Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Βερολίνο, με αφορμή πληθώρα φημών που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και αναφέρονται σε δήθεν στάση πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου μέσα στις επόμενες ώρες (!)



Τις φήμες μάλιστα αναπαρήγαγαν εξειδικευμένα γερμανικά χρηματιστηριακά και οικονομικά blogs και sites με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει διάψευση από στελέχη του ελληνικού οικονομικού επιτελείου αλλά και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς τα πρακτορεία Bloomberg και Dow Jones Newswires.



Για κακόγουστο παιχνίδι και οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά κάνει λόγο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε αποψινή δήλωση σχετικά με σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα «φημών» για δήθεν χρεοκοπία της Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.
«Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας, προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών, είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».



Παρά τις διαψεύσεις αυτές όμως το Bloomberg αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός σχεδίου στήριξης των γερμανικών τραπεζών απέναντι στο ενδεχόμενο τελικώς η Ελλάδα να κηρύξει ΟΝΤΩΣ στάση πληρωμών, προφανώς όχι άμεσα!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.