Ας υποθέσουµε ότι είστε σε διακοπές σε χώρα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης και σας συµβαίνει ένα ατύχηµα ή βλέπετε  µια πυρκαγιά ή  µια κλοπή – γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε αν χρειαστείτε βοήθεια; Μία µόνο κίνησή σας αρκεί πλέον:  να καλέσετε το 112!  Μπορείτε να καλέσετε το 112 από σταθερό, κινητό ή και από δηµόσιο τηλέφωνο, και µάλιστα δωρεάν!



Όταν καλείτε το 112, θα σας απαντήσει ένας τηλεφωνητής ο οποίος θα σας στείλει τη βοήθεια που χρειάζεστε (αστυνοµία, πυροσβεστική ή ασθενοφόρο). ∆ιατηρήστε την ψυχραιµία σας και δώστε το όνοµα, τη διεύθυνση και τον αριθµό τηλεφώνου σας.


Αν καλέσετε κατά λάθος το 112, µην κλείσετε το τηλέφωνο χωρίς
να  µιλήσετε. Απλά,  πείτε στον τηλεφωνητή ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβληµα,  διαφορετικά θα κινητοποιηθεί άσκοπα βοήθεια την οποία ίσως εκείνη τη στιγµή χρειάζονται επειγόντως κάποιοι άλλοι.


Θυµηθείτε ότι το 112 είναι ο  µόνος αριθµός έκτακτης ανάγκης που ισχύει σε κάθε γωνιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά  µπορείτε να καλέσετε οποιονδήποτε άλλο εθνικό αριθµό έκτακτης ανάγκης, εφόσον τον γνωρίζετε.


Ποια είναι τα κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτή τη στιγµή είναι 27: η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, Γαλλία, η Γερµανία, η ∆ανία, η Ελλάδα, η Εσθονία, το Ηνωµένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Κύπρος, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεµβούργο, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουµανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Τσεχική ∆ηµοκρατία και η Φινλανδία.


Αν αντιµετωπίσετε έκτακτη ανάγκη οπουδήποτε στην Ευρωπαϊκή
Ένωση, το µόνο που χρειάζεται να θυµάστε είναι ένας αριθµός:
112
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.