Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Μηχανιώνα η 2η συνάντηση των Επιτροπών Κατοίκων. Την 1η φορά είχαμε βρεθεί 12 άτομα, αυτή τη φορά καμμιά 40αριά, παρόλο που ήμαστε στην περίοδο που χαρακτηρίζεται ως "μπάνια του λαού". 
Συμμετείχαν άτομα από τις παρακάτω συλλογικότητες: 
Πρωτοβουλία Κατοίκων Τούμπας, Επιτροπή Κατοίκων Καλαμαριάς, Αγροτικό Παντοπωλείο Καλαμαριάς, Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Θερμαϊκού , Επιτροπή Κατοίκων Πυλαίας-Χορτιάτη, Επιτροπή Κατοίκων Μαρτίου-Καλλιδοπούλου, άτομα από Επανομή, Σίνδο.
Αποφασίστηκαν τα παρακάτω: 

- Νέα συνάντηση σε 15 μέρες , στις 3 ή 4 Αυγούστου, σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, για να δημοσιοποιηθεί η πρωτοβουλία μας. Το κλίμα γενικά ήταν εγκάρδιο και συντροφικό.
- Έγιναν πολλές αναφορές στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται και συζητήθηκε η ανάγκη δράσεων όπως μπλοκάρισμα εφοριών, καταλήψεις. Προβλημάτισε επίσης το νέο χαράτσι της ΔΕΗ και ο τρόπος αντιμετώπισής του. Υπάρχει εξάλλου και η περσινή εμπειρία που ήταν θετική.
-Το επισιτιστικό πρόβλημα της χώρας. Εδώ οι επιτροπές κατοίκων στις γειτονιές της πόλης οργανώνουν λαϊκές αγορές τύπου το κίνημα της πατάτας, στην ύπαιθρο αρχίζουν να ξανακαλλιεργούν δειλά-δειλά τη γη με σκοπό μια γεωργική αυτάρκεια. Παντού όμως υπάρχει το ζήτημα των τιμών και των καρτέλ γιατί και τα χωριά του νομού Θεσσαλονίκης έχουν αστικοποιηθεί. Τονίστηκε και ο ρόλος χαριστικών-ανταλλακτικών παζαριών (όχι μόνον αγροτικών προϊόντων) για την ανακούφιση των νεόφτωχων και των ανέργων, αλλά και για τη μαζικοποίηση των επιτροπών. Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ζήτημα των συσσιτίων είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί, καθώς πολιτική με άδειο στομάχι δεν γίνεται, και εφόσον δεν προλαβαίνουμε να σπείρουμε και να θερίσουμε όλη τη χώρα μέχρι τον χειμώνα, με κάποιο τρόπο θα πρέπει να τραφούν τα εκατομμύρια του λαού που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας.
- Επικοινωνία και ανάγκη ενημέρωσης. Αποφασίστηκε να λειτουργήσει διαδικτυακό ραδιόφωνο-τα παιδιά στο Δήμο Θερμαϊκού το έχουν ήδη έτοιμο, ίσως και τηλεόραση. Συγκεντρώθηκαν επίσης εκ νέου τα e-mail.
- Ξαναλειτουργεί εκ νέου το μπλογκ που είχαν παλιότερα οι επιτροπές.
http://www.syntonismosepitropwn.blogspot.gr/
Στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμαριά, θα καλέσουμε και ανθρώπους από την Εθελοντική Δράση Ν. Πιερίας και θα προσπαθήσουμε να διευρύνουμε και προς το κέντρο της πόλης και προς Ωραιόκαστρο και Μίκρα. Επίσης και σε όποιους φορείς ή ομάδες πιστεύουμε ότι μπορούν να συνεισφέρουν στον κοινό αγώνα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.