Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε ψες ομάδα των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων Πολιτών έξω από το κτίριο της Βουλής, ζητώντας τη δικαίωση των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί και την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 


Οι Αγανακτισμένοι, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την είσοδο του Κοινοβουλίου κρατώντας πανό, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις εκδηλώσεις τους, ενώ ανέφεραν ότι αναμένουν παράλληλα από τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί αρχικά για το απόγευμα, καθώς αναμενόταν ότι η Ολομέλεια του Σώματος θα συζητούσε το πόρισμα του Επικεφαλής της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, κάτι που τελικώς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Νοεμβρίου. 

Οπως ανέφερε ο Κώστας Τσαγγαρίδης, ένας εκ των συγκεντρωθέντων έξω από το κτίριο της Βουλής, οι Αγανακτισμένοι-Αφυπνισμένοι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι την τελική δικαίωση, η οποία «περνά μέσα από την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας «έχει υποχρέωση να αναλάβει τις ευθύνες του και να αποδεχθεί το πόρισμα του κ. Πολυβίου, τον οποίο ο ίδιος διόρισε». 

Είπε επίσης ότι οι Αγανακτισμένοι-Αφυπνισμένοι θα παραμείνουν στους δρόμους, είτε στη Βουλή, είτε στο Προεδρικό, είτε οπουδήποτε αλλού στην Κύπρο. Χαρακτήρισε απαράδεκτη την αναβολή της συζήτησης του πορίσματος Πολυβίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ μίλησε για «παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα στη Βουλή». Θα αναμένουμε γιατί έχουμε υπομονή και επιμονή, κατέληξε ο κ. Τσαγγαρίδης. 

Η Ελένη Νικολίδη ανέφερε ότι παρευρέθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, καθώς μετά από τρεις μήνες διαδηλώσεων έξω από το Προεδρικό, δεν πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να παραιτηθεί και συμπλήρωσε ότι «η πίεση πρέπει να είναι στη Βουλή». 

Μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει δικαίωση των νεκρών, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, ώστε να υπάρχει έλεγχος του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Συμπλήρωσε επίσης ότι το μήνυμα των Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων δεν πηγαίνει μόνο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και προς του βουλευτές. «Δεν ανεχόμαστε να μας λένε ότι δεν αλλάζει τίποτα εδώ και 50 χρόνια. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν», είπε. 

Η Δέσπω Νικήτα είπε από την πλευρά της ότι παρευρέθηκε στην εκδήλωση στη Βουλή, καθώς, πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκτελεστικής εξουσίας, ευθύνη για την κατάσταση φέρει και η νομοθετική εξουσία. 

Οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν σήμερα έξω την Βουλή, κάνοντας χρήση του νόμιμου δικαιώματός τους να διαμαρτύρονται ειρηνικά, είπε η Μακαρία Αντρη Στυλιανού. 

Πρόσθεσε ότι δεν αρκεί η απαίτηση για παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε, θα πρέπει και οι βουλευτές «να καταλάβουν ότι ο λαός περιμένει κάτι περισσότερο από εκείνους». 

Ανέφερε τέλος ότι οι Αγανακτισμένοι-Αφυπνισμένοι θα μαζεύονται έξω από την Βουλή κάθε Πέμπτη, έως ότου οι βουλευτές κάνουν τα λόγια τους πράξη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.