Ο νέος δεν είναι αναγκασμένος να ζει ως υποπροϊόν της προηγούμενης γενιάς. Η προσωπική ευθύνη και η ελεύθερη επιλογή αποτελούν την πεμπτουσία της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

Στην πρακτική της απόρριψης που πολλοί ενήλικες «πετυχημένοι» υιοθέτησαν, οι νέοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα. Απορρίπτουν όσους τους απέρριψαν χωρίς όμως να απορρίπτουν την ίδια τη ζωή. Η ελευθερία προϋποθέτει  την ατομική υπευθυνότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη. 
Κατηγορούνται οι νέοι για παθητικότητα και αδιαφορία. Η αδιαφορία και η απάθεια είναι θέση, δεν είναι αντίδραση και δε μπορεί να προκαλέσει καμία αλλαγή. 


Καλούμε όλους τους νέους να περάσουν απ’ την απελπισία και να ξαναβρούν την ελπίδα. Ας δώσουμε όλοι οι νέοι το παρόν στις εκλογές του Μαϊου με αντι-μνημονιακή ψήφο.   
Η αποχή, η λευκή και άκυρη ψήφος ευνοεί την πολιτική παθογένεια. Δε μπορούν να μας κρατούν πλέον παθητικούς μπροστά στην αυθαιρεσία, την καταπίεση και την αδικία. 
Ας μην επιτρέψουμε στους επίδοξους τυράννους να καταπατούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. 
Η πολιτική συνείδηση είναι ασπίδα που προφυλάσσει από την υποτέλεια και τη χειραγώγηση.

Οι νέοι της Πρωτοβουλίας
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ,,ΟΜΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ,,ΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ..ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΩΝ (ΝΕΟΙ),,ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ...ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ?? .. ΕΝΑ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ. ΑΛΛΑ..ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.