Οι δουλειές πάνε καλά.
Σχεδίασαν και θέλουν να κατασκευάσουν εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων, στην Βεργίνα. Τριακόσια μέτρα από το νερό του Αλιάκμονα, που υδροδοτεί την Θεσσαλονίκη. Επι οκτώ χρόνια, εξαπατώντας και παραπλανώντας, συλλογικά όργανα του Νομού Ημαθίας και τους πολίτες, επειδή έτσι θέλουν, προωθούν ακόμη αυτό το σχέδιο. Οι συνθήκες, και οι πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν ολόκληρη την χώρα στο γκρεμό, λειτουργούν ακόμη ανενόχλητα. Σα να μην συμβαίνει τίποτε, βάλανε στο μάτι δεκάδες εκατομμύρια Ευρω για κατασκευή εργοστασίου καύσης και ένα κόστος διαχείρισης απαγορευτικό για τους Δημότες.

            Ξεκίνησαν για δήθεν παραγωγή ενέργειας από βιοαέριο που θα παράγεται από τα απορρίμματα και κατέληξαν σε εργοστάσιο καύσης. Το όφελος για την Ημαθία, θα είναι οι στάχτες της καύσης. Είναι καλό δομικό υλικό. Ναι. Αυτό είπε ο υπεύθυνος της εταιρίας ΗΛΕΚΤΩΡ, όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το όφελος για την Ημαθία. Εξαπάτησαν τους πάντες λέγοντας ότι δεν θα υπάρχουν καμινάδες και καπνοί, οι αιρετοί της Ημαθίας βυθισμένοι στην ανεπάρκειά τους και σεβόμενοι τα εργολαβικά συμφέροντα, οδηγούν τον Νομό Ημαθίας βαθύτερα στην υπανάπτυξη. Κι ενώ ο Δήμος Βέροιας είναι, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εναντίον του ανίερου αυτού «έργου», η απερίγραπτη Δήμαρχος, το  υποστηρίζει σε διάφορες συσκέψεις και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, συμμετέχουν στις μελέτες κατασκευής.
            Εναντίον αυτής της εγκληματικής τακτικής, είναι πλήθος συλλογικών οργάνων. Το ΤΕΕ, ο Πανελλήνιος σύλλογος αρχαιολόγων, περιβαλλοντικές οργανώσεις. Αδιαφορώντας για το αύριο, το υποθηκεύουν. Το Παγκόσμιο σύμβολο, τις Αιγές, την Βεργίνα και τον πολύτιμο φυσικό πόρο του μεγαλύτερου ποταμού της χώρας, του Αλιάκμονα. Μπροστά στο κέρδος τους, τίποτε άλλο δεν έχει αξία.
            Όποιοι και ότι μας κατάστρεψε σήμερα, θα το σταματήσουμε. Δυστυχώς, η πλήρως διαβρωμένη Διοικητική και πολιτική δομή της χώρας μας, από οικονομικούς εξωθεσμικούς μεγαλοπαράγοντες, μόνο καμμένη γή αφήνει πίσω της..
            Στο Περιφερειακό Συμβούλιο σήμερα, καλούνται να ψηφίσουν οι αιρετοί, κατά παραγγελία, χωρίς να έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται. Έτσι ήταν πάντα, έτσι είναι και τώρα.
            Η βρώμα, δεν είναι από τα σκουπίδια. Από άλλους είναι.


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ     
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.