Ακόμη και αν είναι αληθείς οι ισχυρισμοί του Θεόδωρου Πανταλάκη, ότι τα 8 εκ. ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό, προέρχονται από νόμιμα φορολογημένα εισοδήματά του, υπάρχει μέγα πρόβλημα ηθικής τάξεως.

Τη στιγμή που οι υπουργοί Οικονομικών τα τελευταία δύο χρόνια διαβεβαίωναν τους Έλληνες αποταμιευτές, ότι οι καταθέσεις τους δεν κινδυνεύουν και να εμπιστεύονται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο Διοικητής της ΑΤΕ υπονόμευε την οικονομική πολιτική της χώρας.
Βέβαια δεν είναι ο μόνος ο κ. Πανταλάκης, ο οποίος ενώ είχε κληθεί να συμβάλλει, από τη θέση του, στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, είχε ως βασικό του μέλημα την εξασφάλιση των κεφαλαίων του, που ποιος οίδε πως είχε συγκεντρώσει.
Αυτό ισχύει και για μια σειρά ακόμη ιδιοτελείς αξιωματούχους που μέσα στην κρίση, αυτό που κυρίως τους ενδιέφερε ήταν η αύξηση των απολαβών τους και η μεταφορά των κεφαλαίων τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Η έρευνα αν τα κεφάλαια αυτά προέρχονται, όπως δηλώνει ο ίδιος, από φορολογημένα εισοδήματα, πρέπει να είναι άμεση και να μην τραβήξει χρόνια με μια συνήθη προκαταρκτική.

Αλήθεια! Ο κ. Προβόπουλος δεν γνωρίζει για άλλους; Ο ίδιος είχε ή έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και σε ποιο ύψος; Και αν ναι! Σκοπεύει να τις επαναπατρίσει;


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.