του Μιχάλη Κόκκινου


Σίγουρα έχετε διαβάσει όλα εκείνα τα αστεία που κυκλοφορούν στο twitter ή στο facebook για την περιπέτεια της υγείας του Πρωθυπουργού τις δύο εβδομάδες. Έτσι ο “μονόφθαλμος” Α.Σαμαράς δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο τέλειος ηγέτης ενός λαού που εθελοτυφλεί και ψηφίζει όλους εκείνους που τον οδήγησαν στην καταστροφή…

Είναι όντως οι Έλληνες “τυφλοί”; Όχι, είναι απλά ξύπνιοι!
Δεν είναι σαν τους άλλους ευρωπαίους που χάφτουν “ιδεολογίες” και “αξίες” για να μπορούν όσοι τους εξουσιάζουν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τα οφέλη της εξουσίας. Αλλά ως βαθύτατα πολιτικά οντά αποφάσισαν να προχωρήσουν παραπέρα και να κυνηγήσουν το προσωπικό συμφέρον. Τη μίζα. Το βόλεμα...
Για να καταλάβετε τι εννοώ, πάρτε για παράδειγμα μια προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα και μια στις ΗΠΑ. Παρ'ολα τα πολλά κοινά σημεία (πλαστικά σημαιάκια, συνθήματα, κονκάρδες), ο Αμερικάνος πιστεύει ότι ο υποψήφιος του θα σώσει τον ίδιο και τον κόσμο. Αντιθέτως στην Ελλάδα, ο αρχηγός πάνω στην εξέδρα εκφωνεί τις πιο απίστευτες μεγαλόστομες μπαρούφες (βλ. Λεφτά Υπάρχουν ή Δώστε μου τη δύναμη ενός Έθνους ή τα περί καταγγελίας Μνημονίου), που δεν θα τις πίστευε ούτε κάτοικος της πιο τριτοκοσμικής χωράς, όχι ο πολίτης που την ιστορία του μπολιάζει ένας Αριστοτέλης κι ένας Θουκυδίδης, μια αιματηρή εμφύλια διαμάχη και μια πρόσφατη δικτατορία! Κι όμως ο Έλληνας οπαδός από κάτω ωρύεται κουνώντας τις πλαστικές σημαίες και στα δυο χεριά, το ίδιο υπερβολικός κι αυτός, όπως κι ο ηγέτης του.
Ποια είναι η μεγάλη διάφορα με τον Αμερικανό ψηφοφόρο και πολιτικό ηγέτη;
Στην Ελλάδα, ο αρχηγός από πάνω, πίσω από τα συνθήματα, λέει: “Αφήστε τις φιλοσοφίες και τις ιδεολογίες. Κι εγώ και εσείς ξέρουμε (σημ. Αυτή είναι κ μια μεγάλη διάφορα, ένας ξένος πολίτικος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι η “μάζα” από κάτω μπορεί να γνωρίζει) πως αν μας βγάλετε, θα μοιραστούμε εμείς τα πολλά, άλλα κι εσείς κάποια λιγότερα. Αν δεν μας ψηφίσετε, θα έρθουν στην εξουσία οι ΑΛΛΟΙ και ποιος ξέρει πόσο καιρό θα κάνουμε να ξαναμοιραστούμε όλοι μαζί.”
Και με τη σειρά τους οι ψηφοφόροι, πίσω από τις ζητωκραυγές και τις επευφημίες, του απαντάνε: “Τις φιλοσοφίες και τις ιδεολογίες τις έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Εδώ είμαστε για να μας βολέψεις στην Τράπεζα, στο Δημόσιο, στην αρπαχτή. Να φας εσύ, άλλα να φάμε και εμείς!”
Σ’αυτό το σημείο να σας θυμίσω ότι σήμερα η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία ΜΑΖΙ! Ενώ, και στην αντιπολίτευση πάλι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βρίσκονται μαζί, με πρώην στελέχη και Υπουργούς τους σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΕΛ… Το εκλογικό σώμα δηλαδή εμπιστεύτηκε πλήρως εκείνους που το έφεραν στην μεγαλύτερη κρίση της πρόσφατης ιστορίας του!
Μετά από μία τεράστια  προεκλογική περίοδο καταλήξαμε σε μία κυβερνητική συνεργασία τριών φαινομενικά “άσχετων” ιδεολογικά μεταξύ τους κομμάτων. Η ευκολία που σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση και η μηδενική αντιπολίτευση του πριν λίγες μέρες δυναμικού αντιμνημονιακού πόλου αν μην τι άλλο  εγείρουν υποψίες για το σικέ του θέματος.
Οι Έλληνες δείχνουμε μία μοναδική άμιλλα μεταξύ μας αμέσως μετά την κάλπη, που είναι να απορείς με το κλίμα που επικρατούσε προεκλογικά. Βλέπετε αντιλαμβανόμαστε ότι ο τρόπος που επιβιώναμε ως λαός, μια με τις επιδοτήσεις, μια με τα δάνεια και την εικονική οικονομία έφτασε λόγω συγκυριών στο τέλος του. Κι η νέα κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα αυτό το τέλος. Οι αλλοτινοί εχθροί ενωμένοι κατά ενός νέου εχθρού… Οι ελπίδες επιβίωσης ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος βρίσκονται πλέον στις Βρυξέλλες.
Μόνο που όταν οι άσπονδοι φίλοι συμμαχούν είτε στην εξουσία, είτε στην αντιπολίτευση, τότε η εμπειρία έχει δείξει ότι αυτό είναι η αρχή του τέλους τους… Ας ελπίσουμε να μην είναι και του δικού μας !
*Ο Μιχάλης Κόκκινος ανήκει στα τρομερά παιδιά που γεννήθηκαν στα 80ies και τουιτάρει ως @MichaelKokkinos
πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.