Ο Garry Kasparov συνελήφθη στη Ρωσία σήμερα στις 17 Αυγούστου 2012. O grandmaster συνελήφθη μετά από μια αντιπαράθεση με την αστυνομία έξω από το δικαστικό κτίριο της Μόσχας όπου  καταδικάστηκαν τα   τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot αφού κρίθηκαν   ένοχα με την κατηγορία του χουλιγκανισμού που υποκινείται  από θρησκευτικό μίσος. 
Το ακόλουθο μήνυμα   δημοσιεύτηκε στην σελίδα του  Κασπάροβ στο  Facebook :
«Ο Γκάρι Κασπάροβ μόλις έχει συλληφθεί έξω από το δικαστήριο της Μόσχας όπου  η δίκη  του συγκροτήματος Pussy Riot  λαμβάνει χώρα. Εκείνος δεν ήταν εκεί για διαμαρτυρία, απλά για να παρακολουθήσει, και η αστυνομία τον στρίμωξε  και τον έσυραν σε βαν της αστυνομίας . Η photo δείχνει την αστυνομία να επιτίθεται εναντίον του  μέσα στο βαν. Ελπίζουμε ότι όλα είναι εντάξει και θα υπάρξει ενημέρωση όταν  έχουμε. Το συγκρότημα Pussy μπάντα καταδικάστηκε σε δύο χρόνια στη φυλακή  για τη διαμαρτυρία κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.