Σημαντική επιτυχία σημείωσε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών Επανομής που έγινε σήμερα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τόσο από άποψη προσέλευσης αλλά και συμμετοχής δημοτών (στη  συζήτηση που ακολούθησε), όσο και από πλευράς οργάνωσής της (που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποδειγματική) κέρδισε θετικές εντυπώσεις των παρισταμένων.

Βασικό στοιχείο της εκδήλωσης η παρουσίαση της ιδρυτικής της διακήρυξης αλλά και η ανάπτυξη τριών από τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης (ύδρευση (λογαριασμοί) - αποχέτευση - καθαριότητα).
Με σαφή επικέντρωση στα παραπάνω οξυμένα τοπικά προβλήματα (και χωρίς να υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά στο γενικότερο πολιτικό ζήτημα της τρόϊκας και του ΔΝΤ) έδειξαν ότι έτσι θα επιδιωχθεί η ορθή και δυναμική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία.

Ξεκαθάρισαν, ως κίνηση ότι δεν λειτουργούν ως μια άλλη δημοτική παράταξη και κάλεσαν τους συνδημότες να πλαισιώσουν με προτάσεις και δράση την κίνηση.
Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να τους ενημερώσει για τα θέματα που παρουσίασαν και γνωστοποίησαν πως σε πιθανή άρνησή του θα επακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από πολλούς κατοίκους με σαφή επικέντρωση στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ακτιβιστής


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.