Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Πριν λίγες μέρες, ήμουν κι εγώ ανάμεσα στους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού που, τηρώντας όλους τους κανόνες  του πρωτοκόλλου της λαϊκής αγανάκτησης, έσπευσαν να  συναντήσουν τη μεγάλη Θεοδώρα (Μπακογιάννη) του οίκου Μητσοτάκη, προεξέχον μέλος της καταστροφικής (για τη χώρα) κομματοκρατίας και αντιπροσωπευτικότατο δείγμα της ολέθριας (για τη Δημοκρατία) οικογενειοκρατίας που λεηλατεί ασύστολα τη χώρα με κλεψιές και με ψευτιές, γνωστές σε όλους μας.


Επειδή όμως το εν λόγω πρωτόκολλο καταστρατηγήθηκε  και δεν εκσφενδονίστηκαν (όπως αυτό προβλέπει)  ληγμένα γιαούρτια, σάπιες ντομάτες ή κλούβια αυγά, η Θεοδώρα και η κουστωδία της (αφού δεν υποχρεώθηκαν να το βάλουνε στα πόδια) “έβγαλε γλώσσα” και, αυτή μέν προέβη σε νουθεσίες,  ο δε εκλεκτός της συντροφιάς της κ. Κυριάκος Στεφανίδης (πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού) προέβη σε χαρακτηρισμούς μας.
Η μεγάλη Θεοδώρα μας προέτρεψε να πάμε στη Βόρειο Κορέα, εφ' όσον δεν μας αρέσει η Δημοκρατία που έχουμε και ο κ. Στεφανίδης μας χαρακτήρισε (όπως και σε άλλη του, προγενέστερη δήλωση) με τον προσφιλή του χαρακτηρισμό “μπαχαλάκηδες”.

Στον κ. Στεφανίδη, θα πρέπει να του πει κάποιος ότι “μπαχαλάκης” αποκαλείται αυτός που “τα κάνει μπάχαλο”, δηλαδή αυτός που τα κάνει άνω-κάτω, αυτός που καταστρέφει την τάξη των πραγμάτων.

Οι πολίτες που υποδεχθήκαμε τη Θεοδώρα, δεν κάναμε τίποτε άνω-κάτω. Της είπαμε πέντε πολιτικές κουβέντες (χωρίς βρισιές και χυδαιότητες), αναρτήσαμε το πανό μας και απήλθαμε ησύχως, αφήνοντάς την με τον κ. Στεφανίδη και την υπόλοιπη συντροφιά, για να απολαύσουν τη συνάντησή τους.

Όμως, είναι γνωστό σε κάθε Έλληνα (και στον ίδιο τον κ. Στεφανίδη, που μάλιστα το  παραδέχεται εγγράφως σε πρόσφατο δημοσίευμά του) ότι αυτοί που έκαναν άνω-κάτω την οικονομική (και όχι μόνο) τάξη στη χώρα μας, είναι τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους, μέλος του οποίου (έστω και σε χαμηλή βαθμίδα) είναι και ο ίδιος, με τη μεγάλη Θεοδώρα σε πρωταγωνιστικό, βέβαια,  ρόλο.
Άρα, ο χαρακτηρισμός “μπαχαλάκηδες”, είναι βέβαιον ότι απευθύνεται (και ταιριάζει απόλυτα) στη Ντόρα και στον εαυτό του και δεν έχει καμία συνάφεια με εμάς, ή άλλους ομοίους μας.

Τώρα, όσον αφορά την προτροπή της μεγάλης Θεοδώρας να πάμε στη Βόρεια Κορέα, όλοι εμείς που δεν μας αρέσει η Δημοκρατία που έχουμε, κάποιος θα πρέπει να της πεί ότι ο Ελληνικός Λαός  βλέπει, πλέον, καθαρά και έχει αντιληφθεί τον σφετερισμό της Δημοκρατίας από την οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία που κυβερνά και που έχει οδηγήσει την Ελλάδα μας στο θανατηφόρο κατρακύλισμά της στο γκρεμό της φτώχειας των πολιτών και της πτώχευσης του κράτους.
Επειδή δε η ίδια, αποτελεί αντιπροσωπευτικό και εύγλωττο πορτραίτο αυτής της απεχθούς και εγκληματικής Ολιγαρχίας που εργωδώς συναινεί (αν δεν απεργάζεται) την ισόβια αιχμαλωσία του Ελληνικού λαού στην ξενόδουλη πατρωνία, καλό θα είναι (για την ίδια και τα τσιράκια της) να “τα μαζέψει” και να φύγει, πριν αγριέψουν τα πράγματα.

