Ο Σύλλογος Προσφύγων Αν. Θράκης Αγ. Τριάδας τίμησε την παράδοση.
Κόντρα στον καιρό και στις εναλλαγές ήλιου και βροχής, κόντρα στην έλλειψη οικονομικής αυτάρκειας και μέσων προβολής των δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος, με μόνα του εφόδια την θέληση, το μεράκι και τα ''πιστεύω'' των μελών του, τίμησε τις παραδόσεις μας. Έτσι, χθες Κυριακή, 16-9-12, όλη η Αγ. Τριάδα μοσχοβολούσε. Οι μυρωδιές από την παρασκευή του ρετσελιού, της μουσταλευριάς και των άλλων γλυκών που άρχισε το πρωί, είχε απλωθεί σε όλη την ατμόσφαιρα και κράτησε ως αργά το μεσημέρι, όταν και ολοκληρώθηκε η διανομή στους επισκέπτες και στους φίλους του Συλλόγου. Όλα έγιναν με μεράκι. Όπως τότε, πριν την προσφυγιά, στην αλησμόνητη Πατρίδα τους, οι πρόγονοί τους έστηναν στις αυλές τους τη δική τους ''γιορτή'', για να κάνουν το ρετσέλι, τη μουσταλευριά, τη μουστόπιτα, τα μουστοκούλουρα, το γκιούμπαλι, τη μουστολαμπάδα, τη μαρμελάδα και το γλυκό σταφύλι. Έτσι και τώρα... Ένα μεγάλο ''μπράβο'' στον Πρόεδρο, Άγγελο Σιδηρόπουλο, στο Συμβούλιό του και σε όσους εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η όμορφη εκδήλωση, που τιμά τις παραδόσεις μας!


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.