Θα πίστευε κανείς ότι και η κοροϊδία έχει ένα όριο. Ότι τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και οι καναλάρχες που τους μανατζάρουν, που παρανόμως και καταλύοντας κάθε αρχή του «Κοινοβουλευτικού Δημοκρατικού συστήματος» έφτιαξαν αυτό το αυταρχικό,εθνικιστικό, αντιλαϊκό κυβερνητικό σχήμα με επικεφαλής των άνθρωπο των τραπεζών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, θα κρατούσαν κάποια προσχήματα, αφού η προβαλλόμενη αιτία της αισχρής και άγριας αντεργατικής τους συγκυβέρνησης είναι η «σωτηρία της χώρας από την Πτώχευση».

Αντί για αυτό, πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απαρτίζεται από τέσσερις πολιτικούς! Τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, τους Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Γεωργίου ως αναπληρωτές υπουργούς και τον κ. Κώστα Σπηλιόπουλο που παρέμεινε στη θέση του υφυπουργού Άμυνας. Μάλιστα, ο Αβραμόπουλος,με το γνωστό του πολιτικό θράσος, έχοντας αναγάγει την κενολογία σε επιστήμη και ατού στις επαφές του με τους διαπλεκόμενους ανθρώπους των ΜΜΕ, δεσμέυεται για περιορισμό των δαπανών και μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων που αποτελούν τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Όπως αναφέρει και η σχετική αρθρογραφία, καμιά Μεγάλη Ιδέα του αστικού κόσμου δεν απαίτησε για την υλοποίηση της 4 υπουργούς στο ΥΕΘΑ. «Ούτε σε πολεμικές περιόδους, ούτε καν την περίοδο της προετοιμασίας για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που οι ανάγκες ήταν πολλές και οι ένοπλες δυνάμεις είχαν επιφορτιστεί με την ασφάλεια χιλιάδων υψηλών προσκεκλημένων και εκατοντάδων χιλιάδων θεατών. Γιατί τώρα, που οι δημόσιες δαπάνες πρέπει να περιοριστούν, διορίστηκαν τέσσερα πολιτικά στελέχη στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας; Γιατί έπρεπε να τοποθετηθούν στο Πεντάγωνο πολιτικοί όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός τις πρόσθετες δαπάνες»; Όταν οι φαντάροι τρώνε σάπια κρέατα, τα καλοριφέρ δε δουλεύουν για οικονομία, οχήματα και εγκαταστάσεις δεν συντηρούνται, όλους τους τρώει η βρώμα καθώς τα καθαριστικά αγνοούνται, οι περικοπές είναι ατελείωτες κλπ. κλπ. κλπ.
Μάλιστα, τέσσερις νέοι υπουργοί έρχονται στο ΥΕΘΑ, μεταξύ των οποίων και ο«πολύς» Ραγκούσης από το ΠΑΣΟΚ, αλλά αναχωρεί ο νυν υπουργός Π.Μπεγλίτης.Αναχώρηση μετά από απαίτηση της ΝΔ για τρεις λόγους: πρώτον, για να μπλοκάρει τα σχέδια ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων που προέβλεπαν περιορισμό των μονάδων της Μακεδονίας-Ηπείρου ώστε να μπορέσει αύριο να εκτελέσει τα επιθετικά, τυχοδιωκτικά και εθνικιστικά της σχέδια, όπου με πρόσχημα την επιθετικότητα των γειτονικών κρατών (Τσαμουριά, Μακεδονικό ζήτημα, ΑΟΖ κλπ), θα απαιτήσει εθνική ενότητα». Δεύτερον, επιχειρεί να μπλοκάρει το κλείσιμο των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων που σχεδιάζονταν ώστε να συντηρήσει το άθλιο καθεστώς πελατειακών σχέσεων, προσδοκώντας ότι θα κερδίσει ψήφους! Και τρίτον,ενώ συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που δημιούργησαν χάσμα μεταξύ των ΥΕΘΑ κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ολόκληρου του προσωπικού, επιχειρεί να αμβλύνει αυτές τις αντιθέσεις στοχοποιώντας το "γραφείο" παραπόνων απ' ευθείας στο επιτελείο του ΥΕΘΑ», καλμάροντας τους στρατιωτικούς που το θεώρησαν φραγμό στην αυθαιρεσία τους, μηχανισμό άμεσου ελέγχου παράνομων πράξεων τους.
