Αισθητός σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας έγινε ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης κοντά στη Σόφια.
Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 6,2 βαθμών και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 210 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους του ΑΠΘ, ο σεισμός της Σόφιας δεν συνδέεται με τον σεισμό που σημειώθηκε στην Ιταλία, ούτε με κάποιο ρήγμα της Ελλάδας.
Πάντως, η δόνηση έγινε αισθητή από κατοίκους περιοχών της Θράκης, της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας (ακόμη και της Θεσσαλονίκης), που έντρομοι ξύπνησαν τα ξημερώματα από τα κρεβάτια τους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.