Γράφει ο Δημήτρης Τεκίδης

Αγαπητέ αναγνώστη ,
Την Τετάρτη 21-9-2011 , στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού , γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός καλοστημένου παιχνιδιού – έργου που θα το ζήλευε και σεναριογράφος !! .
Πρωταγωνιστές του έργου – παγίδα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , ο αντιδήμαρχος καθαριότητας , ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Επανομής και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης .
Βέβαια η διοίκηση , από αυτό το έργο – παγίδα , προσδοκούσε να πάει για μαλλί αλλά βγήκε κουρεμένη αφού όπως φάνηκε από την ακροαματική διαδικασία ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης ήταν καλά προετοιμασμένος και τεκμηριωμένος .
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά ώστε να αντιληφθούμε τι συνέβη .
Πρόσφατα , η τοπική εφημερίδα ΄΄δ΄΄ δημοσίευσε καταγγελία ανώνυμου δημοτικού συμβούλου , πως , ο Δήμος Θερμαϊκού απασχολεί στην καθαριότητα εργαζόμενους με μαύρη εργασία . Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας διέψευσε κατηγορηματικά , μέσω της εφημερίδος , πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά μέχρι τότε δεν γνώριζαν τον ανώνυμο καταγγέλλοντα δημοτικό σύμβουλο .
Θέλοντας η διοίκηση , είτε να αποκαλύψει τον ανώνυμο καταγγέλλοντα δημοτικό σύμβουλο είτε να τον εκθέσει δημόσια αφού στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε θα είχε μάθει προφανώς ποιος είναι , έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο . Έτσι λοιπόν , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο καθαριότητας του είπε : Κύριε αντιδήμαρχε , έχω στα χέρια μου (το επέδειξε) δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας , όπου ανώνυμος δημοτικός σύμβουλος , καταγγέλλει μαύρη εργασία . Και επειδή δεν θέλω να υπάρχουν σκιές (ενώ σε άλλα επώνυμα δημοσιεύματα κωφεύουν ή τ’ απαξιώνουν  , ξαφνικά τους έπιασε η ευαισθησία) θέλω να σας ρωτήσω : ισχύει κάτι τέτοιο ;   
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας , πρώτα ρώτησε αν ο καταγγέλλων είναι δημοτικός σύμβουλος (δήθεν δεν ήξερε) και αν παρευρίσκεται στην αίθουσα. Επεκράτησε άκρα σιωπή αλλά ο καταγγέλλων δεν ενεφανίσθη . Στη συνέχεια αφού διέψευσε ρητά και κατηγορηματικά πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει , δήλωσε σε έντονο και απειλητικό ύφος , πως , αυτή τη φορά  θα προσφύγει στη δικαιοσύνη , θεωρώντας προφανώς την καταγγελία συκοφαντική .
Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Επανομής , ο οποίος , αφού υπερασπίστηκε τον δημοτικό υπάλληλο για τον οποίο εγένετο λόγος στην καταγγελία , είπε και αυτός πως πρόκειται για ψέμα και πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει .
Το λόγο πήρε ο κ. Μαυρομάτης και απευθυνόμενος στο προεδρείο αλλά και στον αντιδήμαρχο καθαριότητας τους συνέστησε να μην εμπλέξουν εισαγγελείς και δικαστήρια γιατί ζημιωμένος θα βγει ο Δήμος . Μάλιστα είπε πως ανεξάρτητα αν υπάρχει σύμβαση ανάθεσης έργου , αν ο εργαζόμενος δεν είναι ασφαλισμένος , τότε θεωρείται μαύρη εργασία και ανέφερε παρόμοιο γεγονός του πρώην Δήμου Μηχανιώνας όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα .
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης - που μέχρι τότε δεν είχε αποκαλυφθεί και που μάλλον ήταν και ο καταγγέλλων – και απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο ισχυρίστηκε πως υπάρχει μαύρη εργασία και πως γιαυτό ενημέρωσε υπεύθυνα μέλη της διοίκησης . Επ’ αυτού φυσικά καμία διάψευση δεν υπήρξε . Μάλιστα ισχυρίστηκε πως έχει φωτογραφίες και άλλα στοιχεία και πως αυτός θα πάει στον εισαγγελέα εάν δεν ληφθούν μέτρα επ’ αυτού . Επικράτησε αμηχανία και προβληματισμός , ολίγων δευτερολέπτων , στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε αισθητός και στους παρευρισκομένους δημότες . Ευθύς αμέσως , ακολούθησε έντονος διάλογος , μεταξύ καταγγέλλοντος δημοτικού συμβούλου και προέδρου Επανομής , όπου ο τελευταίος δήλωσε δημόσια πως , για τις επιπλέον ώρες που εργάζεται ο δημοτικός υπάλληλος μετά το οκτάωρο του , τις πληρώνει ο ίδιος απ’ την τσέπη του (απ’ τη μεγάλη αγάπη προς το χωριό του !! φαντάζομαι και όχι για την προβολή του) και απευθυνόμενος προς τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης και συγχωριανό του ταυτόχρονα (του έχει μεγάλη συμπάθεια και αδυναμία) του είπε : εσύ το έκανες (ανακάλυψε το αυγό του Κολόμβου) , παροτρύνοντας ταυτόχρονα τη διοίκηση να προσφύγει στη δικαιοσύνη και αυτός θα είναι συμπαραστάτης .
Τελικά , η αίσθηση  που απεκόμισαν κατά γενική ομολογία οι παρευρισκόμενοι δημότες  , ήταν πως , ο καταγγέλλων δημοτικός σύμβουλος ήταν καλά προετοιμασμένος και πως η καταγγελία του δεν ήταν έωλη .
Έτσι αποκαλύφθηκε το στημένο παιχνίδι , αφού τελικά  δεν ήταν καλοστημένο και φυσικά δεν θα το ζήλευε κανένας σεναριογράφος .      
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.