Στην αποστολή που λάβαμε από τον συνάδελφο ναύτη αποκαλύπτεται το τεράστιο σκάνδαλο της ύπαρξης και των όρων λειτουργίας των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων που μετατρέπουν τους στρατιώτες σε υπηρέτες των αξιωματικών.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται η τεράστια καχυποψία της κοινωνίας τόσο για την κυβέρνηση, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση που οικειοποιούνται ολόκληρες εκτάσεις, τις εκμεταλλεύονται αυθαίρετα στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των πελατειακών σχέσεων ή των δήθεν εθνικών αναγκών, για να καταλήξουν τελικά στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση.
Θεωρούμε ότι ο συνάδελφος, όπως και τμήμα της κοινωνίας μας παρασύρεται από την οργή του για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τη μέχρι τώρα διαχείριση του δημόσιου πλούτου, καταλήγοντας να υποστηρίξει την λύση της ιδιωτικοποίησης, αγνοώντας φυσικά την ταύτιση συμφερόντων των κομμάτων εξουσίας και του λεγόμενου επιχειρηματικού κόσμου, και ότι αυτό είναι το σύγχρονο ζητούμενο της ταξικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης και των Μνημονίων Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Εμείς απαιτούμε να κλείσουν τώρα όλα τα άχρηστα στρατόπεδα και οι εκτάσεις αυτές να μην ξεπουληθούν στους ιδιώτες αλλά να δοθούν στην κοινωνία για την οργάνωση χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας, να γίνουν κοιτίδες πολιτισμού και διέξοδος στην λαϊκή δημιουργικότητα.
Επίσης, πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή εργασιακής εκμετάλλευσης των συναδέλφων φαντάρων και να μην χρησιμοποιούμαστε ως δωρεάν εργατικό δυναμικό στα ΚΑΑΥ, στις Λέσχες Αξιωματικών και στη συντήρηση των μονάδων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Το σκάνδαλο είναι ότι υπάρχει ακόμα το θέρετρο αξιωματικών. Έχει τεράστιο κόστος, απορροφά τεράστιο προσωπικό-κατά τα άλλα υπάρχει υποεπάνδρωση στο πν: το προσωπικό θα μπορούσες να επανδρώσεις άνετα 2-3 φρεγάτες,είναι τελείως άχρηστο.
Παρά το βαρύγδουπο όνομα Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού(ΝΒΝΕ) δεν είναι παρά ένα συγκρότημα μπαγκαλόουζ για-μαζί τα φάγαμε-αξιωματικούς.Συχνά πυκνά όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας περνά από εκεί.
Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να πωληθεί σε ιδιώτες: όλο και κάποια εταιρεία τύπου club med θα πλήρωνε καλά).
Υπάρχει και ζήτημα με το πως αποκτήθηκαν οι εκτάσεις αυτές....
Ακόμα υπάρχει οικολογικό ζήτημα: χειμώνα τα κύματα παρασέρνουν την άμμο και στην αρχή κάθε καλοκαιριού το πν φέρνει νέες ποσότητες άμμου, άγνωστο από που
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. μαλλον ο ναυτησ που εκανε την καταγγελια δεν τα ξερει καλα.Η ΝΒΝΕ ειναι ενα θερετρο για αξιωματικουσ εν ενεργεια για συνταξιουχουσ και για πολιτικο προσωπικο που εργαζεται στο Π.Ν.και δεν εξυπηρετει τα συμφοροντα κανενοσ, ειναι κριμα να γινονται τετοιεσ αβασιμεσ καταγγελιεσ.
    ανιπλοιαρχοσ Ε.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι.....κανω αθτη τη στιγμή θητεία εδω και δεν παίζει κατι τέτοιο...μπορει να μας τρεχουν αλλα η ζωη εδω ειναι μαγικη! Το θέρετρο κερδιζει στο δεκαπλασιο τα χρηματα που δαπανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.