Είναι φανερή η αδυναμία και η αποτυχία της δημοτικής αρχής, τωρινής και προηγούμενης, για την ολοκλήρωση του έργου της αποχέτευσης. Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το έργο μετά από τρεις αναβολές, αλλά κατάφεραν να το εμπλέξουν σε τέτοιους δικαστικούς αγώνες ώστε η ολοκλήρωσή του να παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον. Και εδώ ας μην ξεχνάμε τις απανωτές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις του νυν δημάρχου στο δημοτικό θέατρο (Μάης 2011), ότι το έργο της αποχέτευσης θα ολοκληρωθεί.
Στη σύμβαση του έργου, είναι ευθύνη του εργολάβου να αποκαταστήσει την συνέχεια του ασφαλτοτάπητα στους δρόμους , πρακτικά όπως ήταν πριν την εκσκαφή. Εδώ όλοι γνωρίζουμε τι είδους αποκατάσταση έκανε ο εργολάβος με τις καθιζήσεις, τις λακκούβες κτλ. Όμως δεν αποκατέστησε όλους τους δρόμους που έσκαψε. Γι` αυτους λοιπόν τους δρόμους όχι μόνο δεν πληρώνει κάποιο πρόστιμο, αλλά ζητά πρόσθετη αμοιβή από τον δήμο και η ευθύνη αυτής της ασφαλτόστρωσης μετατίθεται στην περιφέρεια. Αυτή η εξέλιξη, αν και είναι χαρακτηριστική για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει επίσης τις διαχειριστικές ικανότητες του πρώην δήμου Επανομής τις οποίες θα πληρώνουμε για άγνωστο ακόμα χρονικό διάστημα. Από την άλλη, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, την «κατανόηση» του κ. Τροκάνα για τον εργολάβο, που «ο καημένος» έδωσε μεγάλη έκπτωση και δεν τον συμφέρει…
Η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να αποποιείται όλων των ευθυνών για την εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης, μιας και ένα κομμάτι του έργου γίνεται επί της θητείας της.. Οι όροι παραλαβής δεν είναι λάστιχο που τεντώνεται ανάλογα με τις διαθέσεις του κάθε εργολάβου. Υπάρχει σύμβαση που περιγράφει ακριβώς τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις τόσο του εργολάβου όσο και της επιβλέπουσας αρχής. Δεν επιτρέπεται κανένα παζάρι, καμία υποχώρηση στην ποιότητα του έργου μετά την υπογραφή της σύμβασης.
Σε ότι αφορά το νερό, φαίνεται ότι η αντικατάσταση του δικτύου των σωλήνων αμιάντου δεν προβλέπεται να γίνει στο προσδόκιμο ζωής των Επανομιτών μέσης ηλικίας. Και καλό είναι να μην πίνουμε νερό μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τουλάχιστον από το επόμενο εξάμηνο θα νοιώθουμε πιο εξισωμένοι με τους υπόλοιπους δημότες σε ότι αφορά την τιμή του κυβικού του νερού. Χρειάζεται χρόνος για να υιοθετήσει κάποιος την ισότητα μεταξύ των πολιτών του ίδιου δήμου.
Τέλος, η πρόταση μας για μια ενημερωτική συγκέντρωση για όλους τους Επανομίτες δεν έγινε αποδεκτή για ευνόητους λόγους.


Δείτε τις απαντήσεις του κ. Τροκάνα στα ερωτήματα που του ετέθηκαν από την Κίνηση Πολιτών Επανομής στον Αιθερόπλωο
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.