Η ενότητα της δημοτικής παράταξης "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" ήταν υπό αμφισβήτιση ήδη από την ίδρυσή της και τη δημιουργία του ψηφοδελτίου της. Οι διαφορετικής πολιτικής προέλευσης δυνάμεις που συστεγάστηκαν, τα βαρίδια του αρχηγού (αναφερόμαστε στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν) και η ιδιαίτερα συγκεντρωτική προσωπικότητά του αλλά κυρίως η ήττα στις εκλογές ήταν οι σημαντικότεροι από τους παράγοντες που καλλιέργησαν φυγόκεντρες τάσεις αντί να ενισχύσουν συνεκτικές δομές.
Η πιθανότητα καταδίκης του κ. Μαυρομάτη (κυρίως στο θέμα της υπεξαίρεσης του μεγάλου ποσού από τον ταμία) αλλά ακόμη και ενδεχόμενη αθώωσή του συσχετισμένη με μια άδικη καταδικαστική απόφαση για την κα Ελένη Μαραγκού (αρμόδια οικονομική υπάλληλο) ενίσχυσαν γκρίνιες και ανέπτυξαν αρχηγικές φιλοδοξίες σε ορισμένα στελέχη, καταστάσεις που οδηγούσαν στην ακόμη μεγαλύτερη χαλαρότητα της παράταξης.


Κατά την τελευταία φάση αυτής της πορείας παρατηρούμε με ανάμεικτα συναισθήματα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, ο δημοτικός σύμβουλος, και πρόσφατα υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κ. Θανάσης Μπαλασάς διαπιστώνοντας την μη στήριξή του στην εκλογική διαδικασία από τον κ Μαυρομάτη (ο οποίος φέρεται να ενίσχυσε τον κ. Τσιόκα, αναιρώντας την υπόσχεσή του ) περιφέρει και προαναγγέλλει σε φίλους κι αντιπάλους την πρόθεση της αποχώρησής του από την παράταξη.


Μάλιστα εμπλέκει και ονόματα φίλων του που "διακατέχονται" δήθεν από ανάλογες επιθυμίες αποσκιρτήσεων. Γεγονός που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας κρύβει αναλήθεια. Το ακριβές είναι η προσπάθεια που κατέβαλαν φίλοι  προκειμένου να μεταπεισθεί και να μην καταθέσει την αποσκίρτησή του, που μάλλον δείχνουν ότι έπεσαν στο κενό. Έτσι προφανώς εξηγούνται οι διευκρινήσεις (ξεμπρόστιασμα)  του κ. Στεφανίδη στην προχθεσινή συνεδρίαση του στυλ: "Τι ψηφίζετε κ. Μπαλασά;" θέλοντας να καταδείξει την βεβαία αλλά μη εξαγγελθείσα αποσκίρτησή του.


Φίλε Θανάση, κατανοούμε τον ενδεχόμενο εκνευρισμό και την απογοήτευση αλλά η οργή δεν είναι καλός σύμβουλος, ιδιαίτερα όταν κοινοποιεί προθέσεις σε αντιπάλους όπως και η ανεδαφική αισιοδοξία όταν επιζητά συμμαχίες που είναι αδύνατο να ευοδωθούν.


Και φυσικά οι ανεξαρτητοποιήσεις εξαγγέλλονται δεν προαναγγέλλονται.


Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

11 comments:

  1. Γεια σας . Αγαπητέ δημοτικέ σύμβουλε Θανάση όταν εκλέγεσαι με ένα συγκεκριμένο συνδυασμό η παραμένεις η παραιτείσαι όταν διαφωνείς . Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τίθεται θέμα διαφωνίας θεμάτων αλλά του προσωπικού εγωισμού σου . Όλη όση σας στήριξαν το έπραξαν διότι ήσασταν στον εν λόγο συνδυασμό ( Θερμαϊκός Νέα Ποριά ).
    Δική σας η απόφαση να θέλετε να διαχωρίσετε την θέση σας άλλα εφόσον ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Τεκίδης .22 Ιουνίου 2012 στις 11:44 μ.μ.

