Προκηρύχτηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ νέα 24ωρη απεργία για τις 18 του μήνα, μέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Την επόμενη ημέρα, στις 19, η ζωή συνεχίζεται ωσάν να μη συνέβη τίποτα!
Το εξοργιστικό είναι ότι την όλη αυτή τραγελαφική πλέον διαδικασία, την αποδέχονται και την υιοθετούν και η αριστερά και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, στο σύνολό τους, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της συμμετοχής των εργαζομένων.
Έχοντας το φόβο μήπως χαρακτηριστούν απεργοσπάστες, συμμετέχουν σε μία γνωστή εκ των προτέρων αποτυχημένη και ατελέσφορη προσπάθεια, χωρίς για μια ακόμα φορά να τολμήσουν την ρήξη.
Να σταματήσει επιτέλους η διαιώνιση αυτής της κοροϊδίας της προτροπής για συμμετοχή στην 24ωρη, και ας βγει η ηγεσία της ΓΣΣΕ και της
ΑΔΕΔΥ να κάνει καταγγελία για ριψάσπιδες και απεργοσπάστες! Όλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι εννοούν τους εαυτούς τους!
Πρώτα από όλα πρέπει να απαντηθεί από συνδικάτα και αντιμνημονιακές δυνάμεις αν συντρέχουν οι λόγοι, αν δηλαδή καταπατήθηκαν τα έσχατα εργασιακά δικαιώματα και οι κόκκινες γραμμές, έτσι ώστε να δικαιολογείται η προκήρυξη μίας απεργίας διαρκείας. Σ’αυτό το ερώτημα πρέπει να εξαναγκασθούν να απαντήσουν ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ. Αν συμφωνηθεί αυτό, αμέσως μετά θα συζητηθούν οι όποιες δυσκολίες επιτυχίας της και ο τρόπος οργάνωσης αυτής της απεργίας διαρκείας (συνεχείς 48ωρες κ.α.) Οι τακτικές και οι μέθοδοι δράσης δεν περιορίζονται. Κατ’αρχήν η προκήρυξη μιας απεργίας διαρκείας δεν απαιτεί και την έναρξή της. Γνωστοποιεί όμως την ύπαρξη εμπόλεμης πλέον κατάστασης με δικαίωμα συμμετοχής στη μάχη όλων των εργαζόμενων, όλων των συνδικάτων, όλων των σωματείων, όλων των οργανώσεων, όποτε κριθεί αναγκαίο.
Να διευκρινισθεί ότι η κήρυξη απεργίας διαρκείας είναι κάτι ανάλογο με την κήρυξη πολέμου, αφού και οι δύο ακραίες αυτές πράξεις γίνονται όταν καταπατούνται βασικά δικαιώματα. Γίνονται υποχρεωτικά, για να υπερασπισθούν ανθρώπινες αξίες, χωρίς γνώση της έκβασης του αγώνα. Είναι πράξεις τιμής, στη διάρκεια των οποίων δίνονται μάχες, γνωρίζοντας όλοι ότι συμμετέχουν σε μια διαρκή προσπάθεια.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.