Εκστρατεία από Κυπριακά sites για την ενίσχυση της Ελληνικής αγοράς.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ


Την ανάγκη αναβάπτισης της ελληνικής αξιοπρέπειας νοιώθει ο κάθε Έλληνας, ο κάθε Κύπριος και κάθε φίλος της Ελλάδας.

Αυτή την ανάγκη νοιώθει και το ikypros και θα προσπαθήσει να συμβάλει σε αυτή την αναβάπτιση, μέσα βέβαια στα στενά περιθώρια των δυνατοτήτων του.
Δυνατότητα που διαθέτει κάθε Κύπριος και η οποία του δίνει την ευκαιρία να απλώσει χείραν βοηθείας προς τον ελληνικό λαό.
Ακόμα και το ελάχιστο που ο καθένας έχει την δυνατότητα να προσφέρει, εκ της προθέσεως μέγιστο καθίσταται.
Ιδιαίτερη βοήθεια στην Ελλάδα μπορεί να δοθεί με την ενίσχυση της οικονομίας της.


Συμβάλλοντας στην βελτίωση της οικονομίας, συμβάλλουμε στην ταχύτερη έξοδο από το αδιέξοδο, της επικαλυμμένης κατοχής, στη χώρας που γέννησε την δημοκρατία.


Η ελληνική οικονομία είναι λογικό να ενισχύεται με την αγορά ελληνικών προϊόντων.


Σημαντικό το κάθε σεντ
Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα, προσφέρουμε έστω και μερικά σεντ σε ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες με τη σειρά τους εργοδοτούν εργαζόμενους.
Ακόμα και λίγα σέντ να συνεισφέρει ο κάθε Κύπριος κάθε μέρα στην ελληνική οικονομία, συμβάλλουμε στην μείωση της τρύπας που ανοίχτηκε στην ελληνική οικονομία.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσει να συμβάλει το ikypros.
Με απλό και κατανοητό τρόπο θα ενημερώσουμε όλους τους καταναλωτές πως να ξεχωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα.
Η επιλογή των ελληνικών προϊόντων έναντι άλλων, όπως γερμανικών, αγγλικών και γαλλικών, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Και πως θα ξεχωρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα; διερωτούνται οι καταναλώτες.
Δεν είναι εύκολο να ψάχνουν σε κάθε προϊόν που σκέφτονται να αγοράσουν, για να εντοπίσουν, στα μικρά γράμματα που αναγράφονται στη συσκευασία, που κατασκευάστηκε ή που έχει παραχθεί.
Γι΄αυτό μελετήσαμε το πρόβλημα και διενεργώντας έρευνα μέσα από τις διάφορες εμπλεκόμενες στο εμπόριο κρατικές υπηρεσίες, εντοπίσαμε ένα πολύ εύκολο τρόπο, που χωρίς ταλαιπωρία και μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα, έχει τη δυνατότητα ο κάθε καταναλωτής να εντοπίζει τα ελληνικά πρόϊόντα.






Γραμμοκώδικας (Barcode)
Ο κωδικός που είναι τυπωμένος πάνω στη συσκευασία κάθε προϊόντος, με τις μαύρες γραμμές να εναλλάσσονται με άσπρες, ονομάζεται γραμμοκώδικας και είναι γνωστός με την αγγλική ονομασία ως Barcode.
Ο γραμμοκώδικας αποτελεί την ταυτότητα του κάθε προϊόντος. Είναι μοναδικός και δεν μπορεί να βρεθεί σε άλλο προϊόν ανα το παγκόσμιο. Κι αυτό επειδή κάθε χώρα έχει και τους δικούς της γραμμοκώδικες.
Κάποιοι αριθμοί που βρίσκονται στον γραμμοκώδικα αφορούν την ημερομηνία κατασκευής, άλλοι την εταιρεία που το παράγει ή κατασκευάζει και ορισμένοι άλλα στοιχεία του προϊόντος.
Βασικό στοιχείο όμως, του κάθε προϊόντος είναι η χώρα κατασκευής ή παραγωγής.
Την χώρα αντιπροσωπεύουν οι ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.
Για παράδειγμα τα κυπριακά προϊόντα έχουν το 529 στην αρχή του γραμμοκώδικα. Δηλαδή αν θέλουμε να βεβαιωθούμε κατά πόσο ένα προϊόν είναι κυπριακό, δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε τον γραμμοκώδικα. Αν οι τρεις πρώτοι αριθμοί είναι 529, τότε το προϊόν είναι κυπριακό.


Ελληνικό το 520
Τώρα για τα ελληνικά προϊόντα τα οποία οφείλουμε να προωθήσουμε σε αντίθεση με προϊόντα άλλων χωρών, να πούμε ότι ο τριψήφιος αριθμός που υπάρχει στην αρχή κάθε γραμμοκώδικα είναι το 520.
Επομένως δεν είναι καθόλου δύσκολο, επιλέγοντας ένα προϊόν, να ρίχνουμε μια ματιά στον γραμμοκώδικα και αν αρχίζει από 520, πρόκειται για ελληνικό προϊόν.
Στην περίπτωση που δεν αρχίζει από 520, (ή 529, αν επιμένουμε και κυπριακά) και ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη για τον ελληνικό λαό περίοδο, επιμένουμε ελληνικά, δεν έχουμε παρά να επανατοποθετήσουμε στη θέση του το προϊόν που προέρχεται από άλλη χώρα και να προσπαθήσουμε να βρούμε παρόμοιο προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα.
Έτσι με την γνωστή μέθοδο “φασούλι-φασούλι γεμίζει το σακκούλι”, συμβάλλουμε στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και προσφέρουμε χέρι βοήθειας στον ελληνικό λαό για να μην λυγίσει και να ορθώσει ξανά το περήφανο ανάστημά του.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Καταναλωτή, στις 15 Μαρτίου, το ikypros άρχισε εκστρατεία ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας που δοκιμάζεται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός πρόβλημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας.
Από την Πέμπτη, 15 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του ikypros, αναρτήθηκαν σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και υπεραγορές της Λευκωσίας, πανό τα οποία προτρέπουν τους καταναλωτες να “Ψωνίζουν Ελληνικά”.




Με μια ματιά στον Γραμμοκώδικα (Barcode) επιλέγουμε Ελλάδα!
Η διεύθυνση του ikypros έχει αποφασίσει να επεκτείνει την εκστρατεία υπεράσπισης της ελληνικής αξιοπρέπειας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, με διάφορες δραστηριότητες.
Εκτός από την ανάρτηση πανό έξω από εμπορικά κέντρα και υπεραγορές, με τα οποία προτρέπονται οι καταναλωτές να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, προγραμματίζονται εκδηλώσεις ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τρόπους βοήθειας του ελληνικού λαού, τώρα που περνά δύσκολες στιγμές.
Μεταξύ άλλων είναι και η διανομή στους καταναλωτές, ενημερωτικού φυλλαδίου για τον πιό εύκολο τρόπο επιλογής ελληνικών προίόντων. Εκείνον στο οποίο αναφερθήκαμε προηγουμένως. Τάχιστα μπορεί ο κάθε καταναλωτής να επιλέξει ελληνικά προϊόντα, ρίχνοντας μιά ματιά στον γραμμοκώδικα (Barcode), κι αν αρχίζει με 520, είναι ελληνικό προϊόν. Προτιμάτε το για να συνεισφέρετε τον οβολό σας στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, έστω με μερικά σεντ.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.