Picture 0 for Με παρέλαση και συναυλία κλείνει το Gay Pride Θεσσαλονίκης

Με παρέλαση και συναυλία στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του πρώτου, διήμερου Φεστιβάλ, Gay Pride που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη ημέρα σημαδεύτηκε από βανδαλισμούς που έγιναν από άγνωστους σε όλα τα περίπτερα του Φεστιβάλ.

Στις κεντρικές εκδηλώσεις,  περιλαμβάνεται ενημέρωση για όλους όσοι ενδιαφέρονται από οργανώνεις, συλλογικότητες και άτυπες ομάδες νέων οι οποίες έχουν ως θεματική τους LGBT (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανσέξουαλ).
Η παρέλαση, με τις οποίες θα κορυφωθεί η διοργάνωση, θα γίνει στους δρόμους Αγίας Σοφίας - λεωφόρου Νίκης - Βογατσικού - Τσιμισκή με ώρα έναρξης γύρω στις 7.30 με 8 το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι το απόγευμα και πριν αρχίσει η παρέλαση, θα γίνει παρουσίαση των περιπτέρων που έχουν στηθεί στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ενώ προγραμματισμένη είναι και ομιλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αντέδρασε έντονα στη διοργάνωση, κάνοντας λόγο για «γεγονός απαράδεκτο για τα ήθη και τα έθιμα της πόλης», ενώ έχει προσθέσει: «απορούμε, θλιβόμεθα, διαμαρτυρόμεθα και γνωρίζουμε ότι πολίτες, άνδρες και γυναίκες, ιδίως νέοι της πόλεώς μας έχουν δηλώσει ότι θα αντιδράσουν έντονα σε τέτοια παρουσία και ανήθικη παρέλαση οπουδήποτε στην πόλη μας αλλά ειδικότερα στην καρδιά της ζωής των δύο μεγάλων μας Ναών, Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και Αγίας Σοφίας».

Με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τους βανδαλισμούς που έγιναν χθες από «άγνωστους» σε όλα τα περίπτερα του Φεστιβάλ και καλεί όσους παλεύουν για μια κοινωνία ισότητας και για την ανθρώπινη χειραφέτηση να διαφυλάξουν τη φετινή διοργάνωση από κάθε είδους ρατσιστικές επιθέσεις.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.