    Συμφωνώ με την άποψη του Γρηγόρη Παπαδόπουλου . Οι έντιμοι πολιτικοί άνδρες παραιτούντε για να δείξουν το καλό παράδειγμα και στους ψηφοφόρους τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ24 Ιουνίου 2012 στις 2:45 μ.μ.

    Μια παραταξη,,βοηθα τους υποψηφιους να εκλεγουν,,ομως και οι υποψηφιοι βοηθουν με τις προσωπικες τους ψηφους,,να εκλεγει η παραταξη,,Ο Θανασης Μπαλασας δεν ειναι καποιος που κατα τυχη ασχοληθηκε με την πολιτικη..και αποψεις προσωπικες ειχε,,καιμορφωση εχει..και αγαπητος ηταν και θα ειναι σε μια μεγαλη μεριδα της κοινονιας που ζει...Πιστευω οτι η αμφισβητηση,,φερνει την προοδο..η εμμονη μας σε περιφραγμενους πολιτικους χωρους,,,ασχετως με τις εξελιξεις και την σταση της καθε παραταξης,,νομιζω δεν βοηθα,,(πιστευω οτι θα χτυπησε καμπανακι πρωτα)..
    Οι μπροσταρηδες που εχουν τα κοτσια να ερθουν σε ριξη ΤΟΛΜΟΥΝ...και τραβανε τον δρομο που αυτοι πιστευουν..(αλλοι εισπρατουν δικαιωση αλλοι οχι) Γιατι θα κληθουν να δωσουν εξηγησεις για την σταση τους σ αυτους που τους εμπιστευθηκαν την ψηφο.Πιστευω οτι ο Θανασης πρεπει να εξηγησει τους λογους δημοσια,,,οπως δημοσια ζητησε υποστηριξη απο τους πολιτες....Για μενα θα επρεπε ν α παραμεινει στην θεση του σαν ανεξαρτητος συνεργαζωμενος με τον κυριο Μαυροματη,,,και να μην ειναι υποχρεωμενος να ψηφιζει τις αποψεις της πλειοψηφιας του συνδια σμου.(να μην μετεχει σην ομαδα..και να ψηφιζει κατα βουληση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλοί που έφυγαν απ' τα μαντριά τους έφαγε ο λύκος . Κάποιοι που πρόλαβαν να γυρίσουν πίσω πρόλαβαν το φάγωμα . Εξαρτάται απ' το ριζικό σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ25 Ιουνίου 2012 στις 5:15 μ.μ.