Ο ερχομός των τεσσάρων υπουργών των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στο ΥΕΘΑ αυξάνει τον κομματικό έλεγχο στις Ένοπλες Δυνάμεις και δημιουργεί ένα βυζαντινό καθεστώς ενδυνάμωσης των κομματικών φατριατισμών, ανίερων συμμαχιών και συνεχών δολοπλοκιών. Ενώ και τα τρία κόμματα είναι κάθετα ενάντια στον Ελεύθερο Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και τάχθηκαν όλα ενάντια στις κινητοποιήσεις των στρατιωτικών που προκάλεσε η κοινή τους πολιτική περικοπών-διάλυσης ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η συνολική αντικοινωνική κυβερνητική πολιτική και τα μνημόνια, επιχείρησαν να εκπροσωπήσουν τις αγωνίες των ενεργεία αξιωματικών και να τις ελέγξουν διαμέσου των Ενώσεων Αποστράτων που καθοδηγούν ΝΔ και ΛΑΟΣ!
Ενώ διεξάγεται η μάχη της καρέκλας και της εύρεσης γραφείου για τους τέσσερις νέους υπουργούς αφού θα πρέπει να βρουν ή να δημιουργήσουν ακόμη ένα υπουργικό γραφείο καθώς στις πτέρυγες του Πενταγώνου μέχρι σήμερα υπήρχαν διαθέσιμα μόνο τρία υπουργικά γραφεία και τώρα οι υπουργοί είναι τέσσερις, καλό είναι να μάθουμε το πως φτάσαμε ως εδώ.
Σύμφωνα με το έγκριτο OnAlert“Δυο ημέρες προ της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος αποφάσισαν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα αποκτήσει ξανά θέση αναπληρωτή υπουργού. Στη δημοσιότητα έρχεται η απόφαση του Γ. Παπανδρέου στην οποία εμφανίζεται ότι μετατρέπεται η θέση του υφυπουργού σε αναπληρωτή υπουργού. Αυτό έγινε, όπως φαίνεται στην απόφαση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ενώ μέχρι τότε δεν είχαν καν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων για το παζάρι των θέσεων.
Τι καταλαβαίνει κανείς; Ότι μέχρι τότε προωθούσαν την ιδέα για Υπουργό και Αναπληρωτή, καταργώντας και αυτή του υφυπουργού. Στη συνέχεια, τις ώρες που ακολούθησαν, τα παζάρια, οι εσωτερικές κομματικές ισορροπίες και οι ανταγωνισμοί όχι μόνο δεν περιόρισαν τις υπουργικές καρέκλες, αλλά τις διπλασίασαν κιόλας.
Για το οικονομικό της υπόθεσης -μιας κι ως γνωστόν τα κόμματα αποφάσισαν να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση για να σώσουν τη χώρα από τη χρεωκοπία- αναφέρουμε ότι στην ίδια απόφαση επισημαίνεται πως η θέση αναπληρωτή υπουργού συνεπάγεται ότι «προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, το ύψος της οποίας δεν μπορεί να προσδιοριστεί». Πόσο μάλλον όταν τελικώς προέκυψαν όχι ένας, αλλά δύο αναπληρωτές και παρέμεινε κι ο υφυπουργός. Απροσδιόριστη πρόσθετη δαπάνη, εις διπλούν και κάτι παραπάνω, να υποθέσουμε. Κι όλα αυτά στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, με επίκληση την Εθνική Άμυνα, φυσικά...”!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.