Το είδαμε κι αυτό. Προκειμένου να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το γαϊτανάκι των διαψευδόμενων δηλώσεων του δημάρχου (από τον ίδιον)  που φέρεται να έκανε σε βουλευτή   σχετικά με την μετακίνηση του κέντρου υγείας της Μηχανιώνας(διαβάστε ΕΔΩ), το Δημοτικό συμβούλιο (από τον περασμένο μήνα) εξέδωσε ψήφισμα που με δελτίο τύπου το κοινοποίησε σήμερα στα τοπικά μέσα επικοινωνίας. Σύμφωνα μ' αυτό περιγράφεται η άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο υγείας λόγω έλλειψης προσωπικού, υγειονομικών υλικών, κατάργησης ιατρείων, κακής συντήρησης κλπ. Και διαβεβαιώνεται η (αυτονόητη) θέληση του δημοτικού συμβουλίου να συνεχίσει την λειτουργία του καλώντας (χωρίς καν να κατονομάζει) την κεντρική εξουσία να καλύψει τις ελλείψεις και να σταματήσει η απαξίωση του: 

«Το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας μαζί με τα Περιφερειακά του Ιατρεία εξυπηρετούν σχεδόν το σύνολο του νέου Καλλικρατικού Δήμου μας. Καλύπτουν έναν πληθυσμό τουλάχιστον 50.000 κατοίκων και κατά τη θερινή περίοδο εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 100.000. Από τότε που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα το προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατάφερε προοδευτικά με αυταπάρνηση και ανθρωπιά να κερδίσει τον ρόλο του σταθερού παρόχου υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Μια υγειονομική μονάδα που παρέχει όλο το 24ωρο ποιοτικές υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη, με εύκολη πρόσβαση.
    Την τελευταία πενταετία αποχώρησαν από το Κέντρο Υγείας, κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, το 30% του ιατρικού προσωπικού και το 20% του λοιπού προσωπικού και δεν έχουν αναπληρωθεί μέχρι σήμερα. Παρ όλα αυτά οι εργαζόμενοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στον πληθυσμό της ευθύνης τους.
    Τα τελευταία 2-3 χρόνια που όλοι μας ζούμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης η ζήτηση για υπηρεσίες υγείας από το Κέντρο Υγείας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Παρ΄ όλα αυτά εδώ και 20 μέρες διακόπηκε η αυτόνομη λειτουργία του Μικροβιολογικού εργαστηρίου. Επίσης μαθαίνουμε ότι σε λίγες ημέρες θα κλείσει το παιδιατρικό και το οδοντιατρικό τμήμα λόγω συνταξιοδότησης των τελευταίων γιατρών που απέμειναν. Τα τμήματα αυτά λειτουργούσαν από την ίδρυση του κέντρου Υγείας και μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν στελεχωμένα με 4 και 3 γιατρούς αντίστοιχα. Επίσης μαθαίνουμε ότι το κτήριο του κέντρου Υγείας είναι σε άθλια κατάσταση αφού δεν έχει πλέον συντηρητής και ότι συχνά παρατηρούνται ελλείψεις βασικών υλικών, όπως γάζες, επίδεσμοι, εξεταστικό χαρτί, που επηρεάζουν αρνητικά τόσο την λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του Κέντρου Υγείας όσο και το επίπεδο ικανοποίησης των αναγκών του πληθυσμού.
Είναι σαφές ότι μιλάμε για μία ακρωτηριασμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που αδυνατεί πλέον να υποστηρίξει τον δοκιμαζόμενο λαό.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την οικονομική συγκυρία και εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του δήμου μας, ζητάμε να σταματήσει εδώ και τώρα η απαξίωση το κέντρου Υγείας. Ζητάμε την άμεση αναπλήρωση του προσωπικού και την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.