dsc04152.jpg
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και νοσοκομειακοί γιατροί  στον τομέα της Υγείας απ`όλη την Βόρεια Ελλάδα έξω από τα γραφεία της ΔΥΠΕ στην Αριστοτέλους.  Οι υγειονομικοί καταγγέλλουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε πλήρη εξαθλίωση και οδηγούν στην περαιτέρω συρρίκνωση και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Παπανικολάου, ΨΝΘ, Ιπποκράτειο, Αφροδισίων κ.α που ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Το παρών έδωσε και το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης τα μέλη του οποίου ανήρτησαν πανό στο οποίο αναγραφόταν :" Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα για όλους" Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν ανοιχτή συνέλευση στο σημείο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δ. Βαρνάβας ο οποίος μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και ειδικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είναι αναγκασμένοι οι νοσοκομειακοί γιατροί να απασχολούνται στο ΕΣΥ. Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση του νοσοκομείου Λήμνου για την οποία με επιστολή του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Μυτιλήνης ζήτησε την παρέμβαση του. Στο νοσοκομείο Λήμνου αναισθησιολόγος  καταγγέλλει σκοπούμενη ενέργεια της Διοίκησης, η οποία θα οδηγήσει ανθρώπους, που προσέρχονται στο Νοσοκομείο Λήμνου, σε πιθανό θάνατο ή σοβαρές σωματικές βλάβες. Και τούτο, διότι ο εν λόγω γιατρός που κατέχει την καίρια ειδικότητα του αναισθησιολόγου, έχει μείνει ο μοναδικός αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο και εξαναγκάσθηκε από τη Διοίκηση να εφημερεύσει το μήνα Σεπτέμβριο 30 συνεχόμενες ημέρες, πράγμα που θα επαναληφθεί και το μήνα Οκτώβριο και θα συνεχιστεί εσαεί, εκτός φυσικά του πενθήμερου τακτικού ωραρίου του, που ανέρχεται σε 7 ώρες ημερησίως. Ο κ. Βαρνάβας ανέφερε ακόμη ότι στο γενικό νοσοκομείο Σάμου υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστούν βιοχημικές εξετάσεις σε δέκα επείγοντα περιστατικά.  Επίσης σε λίγες ημέρες δεν θα υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας εθελοντικής αιμοδοσίας, λόγω έλλειψης των ειδικών σωληναρίων μοριακού ελέγχου.
Την στήριξη με την παρουσία τους έδωσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Γαϊτάνη.
Σε νέες κινητοποιήσεις καλεί ακόμη το σωματείο Εργαζομένων του Ψ.Ν.Θ το οποίο μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων θα προχωρήσει την Τρίτη 9/10/2012 στο κλείσιμο της κεντρικής πύλης του νοσοκομείου για τις ώρες 7-9 π.μ. ενώ θα ακολουθήσει αποκλεισμός της οδού Λαγκαδά στο ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι στο ΨΝΘ αγωνίζονται για δημόσια και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας για την ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών που συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομειακές και προνοιακές μονάδες, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και αποκλείουν την πρόσβαση στηνε ργασία. Ζητούν ακόμη διαγραφή χρεών ανασφάλιστων χρηστών υπηρεσιών υγείας και χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εξόφληση δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών την καταβολή θεραπευτικού κινήτρου στους εργαζομένους ασθενείς του νοσοκομείου. 
Να αναφερθεί τέλος ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο των γιατρών με σύνθημα "Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας-Πρόσβαση στην περίθαλψη σε όλους και όλες" Στην Ελλάδα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα και θα συμμετέχουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καθώς και σωματεία του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομεά που αγωνίζονται για να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αντίστοιχα συλλαλητήρια θα γίνουν και στις Βρυξέλλες, στην Βαρκελώνη, στο Λονδίνο στη  Μαδρίτη. στο Παρίσι και την Βαρσοβία κ.α. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. ΦΩΝΑΞΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
    ΑΝΗΡΤΗΣΑΝ ΠΑΝΟ
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ
    ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΑΝΟ!!!ΜΠΕΕΕΕΕΕ!!!ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.