    ΑΝ τα μαντρια εχουν ιδιοκτησια και τσομπανη,,τοτε μιλαμε και για προβατα υποψηφιους??,Κριμα τοτε,,,καλυτερα να σε φαει ο καθε λυκος..παρα να εχεις συνειδητα στο κεφαλι σου τσομπανη και μαντρι..και γιατι να γυρισει καποιος πισω? μονο αν δεν αντεχουν τα κακκαλα του...και στην περιπτωση του θαναση πιστευω οτι αντεχουν....Ελπιζω με την συνενοηση,και την κατανοηση να βρεθει μια λυση..και να αναγνωρισθουν σφαλματα αν υπαρχουν,,,και απο τις 2 μεριες..Η αμφισβητηση,ειναι υγεια στην πολιτικη..σε ξεχωριζει απο το αβουλο προβατο...και πραγματικα ο κυριος Μαυροματης πρεπει να εκτιμα αυτα τα ατομα,που εχουν ανησυχιες καλοπροαιρετες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    κύριοι νομίζω ότι αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό ,επειδή όλοι μας γνωριζόμαστε πολύ καλά .Εφόσον ο Θανάσης ο Μπαλασάς δεν κατέθεσε επίσημα καμία ανεξαρτητοποίηση για εμένα δεν υφίσταται άρα είναι άτοπα και τα σχόλια όλων σας ..νομίζω οι απόψεις όλων μας θα είναι γόνιμες εφόσον υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από τον δημοτικό σύμβουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πρέπει να δούμε την δήλωση της ανεξαρτητοποίησης του, ποιους λόγους θα επικαλεστεί ώστε να κρίνουμε την ενέργεια του συμβούλου.Στην τοπική κοινωνία δεν υπάρχουν μαντρια -προβατα ουτε και λύκοι.εδω όλοι γνωριζόμαστε.ο καθένας κρίνεται απο τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κουτσομπολιό αλλιώς «κοινωνικό σχόλιο» ζει και βασιλεύει στην χώρα μας.!!!! Με την προσφιλή του λειτουργία του ξεκατινιάσματος ο Ακτιβιστής προσπαθεί να φέρει ένα θέμα ή να πιέσει τον κύριο Μπαλασά.
    Δυστυχώς η πολιτική ζωή και οι αρουραίοι της στην Ελλάδα ζουν και εκτρέφονται μέσα από το κουτσομπολιό.
    Δυστυχώς αλλά αντί να παρουσιάσετε τις παρεμβάσεις του συγκεκριμένου πολιτικού στα τοπικά δρώμενα παραθέτετε ένα μακροσκελές κείμενο με υποθέσεις και σκοτεινές σκέψεις.
    Οπότε ο καθένας δράττει την ευκαιρία και υποδεικνύει στον κύριο Μπαλασά πώς να λειτουργήσει, εγώ από τι βλέπω ο άνθρωπος ούτε σχόλιο δεν έκανε.
    Είναι δυνατόν κάποιοι να μιλάνε για εντιμότητες και κουραφέξαλα γιατί ;;;
    Τέλος πάντων πρέπει να μάθουμε ως Έλληνες πλέον να κρίνουμε τα πεπραγμένα και όχι τις πιθανές σκέψεις και προσεγγίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η στον ύπνο του δικαίου βρίσκεσαι ή βαθιά νυχτωμένος είσαι κ. Χάκη . Διάλεξε . Την πολιτική και τα αυτοδιοικητικά θέματα βλέπω τα κατέχεις άριστα . Τώρα , το πόσες φορές παρακολούθησες δημοτικά συμβούλια ώστε να γνωρίζεις και τις παρεμβάσεις του κ. Μπαλασά το ξέρεις μόνον εσύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προτιμώ βαθιά νυχτωμένος παρά ανούσιος και λαϊκιστής. Ανούσιες και ατελέσφορες είναι οι κουτσομπολίστικες συζητήσεις που αναπτύσσεις. Μάθε να διαβάζεις με κριτική σκέψη αυτά που γράφει ο άλλος και συνέχισε να παρακολουθείς STAR για να γίνεις καλύτερη κουτσομπόλα.
    Οι παρεμβάσεις ενός πολιτικού σε οποιοδήποτε επίπεδο και αν είναι δεν είναι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά στην κοινωνία μέσα. Επειδή εσύ είσαι μάλλον μεγαλύτερος γνώστης και μέτοχος στα δημοτικά συμβούλια θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τις περισσότερες φορές τα δημοτικά συμβούλια λειτουργούν για το τύπο.
    Δεν υπήρχε μομφή προς τον Μπαλασά για το τι κάνει ο άνθρωπος! Η μομφή ήταν για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πολιτική και η επιθυμία σου για ξεκατίνιασμα.
    Από τάκ και μόνο αφού απευθύνεστε προσωπικά γράψε και το όνομα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο βαθιά νυχτωμένος λέει και ανούσια πράγματα . Ενώ δηλαδή δεν γνωρίζει ή δεν έχει γνώσεις επί ενός θέματος , εκφράζει απόψεις χωρίς ουσία . Και από τη στιγμή που αποδέχεσαι το βαθιά νυχτωμένος άρα και ανούσιος .
    Λαικιστής είναι αυτός που λέει πράγματα που ηχούν ευχάριστα στ' αυτιά των ανθρώπων , για να γίνει αγαπητός ή αραιστός , που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή είναι ενεύφηκτα . Εσύ έχεις δει κανέναν από τους παραπάνω σχολιαστές ή τον αρθογράφο να κάνει κάτι τέτοιο και τους αποκαλείς κουτσομπόληδες και λαικιστές ;
    Εγώ ξέρω πως όποιος έχει τη μίγα μιγιάζεται και απ' ότι διαπιστώνω γνωρίζεις πολύ καλά και τα κουτσομπολίστικα κανάλια που εμείς δεν τα γνωρίζουμε . Άρα ;
    Και εδώ λοιπόν αστόχησες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.