Η αρχική εξαγγελία του Α/ΓΕΕΘΑ για οργάνωση συσσιτίων στον Στρατό για τα δοκιμαζόμενα οικονομικώς χαμηλόβαθμα στελέχη και το πολιτικό προσωπικό, που είναι οι πιο κακοπληρωμένοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, γοργά διαδέχτηκε η επιβολή αντιτίμου. Έτσι λοιπόν, η πολυδιαφημισμένη δωρεάν σίτιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα στρατόπεδα, τις ώρες που είναι εκτός υπηρεσίας, κατέληξε σε απόφαση να πληρώνει το κάθε στέλεχος από 130 μέχρι 250 ευρώ το μήνα (!) για να τρέφονται "δωρεάν"!



Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι πήραν πίσω την δωρεάν σίτιση που είχε πολυδιαφημίσει η νέα ηγεσία του ΓΕΕΘΑ. Αποδεικνύεται ότι το Πεντάγωνο και ο ΥΕΘΑ φέρονται με απάνθρωπο τρόπο σε φαντάρους και μόνιμα στελέχη αφού το κόστος της σίτισης ανά γεύμα είναι 2,16 ευρώ! Φαντασθείτε τι είδους φαγητό τρώνε με 2,16 ευρώ όταν μία κονσέρβα σκύλου από τις φτηνές κοστίσει 3,5 ευρώ, συμπεραίνει σχετικό δημοσίευμα!


Ο παραλογισμός όμως του Στρατού αποδεικνύεται και από ένα άλλο γεγονός: όσοι υπαξιωματικοί και κατώτεροι αξιωματικοί το επιθυμούν μπορούν να σιτίζονται καταβάλλοντας 2,16 ευρώ για το γεύμα. Την τιμή όρισε το Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι η προβλεπόμενη ανά γεύμα τιμή από τον κανονισμό τροφοδοσίας των Ενόπλων Δυνάμεων! Για τους μαθητές των παραγωγικών σχολών το συσσίτιο καθορίστηκε σχεδόν στην διπλή τιμή: 4,08!Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ περίπου 14.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ), υπαξιωματικοί και αξιωματικοί είναι αυτοί που επιλέγουν να σιτίζονται σε καθημερινή βάση εντός στρατοπέδων. Άρα μιλάμε για μία δαπάνη 200.000 ευρώ ανά μήνα για τα στελέχη και κάπου 25.000 ευρώ για τους πολύ ολιγότερους μαθητές των παραγωγικών σχολών. Δηλαδή 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!Και είναι λογικό να μην έχει το υπουργείο Άμυνας των 4 δισ. ευρώ δαπανών ετησίως, να διοργανώσει δωρεάν συσσίτια 2,5 εκατ. ευρώ αφού στον προϋπολογισμό του 2012, που συναντάς μόνο χαράτσια και άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αυξάνονται με προκλητικό τρόπο τα κονδύλια για πληρωμές νέων και παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά 66.7% που καταλήγουν στις ξένες πολεμικές βιομηχανίες, στο Σάφα, τον Κόκκαλη, το Μυτιληναίο, το Χούμπαυλη και τα άλλα παιδιά της διαπλοκής. Επίσης, το 2012 αυξάνουν κατά 22.5% τα κονδύλια που πληρώνει ο λαός μας για το ΝΑΤΟ!!! Τα ποσά ξεπερνούν τα 1.1 δις ευρώ.Λεφτά υπάρχουν δηλαδή: για το ΝΑΤΟ και για ΟΠΛΑ..Όμως υπάρχουν και για Μαύρα Κονδύλια…Το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με το yened.blogspot.com προτίθεται να διαθέσει το 2012 συνολικά 9 εκατ. ευρώ σε μυστικά κονδύλια. Το νούμερο αυτό είναι πραγματικά εξωπραγματικό για τα σημερινά δεδομένα και θα αρκούσε άνετα για να βελτιώσει τις συνθήκες για τους συναδέλφους φαντάρους και να καλύψει το κόστος των δωρεάν συσσιτίων.Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, το ύψος των μυστικών κονδυλίων δεν έχει σχεδόν καθόλου μεταβληθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κονδύλια αυτά μόνο τους προβαλλόμενους «εθνικούς σκοπούς» δεν εξυπηρετούν, αφού συνήθως σπαταλούνται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και την οικονομική ενίσχυση τοπικών συλλόγων, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων και δήθεν μελέτες "πονεμένων" καθηγητών, για τις ανάγκες επικοινωνίας των εκάστοτε υπουργών και υφυπουργών κλπ κλπ. 


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.