Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το comic εμφανίστηκε κατά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, με τις καρικατούρες, τις γελοιογραφίες στις εφημερίδες και τις αφίσες.
Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι εφευρέθηκε μαζί με την τυπογραφία.
Όμως η επικρατέστερη άποψη είναι ότι το comic ξεκίνησε από τα προϊστορικά χρόνια με τις τοιχογραφίες των ανθρώπων των σπηλαίων που θυμίζουν πάρα πολύ το comic strip. 

Αυτό δείχνει την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να εκφραστεί, εικονογραφώντας το φαντασιακό και εξασκώντας το κριτικό του πνεύμα. Αν, λοιπόν, σου αρέσει η ιδέα να γίνεις ένας comic maker, αν το χιούμορ είναι το στοιχείο σου, αν η φαντασία σου ξεπερνά τα όρια του πραγματικού και έχεις πίστη στον εαυτό σου, τότε είσαι το κατάλληλο άτομο στο κατάλληλο χώρο.
Στα μαθήματα comic θα διδαχτείς την σκιτσογραφία, την γελοιογραφία, το comic strip,
τις τεχνικές του comic, τη σκηνοθεσία και τη σεναριογραφία μέσα από συζητήσεις και υλικό άλλων γνωστών comic makers, και κυρίως με προσωπική βοήθεια σε κάθε μαθητή ξεχωριστά.
Επιγραμματικά:
• Eισαγωγή στο comic
• Σπουδές προσώπου, σώματος και αντικειμένων
• Σκιά, πρώτες γραμμές
• Προοπτική
• Μελάνωμα
• Χρωματισμός σε Η/Υ
• Δημιουργία περιοδικού comic
Εισηγητής: Σπύρος Κωστουλάκης
Ζωγράφος / Σκιτσογράφος / Γραφίστας
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Τετάρτη 2/5, 4.00 - 6.00μ.μ.
p a r t i s a n, Βαλαωρίτου 29
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
☏ 2310 533 859 (ώρες γραμματείας 4:00-9:30 μ.μ.)
✉ peirama18@gmail.com
FB: Peirama Polychoros
www.peirama.gr  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.