Μπορεί μάλιστα, τώρα που το σκέφτομαι, να σχεδιάζει ήδη τη φυγή της στη Βόρεια Κορέα, με την οποία τη συνδέει μεγάλη πολιτική συγγένεια, καθώς και εκεί το καθεστώς είναι οικογενειοκρατούμενη Ολιγαρχία και μάλιστα δακρύβρεχτη... Τυχαίο ;;;

Υ/Γ: Μόλις πληροφορούμαι ότι ο Kιμ Γιονγκ Ούν, ο νέος Πρόεδρος της Β. Κορέας, γιός του προσφάτως θανόντος Προέδρου της εκεί (εντελώς) Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Β. Κορέας, Kιμ Iλ Σουνγκ, απευθυνόμενος σε διαμαρτυρόμενους Βορειορεάτες, τους προέτρεψε “αν δεν σας αρέσει η Δημοκρατία μας, να πάτε στην Ελλάδα”.......  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για τους "μπαχαλάκηδες". "Μπαχαλάκηδες" με πρωτόκολλα λαικής αγανάκτησης και με συμπεριφορές σωστές (χωρίς βρισιές και χυδαιότητες) γίνεται; ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
    Γι' αυτό αφιερώνω το κείμενο αυτό που έγραψα στο http://eu-thermaikos.blogspot.com/2012/02/blog-post_10.html (και αν θέλεις Χρήστο μπορείς να το αναρτήσεις) στον κο Όθωνα με πολλή αγάπη!
    Στεφανίδης Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Στεφανίδη,
    Στο ερώτημά σας και στην απόκριση που ο ίδιος δίνετε, βρίσκεται η απάντησή του και απορώ πως δεν την διακρίνατε: Επειδή, ακριβώς όπως λέτε, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ "μπαχαλάκηδες" να μη βρίζουν και να μη χυδαιολογούν(πέραν του να μην τα κάνουν μπάχαλο)δεν μπορεί να αποδοθεί σε εμάς ο χαρακτηρισμός, αφού, ούτε βρίσαμε, ούτε χυδαιολογήσαμε, ούτε, βέβαια, τα κάναμε μπάχαλο κατά την (καθαρά πολιτική)παρέμβασή μας στην υποδοχή της φιλοξενουμένης σας Ντόρας Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, εκ των βασικών κατηγορουμένων ως συνενόχων του βαρύτατου εγκλήματος της τρέχουσας κοινωνικής φτώχειας και εξαθλίωσης. Μία κατηγορία στην οποία και η ίδια έχει (επανειλημμένως) αποδεχθεί την ενοχή της, αλλά και εσείς έχετε (εγγράφως) αναγνωρίσει αυτή την ενοχή, καταγράφοντας έτσι μία φανερή αντίφαση μεταξύ των λόγων και των έργων σας, καθώς δεν στέκεται, λογικά, να υποδέχεστε "μετά φανών και λαμπάδων" ένα πρόσωπο που θεωρείτε ένοχο του μεγαλυτέρου εθνικού εγκλήματος, αυτού της πτώχευσής μας. Η μόνη εξήγηση αυτής της αντίφασης μεταξύ της συμπεριφοράς και των λόγων σας, είναι ότι δεν εννοείτε τα λεγόμενά σας.
    Αυτό, για εμένα τουλάχιστον, είναι απαγοητευτικό, καθώς μου είσαστε πολύ συμπαθής.

    Όθων Ιακωβίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οθων, γιατί το "παιδεύεις" το πράγμα με σχόλια;
    Ο άνθρωπος (Στεφανίδης) είναι πια "μη αναστρέψιμη κατάσταση"!...

    gnborn2shoot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.