάριτος , έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να πάρει εκείνες τις αποφάσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών τους , δημοτών τους , πολιτών τους .


Έτσι λοιπόν και η περίοδος χάριτος της σημερινής δημοτικής αρχής του Δήμου Θερμαϊκού , νομίζω πως έφτασε στο τέλος της . Από δω και πέρα δικαιούμαστε , όλοι πλέον οι δημότες , όχι μόνο να ασκούμε κριτική για τα κακώς κείμενα αλλά να είμαστε σκληροί και καυστικοί στην κριτική μας.
Τόνους λάσπης λοιπόν χύθηκε , προεκλογικά και όχι μόνο , εις βάρος του Γιάννη Μαυρομάτη για το πρόστιμο από τα τσαρδάκια της Μηχανιώνας . Και όλα αυτά χωρίς να τελεσιδικήσει η υπόθεση αφού εκκρεμεί το δικαστήριο .
Πρόσφατα διάβασα άρθρο του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Κούτουκα , ο οποίος ισχυρίζεται , πως , μετά από πιέσεις της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού προς την κυβέρνηση , απέφερε όφελος 1.500.000 ευρώ για το Δήμο .
Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Κούτουκας : ΄΄ Έπειτα από τέσσερις μήνες συνεχών παρεμβάσεων του Δήμου , το Υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε στο νόμο 4002/22-8-2011 το άρθρο 18 με το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να ρυθμίσουν τα χρέη που έχουν στο Δημόσιο . Η συγκεκριμένη ρύθμιση μεταφράζεται σε <<όφελος>> για το νέο Δήμο Θερμαϊκού περισσοτέρων από 1.500.000 ευρώ αφού διαγράφονται οι προσαυξήσεις στα πολεοδομικά πρόστιμα για τα τσαρδάκια της Μηχανιώνας και δεν μπαίνουν νέες >> .
Κατά την προσωπική μου εκτίμηση , το ανωτέρω άρθρο , αποτελεί μέγα ολίσθημα του κ. Κούτουκα για να μη πω χοντράδα αφού προσπαθεί να οικειοποιηθεί ένα ευνοϊκό νομοσχέδιο που αφορά όλους τους Δήμους . Δεν μπορώ να φαντασθώ πως , μια κυβέρνηση εξαναγκάζεται να προβεί σε νομοθετική ρύθμιση , από τις πιέσεις ενός και μόνο Δήμου και μάλιστα του Θερμαϊκού (σιγά τον ογκόλιθο) , όταν έχει θεσμοθετημένο όργανο (ΚΕΔΚΕ) , ώστε να μειώσει τα πρόστιμα της πολεοδομίας από τα συγκεκριμένα τσαρδάκια της Μηχανιώνας .
Καλώ τον κ. Κούτουκα να δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα που απέστειλε η διοίκηση στο Υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα με τους αριθμούς πρωτοκόλλου . Να δούμε τέλος πάντων ποιες πιέσεις ασκούνται και τι ακριβώς ζητάει η Διοίκηση . Όλη την αλληλογραφία . Και αν δεν το κάνει η διοίκηση (που δεν θα το κάνει) , να το ζητήσει εγγράφως στο Δημ. Συμβούλιο η αντιπολίτευση .
Αφού λοιπόν είδαν πως τους βγαίνει μπούμερανγκ η υπόθεση φροντίζουν , αντί να σιωπούν , να περάσουν στους Δημότες πως αυτοί ενήργησαν για τη μείωση των προστίμων . Νοιώθουν πλέον εκτεθειμένοι στους Δημότες.
Εμείς οι πόντιοι λέμε : Η κοσάρα πίν νερό και τερεί σον ουρανό , δηλαδή η κότα πίνει νερό αλλά κοιτάζει και στον ουρανό . Έλεος . Όχι άλλη προπαγάνδα .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.