Η 15νθήμερη μιντιακή τρομοκράτηση των πολιτών δεν πτόησαν τους Θεσσαλονίκης, που διαδήλωσαν σήμερα δυναμικά κατά τη διάρκεια της επίδειξης του χουντικού κράτους Παπαδήμου και συνεταίρων. Κατέβηκαν στην παραλιακή παρά τις προκλητικές προσαγωγές που προηγήθηκαν σε πλήθος αντικαθεστωτικών πολιτών. Μπροστά μας προσήχθησαν 5 νεαροί χωρίς κανένα λόγο.
Πρωινές προσαγωγές
Η αντιπαράθεση δυνάμεων μεταξύ υπηρετών της χουντικής κυβέρνησης και του λαού έγινε λίγα μέτρα από το ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου. Απέναντι στους συγκεντρωμένους πολίτες αναπτύχθηκαν τεράστιες σε όγκο αστυνομικές δυνάμεις ενώ ακροβολισμένοι άνδρες με όπλα (;) είχαν τοποθετηθεί στις ταράτσες των κοντινών πολυκατοικιών.


Η παρέλαση διεξήχθη κανονικά υπό τα συνθήματα των πρωτοβουλιών και κινήσεων της Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει ότι δεν υπήρξε καμία παρουσία των κομμάτων της αριστεράς.



Με το πέρας της παρέλασης οι συγκεντρωμένοι έριξαν τα καγκελόφρακτα διαχωριστικά (δεμένα με συρματόσχοινα) και παρέλασαν με την συνοδεία των ματατζήδων και των άλλων δυνάμεων του καθεστώτος, που παρότι τους πήραν κράνος και ασπίδα αντέδρασαν χωρίς να επιδείξουν τις γνωστές δεξιότητές τους (χημικά κλπ). Όλα αυτά  όμως αφού είχαν αποσυρθεί οι "επίσημοι" της χούντας που παρέστησαν στην εξέδρα, στην οποία δεν μπορούσε να πλησιάσει προηγουμένως κανείς εκτός από τους κολλητούς του συστήματος 


(όλοι με προσκλήσεις, προστατευόμενοι από μπάτσους που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε όποιον δεν είχε την αυστηρώς προσωπική πορτοκαλί πρόσκληση με σχεδιάγραμμα στην πίσω όψη της για τον τόπο που έπρεπε να σταθούν).




Διαδηλωτές κάλυψαν με την ελληνική σημαία τον θυρεό του Γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης.
 


Ακτιβιστής


Αγανακτισμένοι και οργισμένοι οι πολίτες δικαίως θεώρησαν ότι ζούμε τις αγριότερες μέρες χούντας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.