Αντιγράφουμε από το αμερικάνικο  site ανάρτηση που βασίζεται σε επιστολή συμπατριώτη μας για την κοινωνική συγκυρία που διαμορφώνεται σε μέρος του πληθυσμού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του ιστότοπου που "βλέπει" μια συνολική κατάρρευση και διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής ακόμη και στην μητρόπολη του καπιταλισμού:

Χρόνια φίλος μας και τακτικός συνεργάτης μας ο  Μάνος,   μας κρατούσε ενήμερους για την κατάσταση στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Αρκεί να πούμε, ότι η  κατάσταση  χειροτερεύει με αμυδρές ελπίδες βελτίωσης των οικονομικών και πολιτικών δεινών που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως και οι ευρωπαίοι γείτονές της.


Η παρακάτω επιστολή γραμμένη σε πρώτο πρόσωπο παρουσιάζει ρεαλιστικά την προοπτική, και απεικονίζει  τη μέση μιας πραγματικά τρομακτικής οικονομικής κατάρρευσης που απειλεί όχι μόνο να εξαλείψει τις δημοσιονομική σταθερότητα και τη ζωή ενός ολόκληρου έθνους, αλλά μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε κατάρρευση του κράτους δικαίου και να οδηγήσει σε   εμφύλιο πόλεμο μεταξύ ακραίων πολιτικών παρατάξεων που προσπαθούν να καλύψουν το κενό εξουσίας.


Αυτό είναι μια πραγματικότητα, που συμβαίνει τώρα, και έρχεται στην Αμερική σε εύθετο χρόνο.


Ελήφθη μέσω e-mail από τον Μάνο στις 6 Ιουνίου  2012

Γεια σας παιδιά,


Η καθημερινή ζωή εξακολουθεί να είναι η ίδια.


Τα πράγματα συνεχίζουν γιατί κάποιο θεϊκό χέρι ακόμη   μας βοηθάει.


Ξυπνάς το πρωί, που δεν έχεις καθόλου διάθεση . Και είναι κι αυτή η θερμοκρασία που καταστρέφει τα κύτταρα του εγκεφάλου σου. Σήμερα έχει 34 βαθμούς Κελσίου.


Έχω φυλάξει ένα μικρό ποσό της τάξης των 250 ευρώ, για να αγοράσω κάποιες τελικές προμήθειες. Κυρίως κονσέρβες κρέατος, βιταμίνες, και αποξηραμένο ψωμί.Θα τα αποθηκεύσω στο υπόγειο των γονιών μου, προκειμένου να έχουμε εναλλακτικά σχέδια διαφυγής.


Η φήμη για την έλλειψη ενέργειας γίνεται όλο και περισσότερο αντικείμενο συζήτησης   από τους ανθρώπους, και τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.


Λέγεται ότι η ΔΕΗ δεν θα είναι πλέον σε θέση να αγοράζει  άνθρακα και το πετρέλαιο ντίζελ.


Δεν έχουμε μια γεννήτρια για οικιακή χρήση, έτσι ώστε σε περίπτωση ανεπάρκειας, πρέπει να καταναλώσουμε όλα τα τρόφιμα που διατηρούμε στο ψυγείο πρώτα.


Η γυναίκα μου αγόρασε δύο μεγάλες συσκευές αερίου κάμπινγκ, με πολλές ανταλλακτικές φιάλες αερίου. Μπορούμε να μαγειρέψουν όλα τα κρέατα και λαχανικά, και στη συνέχεια να τα μοιραστούμε  με την υπόλοιπη οικογένεια.


Το κυνηγετικό όπλο μου είναι γεμάτο και καλά διατηρημένο. Ελπίζω να μην χρειαστεί να το χρησιμοποιήσω.


Το αυτοκίνητό μου είχε μια μικρή βλάβη την περασμένη Παρασκευή, και φρόντισα να το επισκευάσω αμέσως. Δεν ξέρω αν θα αναγκαστούμε να φύγουμε από την πόλη  βιαστικά.


Προσπάθησα να βρω μια μικρή καλύβα , αλλά κανείς δεν πουλάει πια.


Οι τιμές είναι τόσο χαμηλές, που δεν θέλουν να πουλήσουν τις περιουσίες τους για το τίποτα. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα τροχόσπιτο και το βάλουμε σε ένα μεγάλο ελαιώνα. Ένα μικρό  με 2 κρεβάτια, αρκετά ελαφρύ για να σύρεται από το αυτοκίνητό μου, κοστίζει περίπου € 5,000.


Σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά πηγαίνει προς τα πάνω, αλλά πολύ σύντομα η τελική κατάρρευση θα συμβεί. Η Ισπανία καταρρέει με γρήγορους ρυθμούς.


Θα κρατήσω επαφή όσο μπορώ. Μην ανησυχείτε, είμαι πλήρως εξοπλισμένος και προετοιμασμένος.


Απλά φροντίζουμε τον εαυτό σας και τις οικογένειές.


Όταν τα πράγματα φτάσουν στη γειτονιά σας, θα πρέπει να πολεμήσετε.


Οι συμπολίτες σας εξακολουθούν να ζουν στην ουτοπία τους. Όταν συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο, θα μετατραπούν σε αδίστακτα θηρία.


Προσεύχομαι για όλους εσάς.


Ο Θεός να σας ευλογεί.

Ευχόμαστε στον φίλο  μας  τον Μάνο  ότι καλύτερο, όπως στην οικογένεια και στους συμπατριώτες του που είναι στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κατάρρευσης που πρόκειται να επηρεάσει κάθε ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο.


Λάβετε σοβαρά τις προειδοποιήσεις του  και   προετοιμαστείτε, γιατί όταν η τελική φάση της κατάρρευσης αρχίσει θα είναι πολύ αργά.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.