Αυτές τις μέρες τα έκτακτα μέτρα έρχονται το ένα μετά το άλλο και κατά τα λεγόμενα αυτών που έχουν την δημοκρατικά εκλεγμένη εξουσία είναι απαραίτητα για την επιβίωση της χώρας και των πολιτών.

Έστω ότι ήταν και έτσι όπως λένε τα πράγματα ή ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο, αλλά με βάση τα τεκταινόμενα νομίζω ότι προκύπτει ως λογικό συμπέρασμα από μια κοινωνική ανθρωπιστική ματιά η παρακάτω σειρά μέτρων που και δίκαια κρίνω ότι είναι και πραγματικά μπορούν να πιάσουν τόπο. Χωρίς καμία διάθεση συμβουλάτορα ή ειδικού παρατίθενται προτάσεις που αν μη τι άλλο θεωρώ ότι εκφράζουν αρκετό κόσμο :


3000 ευρώ επί 300 βουλευτές έκτακτη εισφορά


2000 ευρώ επί διευθυντές και γενικούς γραμματείς υπουργείων, οργανισμών, υπηρεσιών, γραμματειών, περιφερειάρχες, δημάρχους δήμων άνω των 20000 κατοίκων


20% μείωση μισθών σε μισθούς άνω των 3000 ευρώ στο δημόσιο


20% έκτακτος φόρος στις πιο κερδοφόρες εταιρείες και επιχειρήσεις


20% έκτακτος φόρος στην περιουσία της εκκλησίας


Μισθοδοσία των αποσπασμένων αστυνομικών σε κόμματα από τα ίδια τα κόμματα και όχι από τα δημόσια ταμεία


Παύση κάθε επιχορήγησης για εξοπλισμό και λειτουργικά έξοδα πολιτικών γραφείων, βουλευτών, υπουργών.


Καθένας με εισόδημα άνω των 60000 ευρώ έκτακτη εισφορά 2000 ευρώ εφόσον έχει μέχρι και 3 παιδιά


Συνεταιρισμοί και ενώσεις παραγωγών για προμήθεια προϊόντων προς τους καταναλωτές κατάργηση μεσαζόντων με ευθύνη να αναλαμβάνει το κράτος.


Χαμηλότερη φορολόγηση ελληνικών προϊόντων σε σχέση με τα εισαγόμενα ιδίως στα τρόφιμα, για την αποφυγή επισιτιστικής κρίσης


Καμία έκτακτη φορολόγηση σε εισοδήματα κάτω των 12000 ευρώ, σε ανέργους με εισοδήματα κάτω των 12000 ευρώ, σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες


Τιμωρία με κατάσχεση περιουσίας και απόλυση σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, εφοριακούς και κάθε δημόσιο λειτουργό
Εξορθολογισμός του έκτακτου φόρου μέσω της ΔΕΗ στο μισό των ανακοινωθέντων μέτρων.


Δίδακτρα από τους πλουσιότερους φοιτητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές και επίσης μετακύληση κονδυλίων για ταξίδια και λοιπά έξοδα καθηγητών προς την φοιτητική μέριμνα και την έρευνα
Αξιοποίηση περιουσίας πανεπιστημίων και όλα τα έσοδα στη φοιτητική μέριμνα και τις σπουδές και όχι σε επενδύσεις σε ομόλογα, τσέπες διοικούντων κλπ.


10% άμεσος φόρος επί των τιμών καταλόγου στα μεγάλα μαγαζιά διασκέδασης πχ. 10 κοκτεϊλ φόρος 1 ευρώ, φιάλη ουϊσκυ 100 ευρώ φόρος 10 ευρώ. Με είσπραξη ανά μήνα από εφορία και σύνδεση ταμειακών με σύστημα απ ευθείας στην εφορία για τον έλεγχο της κίνησης.


Μετατροπή του ΟΠΑΠ σε μη κερδοσκοπική οργάνωση με διανομή των κερδών σε υγεία και ασφάλιση ανήμπορων και φτωχών.


Θεσμοθέτηση ορίου φτώχειας με τα πρότυπα και της μετρήσεις της ΕΕ και όριο τουλάχιστον στα 12000


Συνταγματική κατοχύρωση παροχής των κατώτερων ορίων διαβίωσης με βάσει τα αδιαμφισβήτητα ιατρικά και επιστημονικά δεδομένα για τη λήψη των απαραίτητων για ένα υγιές άτομο.


Συνταγματική κατοχύρωση παροχής κατώτερου ορίου χρημάτων για την παιδεία


Αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και όσων ανήκουν σε κράτος και ιδιώτες αλλά έχουν αφεθεί με τη στέγαση σε αυτά και την κάλυψη (ρευμα, νερο, τηλ, θερμανση) όλων των αστέγων και όσων δεν έχουν ποιοτικές κατοικίες. Σε αντάλλαγμα η παροχή εργασίας στον τομέα καθαριότητας ή όπου είναι κατάλληλοι.


Συνταγματική κατοχύρωση ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ.
Ακόμη και σε αυτό το κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό σύστημα που είναι κοινό δεδομένο η ύπαρξη ανισοτήτων, η υποκειμενική διάσταση του δικαίου και της δικαιοσύνης, η δομική διαφθορά και η εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής οφείλουμε όποιος και όποια πιστεύει ότι: αυτό είναι λάθος ή αυτό είναι ένα κακό θλιβερό παρεπόμενο, ή κρίμα που συμβαίνει θα ασχοληθώ με την φιλανθρωπία ή έστω και αν θεωρεί ότι έτσι είναι τα πράγματα τι να κάνουμε
Να κινηθούμε προς την υλοποίηση μιας σειράς έστω μεταρρυθμίσεων για να ανακουφιστούν και να αποκτήσουν αισιοδοξία και δυνατότητες ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας με έμφαση στη Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη.
Αυτή η διαδικασία Ανθρωπιά ονομάζεται και κατακτάται καθημερινά. Ας το σκεφτούμε.


Τασιόπουλος Σταύρος – ασκούμενος δικηγόρος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.